Pereiti prie turinio

Ar reikėtų 4x4 renginiuose atspardyti svečius iš kitų valstybių?


gytman

  

117 nariai prabalsavo

  1. 1. Ar reikėtų primušti svečią iš kitos valstybės 4x4 renginyje?

    • Ne, to daryti negalima, nes mes demonstruojame svetingumą ir formuojame savo 4x4 judėjimo kultūros įvaizdį tarp kitų valstybių bendraminčių. Visada yra kelias rasti civilizuotą konflikto sprendimą.
      95
    • Galima, bet tik tuo atveju, jeigu prieš tai įspėjamas svečius pasikvietęs "saviškis" ir tai neduoda rezultatų.
      19
    • Būtinai reikia, geriausia spardyti gulintį dviese, ypač jeigu tai žirgo galva.
      3
  2. 2. Kaip elgtis su "mūsiškiais", kurie pasielgė taip, kaip apibūdinta pirmo klausimo variante "3"?

    • Nieko nedaryti, kaip įvyko - taip.
      7
    • Paviešinti įvykio faktą ir dalyvius, kad kiti renginių organizatoriai žinotų kaip elgtis.
      110


Rekomenduojami pranešimai

Temą paskatino sukurti nemalonus incidentas, įvykęs 2013m. gegužės 31d. penktadienį 4x4 renginio stovykloje.

 

Truputis priešistorės. Karpatuose susipažinome su keleta ekipažų latvių 4x4 entuziastų ir pasikvietėme sudalyvauti 4x4 renginyje (mintis buvo parodyti vieną gražiausių renginių, vykstančių Lietuvoje, taip parodant mūsų lygį). Dėl tam tikrų aplinkybių atvyko tik vienas latvis, kurį priėmėme į savo ekipažą. Latvis, vardu Kristaps - labai linksmų plaučių vyrukas, skaldantis bajerį po bajerio, priedo labai draugiškas. Kartkartėmis kandoko latvio jumoro nesuprato mėlyno Nissan Terrano, valst numeris FTS909 ekipažas ir nutarė svečią pamokyti kumščiais, prieš tai net neįspėję mūsų, kad latvio kompanija nebepriimtina ar panašiai. Latvį spardė dviese, gerai įsiminiau Žydriaus smūgį gulinčiam latviui į galvą. Jei kam įdomu ką veikėme mes - atitraukinėjome "lietuvius", glaistėme konfliktą. Po pirmo užpuolimo latvis jau nebebuvo toks draugiškas, todėl buvo pavaišintas antra smūgių kruša. Paryčiais atsirado kažkurio "pasižymėjusių" brolis, kuris didžiavosi kriminaline praeitimi, bei dėstė, kad latvis dar visai silpnai primuštas, galima tą padaryti daug efektyviau.

Nenorėdami eskaluoti konflikto, susipakavome latvį į mašiną ~5:30 ryte, jį palydėjo "brolio" spyris į užpakalį tiesiogine prasme. Latvį nuvežėme į Vilnių, iš ten išvažiavo tiesiai į Rygą, pasakoti įspūdžių. Sekmadienį latvis rašė, kad galvą dar skaudą, smegenų sukrėtimas.

 

Dar truputis įvykio detalių. Taip, latvis nebuvo labai atsargus bendraudamas nepažįstamų žmonių rate. Draugiškai pasipilstyti mineraliniu vandeniu savam rate - viena, o svetimam - kas kita. Bet koks būtų adekvatus atsakas į tokį poelgį??? Antrą užpuolimo bangą sukėlė pats latvis, bet tik po to, kai buvo prievarta atvesdintas atsiprašyti - vėl gi, apspardytas buvo iškart dviejų gerokai tvirtesnio kūno sudėjimo lietuvių. Paryčiais latvis vėl laisvanoriškai priverstinai pakviestas ateiti atsiprašyti lietuvių - ką ir padarė, bet neužilgo palydėjimui gavo spyrį į užpakalį.

 

Žydriaus prašymu 16:07 ekipažo nuotraukas ištryniau.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 143
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Nuotraukos

nu jo... negražiai čia gavosi.

