Pereiti prie turinio

klausimas del nivos variklio keitimo


Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 201
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Na, VW Passat TD labai panašus, bet žigulinę dėžę reik truiputį patobulint. Peugeot 1,9 TD iš senesnių net gamykloj buvo dedamas.

Ford Sierra 2,3 TD - bet sunkokas Nivai.

O geriausia - Suzuki Vitara 2 litrai benzas - skraidys Niva :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mudu su broliu esam įdėję MAZDA 323 1.7D.Na, galios kiek ir trūksta, bet startuot maloniau-kaip su traktoriuku... :) Perdarymai-įprasti: variklio ir dėžės pagalvės, priekinio tilto tvirtinimas(jį reikia kabint prie traversos ir stabilizatoriaus), variklio sujungimas su pavarų dėže-du "kožuchus" paaukojom, sankabos valdymas(beje, MAZDA sankabos diskelis tiko ant VAZ dėžės veleno šlicų icon_exclaim.gif ), šlangos, gazas, laidai, dar kapotą teko išpjaut, nes oro filtras MAZDOJ tvirtinasi tiesiai prie įsiurbimo kolektoriaus.Transplantacija pavyko, jau 5 metai ta mašina važiuoja, buvo smulkių problemų, bet ne esminių.Kuro naudoja vasarą 7 l, žiemą-geru litru daugiau.

Mano galva, pats optimaliausias variantas-kaip ir sakė Bildukas, PSA koncerno dyzelis, geriausia-1.9TD.Pačiam teko matyti NIVĄ iš Vokietijos su 1.9D, gamykliškai sumontuotu.Stovi po kapotu kaip gimtas :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 8 mėnesių...
Pries daug metu maciau ideta FIAT dyzeliuka,bet kokio modelio ir galingumo nezinau tik sake, kad deze tiko 1 prie 1-o, jokiu perdarymu,bet modelis,is kurio eme varikli iki 93metu.

o neitu i niva ideti varikli su visa greiciu deze.ir poto gale pastatyt razdatke.

 

 

Eitų, tik daugioau žaidimo: dėžės najas tvirtinimas, razdatkės najas tvirtinimas, tunelio pjaustymas, kad perjungimo svirtys į saloną patektų, kardanų trumpinimas/ilginimas...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

manau geriausias variantas, koki motora bedetum tokio ir pavaru deze naudok, nes tokie dezes ir variklio zendinimai kazkaip bent man ne prie sirdies, dar kiek darbo padaugeja su flanco darymu. gaz 69 dejau merso su merso deze tai teko tik tvirtinimus naujus padaryt ir perejima trumpojo kardanelio, o skyle ispjaut recegui manau neproblema. Nivai kaip ir visiems 4x4 turetu tikt visi varikliai kuriu dezes skirtos galui varomiems auto. Pagal nivai reikalinga galia gal puikiausiai tiktu nuo sieros 2.3 d. ir uz protinga kaina dar tokiu galetu gaut, o ten jei kokia tdiske ieskot tai jau nezinau- vien variklis kelis kart nivos kaina virsys, dar plius elektronika

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai būtent, kad variklio gabaritai ir masė turi didelę reikšmę...IMHO, Sierros variklis per sunkus(nors tokį variantą irgi svarstėm, kai darėm saviškę NIVĄ).O nedidelių dyzelinių variklių(kurių kubatūra iki 2.0 l imtinai) lengvuosiuose auto su galiniais varomais ratais praktiškai nėra, nebent koks nors naujobinis BMW, kuris bus brangus ir sudėtingas... :|

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

o kaip mersa dyzelia.2l dyzelis berods yra

 

ugu, buvo tokis. visai nieko. vazinejau bizki su 190-u. fainiausia, kad gali be akumo varinet, nes kaip traktoriaus, siurblys visada pasiruoses uzvedimui ir darbui, o gesinasi vakumu (spynelei kraniukas sumontuotas). Jokios elektronikos! Paskirstymo veleneli, tiesa, grandine suka. Nepigi ji.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

bet juk nivai orginaliai eidava peza1.9 d is gamyklos.bet pasakykit man koks pezas eidava su galu varomais ratais,ar ten speciai nivai buva greiciu deze pritaikita.gal kas zinot tas smulkmenas kaip ten yra,nes zadu pas save detis... :D

Buvo toks variantas, pats apžiūrinėjau vieną iš Vokietijos parvarytą NIVĄ.Paprasčiausiai-sankabos "kožuchas" kitoks, nei originalo benzino, o dėžė principe ta pati, 5 pavarų.

Galu varomų Peo Geo tuo laiku nebuvo ir artimiausioj ateity nenusimato :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.