Pereiti prie turinio

92 ar 95 benzas


Rekomenduojami pranešimai

visiems amerikonams pagal pasa yra tinkamiausias 92 benzas. Suprantu kad klausimas kvailas ir visdelto - ka pilate 92 ar 95? Teoriskai pilant 95 turetu buti mazesnes sanaudos, ar tai taip? Ar gresia 95 pilimas kokias nors gedimais?

 

9f70b743d78b.jpg

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

rusijoj pila 95ą, nes jis toks fufelis beveik kaip 92as....

pas mus tikiuosi su kokybe geriau, todėl 92ą drasiai galima pilt...

tie varikliai (jei TLC) gerai viską virškina ir ne tokie jautrūs kaip dizeliniai kuro kokybei....

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl mažesnių sąnaudų tai labai abejotina. Oktaninis skaičius rodo atsparumą detonacijai, o energetinė vertė turėtų būti vienoda, ar 92, ar 98 benzinas. Nors aš pilu 95 ir pats nelabai suprantu, kodėl-gal kad kaina tik juokingu centu tesiskiria...Tiesiog pripratimas nuo kitų mašinų prie 95.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Reiktu pasidometi, koks variklio suspaudimo laipsnis ir tada orientuotis i benzino oktana. I Grand Cherokee (4 litru variklis) esu pyles ir 80 ir 92 ir 95. Ir lietuviska ir baltarusiska. Tarp lietuvisko ir baltarusisko skirtumo nepajutau absoliuciai jokio. Maisant 92 su 80, jei 80 daugiau nei 20 litru bake, prasideda detonacija. Tarp 92 ir 95 skirtumo nepastebejau absoliuciai jokio.

Todel dabar vazineju 92. Kadangi motoro suspaudimo laipsnis 8,8 (kaip VAZ klasikos), tai 92 benzas - to sto doktor propisal.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

teko cia palekti marsrutu Palanga-Kalipeda-Palanga-Kaunas-Vilkija-Kaunas su 92 ir Kaunas-Vilnius-Kaunas-Palanga su 95. Subjektyviai pasirode kad su 95 buvo ekonomiskiau. kita karta pastatisiu eksperementa objektiviai. isvazinesiu baka, slikstelius kokius 10 ltr 92 ir vpered :shock: pasibaigus benzui 10 ltr 95 ir vpered :roll: tuo paciu marsrutu. ataskaita pateiksiu :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

isvazinesiu baka, slikstelius kokius 10 ltr 92 ir vpered :shock: pasibaigus benzui 10 ltr 95 ir vpered :roll: tuo paciu marsrutu. ataskaita pateiksiu :D

 

O po to pasikeisi benzo siurbly ir tik tada vpered :lol::lol::lol:

Nu nesveika siurbliui vazinejimas iki uzgesimo. Jei jis labai gyvas, tai nuo 2 - 3 kartu nenusmigs, bet jei ne, tai gali ir pirmas uzgesimas but paskutinis :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Truputis citatų iš VGTU išleisto vadovėlio:

"Oktaninis skaičius (OS) pasaulinėje praktikoje nustatomas dviem metodais-varikliniu ir tiriamuoju, kurių skaitinės reikšmės tam pačiam benzinui skiriasi. Variklinis oktaninis skaičius žymimas tarptautiniu ženklu MON, o tiriamasis oktano skaičius-RON."...."Abi OS reikšmė snustatomos tame pačiame stendiniame variklyje, tik nustatant tiriamuoju metodu variklio darbo sąlygos yra lengvesnės, todėl šis skaičius būna aukštesnis už nustatytą varikliniu metodu maždaug 8-10vienetų, pvz. RON98 atitinka maždaug MON88."..."RON ir MON aritmetinis vidurkis vadinamas antidetonaciniu indeksu tarptautinis simbolis AKI.

Europos, kaip ir NVS šalių, degalinėse nurodomas tik vienas skaičius RON. JAV yra nurodomasne RON, o AKI, kuris yra šiek tiek mažesnis už RON.Į tai reikia atrkreipti dėmesį, kai naudojamasi amerikine automobilio priežiūros instrukcija."

Ir dar prie tos pačios temos:

"Manoma, kad žalinga naudoti didesnio OS benziną, negu reikia varikliui. Tokiame benzine būna daugiau aromatinių junginių , kurie, esant žemesnei suslėgimo pabaigos temperatūrai, lėčiau dega. Variklis labiau kaista, degimo kamera užsineša nuodegomis, kartais apdega vožtuvai arba stūmokliai. Naujų markių benzinai turi gerokai mažiau aromatinių junginių, todėl aukštesnio OS benzinas neturėtų kenkti varikliui. Be to, naujesnės konstrukcijos varikliuose automatiškai nustatomas optimalus uždegimo kampas. Tačiau dėl to jų galia nepadidėja, todėl naudoti brangesnį didelio OS benziną neekonomiška."

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

uz info 10 :D

 

stai ka raso Explorerio Owner's Guide

 

Your vehicle is designed tu use "regular" unleaded gasoline with an (R+M)/2 octane rating of 87. We do not recommend the use gasolines labeled as "Regular" that are sold with ocatne ratings of 86 or lower in high atitude areas.

 

taigi kiek suprantu (R+M)/2 ir yra (RON+MON)/2 ir yra AKI arba vidurkis

 

Dar biski teorijos

http://klubas.autos.lt/index.php?subj=readtopic&id=38

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.