 

prisidėsiu ir aš tokia istorija. geri kokie 4 jei ne daugiau metų važiavom į Tauragę pažiūrėti varžybų. Kolektyvas aišku geras, visas smagu. Išgėrėm ir prisigėrėm tikrai daug. Ir vienas iš mūsų kompanijos (varžybų važiavo žiūrėti pirmą kartą) ėmė nedraugiškai elgtis daugelio tautų atžvilgiu. Susipyko jis tada ir su rusais ir latviais, dar gal estai buvo nežinau. bet kaip mes tada juokavom su visom tautom jis nesutarė. tai priekabių ieškojo tai dar kas. ir tada kiek galėdami patys raminom, bet kiek nespėjom tai tiek tie patys latviukai tiek kiti kurie jam užkliuvo arba suprato, kad alkoholis daro savo arba tiesiog nekreipė dėmesio. Apie muštynes tai net minčių ten nebuvo. Tai va, gaunasi kad kitų šalių 4x4 mėgėjai rodo aukštesnį savikontrolės lygį ir išlieka tolerantiški net girtiem lietuviškiem diedam.

 

Aš ir pats vėlgi toje pačioje LV su latviais Ligo švenčiau. Nu ir ką? Gėrėm daug, visi draugiški, patys į konfliktus nesivėlėm. aišku reikia žinoti ribas. nei mineraliniu laistėmes nei žirgo galvom nevadinom :)

 

 

o jei čia broliai mūrai ąžuolai taip pasižymėjo tai manau traukia negarbę visos Lietuvos mąstu tiek 4x4 bendruomenei tiek pačiam renginiui. Juolab, visus gi vienija 4x4. Ir manau jokio skirtumo neturėtų būti kokie tavo religiniai, politiniai įsitikinimai, kokia tavo tautybė ar kokia kalba tu kalbi. Čia nėra pankų ir forsų, komunistų ir leiboristų, yra tik kolegos džipioriai.

 

 

Būtų grąžu, manau, atsiprašyti už tokius netinkamus veiksmus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tik keletas minčių.

 

Jei užsienietis, tai nebūtinai geras ir draugiškas, kaip ir Lietuvoj taip ir už sienos visokių žmonių yra. ;)

 

Nebuvau- nemačiau ir nėr ką čia aptarinėti. Manau, aptarinėti negali niekas kas ten nebuvo ir situacijos nematė nuo pradžių iki galo.

 

Labai lengva ką nors apdergt ,tik paskui nuvalyt sunkoka...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

na jo, berods paskutiniai "išsimiegoję" atvarė į tankodromo startą... pakalbinau kas ten vyko naktį... "sako ai mes stovėjom, žiūrėjom... latvis pats lipo ir kažkas jam davė, paskui latvis pats atsiprašė...".. tik po Starto to ekipažo jau nieks nebematė... ir dingo iš renginio neatsisveikinę... GĖDA, per 4x4 renginius tokių incidentų niekad nebuvo... tai pirmas kartas , matyt kad 13 as... Nejau jau laikas bus samdyti apsaugos tarnybas, kad tokius įmestų iš stovyklos teritorijos ?...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Manau pats melynasis ekipažas galėjo pirma įspėti latvį, kad jų nuomone jis elgiasi neadekvačiai ir gali būti nubaustas. Už užpuolimą neįspėjus galėjote padėti draugui latviui ir truktelti pagaliais melyniesiems per kupras už neadekvatų elgesį. Ypač tam kuris "prie poniatkiu", kad suprastu - vesternai baigesi, o laimingesni kaubojai sroka atsedineja iki gyvos galvos arba iki gilios senatves, mažiau laimingi jau pas abraoma.

Redagavo Jeep-V8
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Buvau ir maciau kaip viskas viko. Taip latviukas buvo linksmu plauciu, skalde bajarius ir nepyko kai broliai lietuviai pasaipiai Vadindavo < zirgo galva>ir panasiai, juk nekeisi tautybes del to rolleyes.gif , visi smaginos, tusinos,latviukas vaisino latviskais gerimais brolius lietuvius, kol latviukas besismagindamas neaptaske mineraliniu kaimyno vieno is (nisan terano ) ekipazo, tada ir viskas prasidejo( turbut kaimynai pasieke gerimo stadija icon_porc.gif ), kelis kartus paspardytas latviukas buvo nuvestas i palapine miegot, bet (nisan terano) ekipazui buvo maza, pradejo jieskot latviuko per palapines, surade vel saipesi ir provokavo ir vel mustines.

 

PS.

