Pereiti prie turinio

Katalizatorius/liamda zondas "isoperavimas"


džintato

Rekomenduojami pranešimai

Hi Kolegos... reikia nuomonės... auto stovi dvi lambdos - viena kolektoriuje, antra - katalizatoriuje... taigi, užsidegė check engine... patikra išmetė 2 zondo gedimą, nors po kurio laiko checkas ir užgeso, po to vėl įsijungė ir pan. parametrai lygtai geri... ištrynus klaidą po kiek laiko chekas vėl durniuodavo... pasikeičiau lambda į analogišką (bet nenaują), su cheku vėl tas pats - tai užsidega, tai išsijungia (klaidos 1 zondo trintos prieš keitimą nebuvo). vakar pasitikrinau - jau rodo 1 lambda gedimą... tačiau antrosios lambdos parametrai beveik stovi vietoje - kinta tik voltažas... servismenas (draugas) sako, kad turi kisti ir temperatūriniai parametrai ir kiti aš nesutikau (juk auto variklis ir katalizatorius įkaitę, ant laisvos eigos apkrovų duodančių pokyčius kaip ir nėra, todėl parametrai stabilūs)... pradėjome mastyti antros lambdos paskirtį, tačiau be funkcijos "katalizatoriaus veikimas" (tipo užsidega kai katalizatoriui chana arba atitinkamai nuo pastarojo stovio keičia mišinio struktūrą kad išmestų kuo mažiau teršalų (aukojant dinamiką) nieko doro nesumasčiau... gal yra išmanančiųjų... ir ar galima vietoj 2 lambdos dėti emuliatorių, nes esminio efekto kaip ir neduoda ta 2 lambda, tik dinamiką gadina blogėjant katalizatoriaus stoviui... jeigu taip - tai kur...

auto, mazda2 1,4 b.

iš anksto dėkui pasisakiusiesiems..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 11 mėnesių...

sveiki. gal rimti meistrai patartu toki dalyka? zodziu taip: katalizas viduje bakelyje atitrukes nuo sienu ir barska.. mesciau ji lauk ir deciau rezonansini. bet paciam gale ant bakelio prie isejimo stovi liamda (kitas zondas pries bakeli ant vamzdzio) ka patartumet padaryt kad nesupirdolint variklio darbo isemus katalizatoriu.. aciu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Paziuresiu kokio stovio, jeigu su juo viskas ok , tada kaip forumieciui paleidziu uz €50. Nors pas mus supirkineja po £60 , vat toks ir biznis pas mane.. ;)

tai apsikeiciam, ir as sutaupau 50 ir tu uzdirbi 60 .... m? :) beje man duslintuvininkas sake kad ten labai nedidelis katalyzas stovi (ten euro 1 ar euro 2) kazkokios zvaigzdes... tipo duok dieve 20 eurioku paimsiu jei lupsiu ji ... nu nezinau, man taip sake :scratch:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pridavineju is xj , jeigu ne after-market katalyzas ( metalinis sietas) ,o normali keramika moka £60.

Keistis nera jokio tolko, uz veziojimus ir keliones iseis tik dar didesnis minusas..

Zodziu dar turi laiko pasigalvot, gal kazka subursi be katalyzo, ir isvis nereikes nieko, bus dar geriau...;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu pabandysiu pavazinet atjungtu savaitele, paziuresiu kaip kuro sanaudos ir tt.. blem gal cia tas antras zondas ir nacher nereikalingas, gal ikiso ji del kazkokiu europos reikalavimu... nes kitam trejeta metu vyresniam, tik vienas stovi :scratch:

 

ps. padarysiu taip,- atjungtu patikrinsiu co, paskui patikrinsiu pajungtu, jeigu jokio skirtumo mesiu ta barskuti velniop su visu zondu :)

Redagavo shirokas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.