Na jei broliai lietuviai girti elgiasi kaip icon_porc.gif , tai gal geriau gert limonada ( buratinas) icon_scratch.gif visiem tik geriau bus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

laba, busiu trumpas, gytmanas cia labai vaizdingai aprase visa veiksma, kur is mano boksto ziurint buvo kiek kitaip. nu bet tikrai nenoriu diskutuoti tuo klausimu... bjauriausia - finalas kuo viskas baigesi, o kalto tokiuose reikaluose vieno nebuna. bet kuriuo atveju parasiau sveciui laiska, kuriame nuosirdziai atsiprasiau del to kas ivyko. viesai atsiprasau visu cia ir visu tu, kas su tuo susije, visos savo komandos vardu, gavosi tikrai negerai, tas nepasikaros. o kodel taip ivyko negaleciau atsakyti nei as, nei mano pazystami, kuriu vien cia sedinciu yra ne viena desimtis. o sestadieny mes is pat ryto nubludijom i c baze, paskui pasigesom telefo, o kai atvarem i tankodromo starta, tai jau visi buvo finisave ir negalejom net startuot... todel tikrai nematem tikslo testi varzybas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

su buratinu reikia atsargiai... geriau jau tada kas nors lengvesnio - optima linija ar burbulinadas...

 

o jei rimtai, teisinga mintis, kad reikia mažiau gerti. :) na aplaistė mineralka, gi ne apkakojo... juolab jei visi jau girti tai ar būtina vieną kartą davus paaiškinimą kad pas mus čia LT mineralinis toks šventas ir negalima juo nieko laistyt eit ir ieškot per palapines?

 

o gal tiesiog principai (ar gyvenimo spalvota praeitis) neleidžia palikt žmogų sveiką...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Del tokiu ziopliu paskui nesinori vaziuot i renginius su vaikais.Visko buna,kad ir i nosi uzvaziuoja nesusivaldes bet galetu tuo ir baigtis ,o ne dviese spardo viena gulinti.Kas kaltas bebutu bet Terrano ekipazas persistenge tiesiog. icon_porc.gif

 

 

 

 

 

na jei zmona miegodama palapinei isigando, kai eme jieskot latvio broliai lietuviai kuizdami palapine,ir regdami ar cia latvis tai apie vaikus ner snekos...........

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

matau ir daugiau kandidatų atsiranda, kurių kiti irgi nenorės matyti savo renginiuose... jei toks mąstymas, kad "nieko tokio", kad "svečias"... kas bebūtų - visada galima perspėti žodžiu, sutvardyti, nuvęsti, prilaikyti, paguldyti ir nuraminti... bet leisti kumščius ir spardyti - NIEKADOS.... Pabandykit išgėrus restorane ar klube taip elgtis.. ir aiškint kas viskas čia OK... ir nesvarbu ar čia svečia ar savas, lenkas ar lietuvis ar rusas...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Žydriau blyn nesitikėjau kad čia Tu taip, galvojau kad dar nepažįstami kokie, jei atsiprašiai tai labai gerai, bet prie atsiprašymo siūlau dar vieną dalyką kad užkasti karo kirvius su kaimynais, ten savaitgali vyks varžybos pas Latvius, susiskambini su Latviuku ir pakvieti jį pabūti šturmanu, ir draugiškai, bendrom jėgom paimat prizinę vietą, ar gerai?????????????

Redagavo o-jeep-o
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

laba, busiu trumpas, gytmanas cia labai vaizdingai aprase visa veiksma, kur is mano boksto ziurint buvo kiek kitaip. nu bet tikrai nenoriu diskutuoti tuo klausimu... bjauriausia - finalas kuo viskas baigesi, o kalto tokiuose reikaluose vieno nebuna. bet kuriuo atveju parasiau sveciui laiska, kuriame nuosirdziai atsiprasiau del to kas ivyko. viesai atsiprasau visu cia ir visu tu, kas su tuo susije, visos savo komandos vardu, gavosi tikrai negerai, tas nepasikaros. o kodel taip ivyko negaleciau atsakyti nei as, nei mano pazystami, kuriu vien cia sedinciu yra ne viena desimtis. o sestadieny mes is pat ryto nubludijom i c baze, paskui pasigesom telefo, o kai atvarem i tankodromo starta, tai jau visi buvo finisave ir negalejom net startuot... todel tikrai nematem tikslo testi varzybas.

 

 

,,Iš mano bokšto buvo kitaip" - nes pradžios net neatsimeni, tai už tai ir buvo kitaip. O kad nepasikartos tokie insidentai - netikiu (nes tokių žmonių neįmanoma perauklėti, puolimas iš pasalų labai žema ir nevyriška).Lengva atsiprašinėti nežiūrint į akis :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

matau ir daugiau kandidatų atsiranda, kurių kiti irgi nenorės matyti savo renginiuose... jei toks mąstymas, kad "nieko tokio", kad "svečias"... kas bebūtų - visada galima perspėti žodžiu, sutvardyti, nuvęsti, prilaikyti, paguldyti ir nuraminti... bet leisti kumščius ir spardyti - NIEKADOS.... Pabandykit išgėrus restorane ar klube taip elgtis.. ir aiškint kas viskas čia OK... ir nesvarbu ar čia svečia ar savas, lenkas ar lietuvis ar rusas...

 

ESME TAME KAD TU DRAGON ORGANIZUOJI RENGINY GAUNI UZ TAI PINIGUS,TAI IR MALONEK PASIRUPINTI TEN DALYVAUJANCIU SAUGUMU. o ne svaicioti apie abipusy supratinguma,sutvardymus ir paguldymus. As jau savo pasakiau kai vyko pernai 4x4gladiatoriai Svencionyse ir isvadas pasidariau,lupat babkes is dalyviu,o saugumu nesirupinat.Kas bus kai padaugines svecias ar saviskis grius po 35 ratais?ir nereikia tik sakyti kai bus tada ir galvosim ka daryt.Nebuk skupas o sudaryk sutarty su saugos tarnyba.

 

Tu nuvyk y Uk y cigonu tabora kai vyksta zirgu lenktynes pakviestas y svecius kad ir pacio neturtingiausio cigona.TAVES NIEKS PIRSTU NEPAKLIUDYS.zinoma jei pradesi gnaibyt cigonaite busi svelniai.. isprasytas :D taip kad jei kazkur vyksti turi but isijunges visus saugiklius, o ne atsiputes bimbampauglam.

 

 

o dabar uz mano nuomuone del savo sventos ramybes gali nors ir dbr mane uzbanint savo forume.(kuriame irgi kartais nera tvarkos) gali ir neisileisti y savo renginy man tai kas,as nuo to nenubednesiu. :D Tu irgi

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ivyko negraziai... nebuvau nemaciau tik dabar isgirdau... jokios cia apsaugos nepades... neteisiu nei vienos puses... ale iskilo klausimas: kas priziurejo ir kiek zmoniu priziurejo svecia... (ta prasme su keliais vnt atvaziavo anas i varzybas (apie lietuvius kalbant))... kitas klausimas ka dare kiti kai kavenski ji dauze? ... jablom sciolkali?... jai tiek vienas buvo negyvas tiek kiti du (kaip supratau) irgi pusgyviai buvo nejo ju nuraminti ? ir buvo iskiles klausimas aplinkiniams "ziurovams" kas dabar bus... va cia isriskeja Atmarozku (is didziosios "A")faktas: dauzyti viena negyva dviems ir dar gulinti o kitiems dar "stovintiems" padrasinti (bet neivienas neina raminti nes matai busi loxas...)... pats kaip nevartojantis alkoholio esu nekarta mates (aisku ne 4x4 bendruomeneje) kaip vyksta tokie reikalai... vienam niekad nekyla drasos... zema... bent jau as asmeniskai visada esu atsakingas uz svecia... pats buves skinas zinau ka tai reiskia ir visad bandau isvengti konflikto...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ivyko negraziai... nebuvau nemaciau tik dabar isgirdau... jokios cia apsaugos nepades... neteisiu nei vienos puses... ale iskilo klausimas: kas priziurejo ir kiek zmoniu priziurejo svecia... (ta prasme su keliais vnt atvaziavo anas i varzybas (apie lietuvius kalbant))... kitas klausimas ka dare kiti kai kavenski ji dauze? ... jablom sciolkali?... jai tiek vienas buvo negyvas tiek kiti du (kaip supratau) irgi pusgyviai buvo nejo ju nuraminti ? ir buvo iskiles klausimas aplinkiniams "ziurovams" kas dabar bus... va cia isriskeja Atmarozku (is didziosios "A")faktas: dauzyti viena negyva dviems ir dar gulinti o kitiems dar "stovintiems" padrasinti (bet neivienas neina raminti nes matai busi loxas...)... pats kaip nevartojantis alkoholio esu nekarta mates (aisku ne 4x4 bendruomeneje) kaip vyksta tokie reikalai... vienam niekad nekyla drasos... zema... bent jau as asmeniskai visada esu atsakingas uz svecia... pats buves skinas zinau ka tai reiskia ir visad bandau isvengti konflikto...

 

 

Netirštink čia visko.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.