Pereiti prie turinio

Vitaros 4x4 skledžia garsus?


Kykas

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

Tai vo kap yra:

Įjungi 4 varomus ir atsiranda toks nemalonus garselis lyg koks palaidas skardos gabalas galu į padangą liestūsi (nevisai taip bet panašiai).

Lėtai važiuoji intervalai tarp dzig dzig (daba nesijuokiam, ale garsą raštu sunkoka apibūdint- aš ne poetas), didesni, greičiau važiuojant mažesni, ties 50km/h jau gaunasi vientisas garsas. Padangos lyg niekas niekur neliečia, sniegas irgi niekur neprilipęs kur nereikia. Panašu, kad garsas sklinda iš keleivio pusės nuo priekinio rato kažkur (nu ne iš galo tai tiksliai). Misliju kamine replės? Kur sliekų ieškot? Priekis lyg ir veikia. Bėda jau buvo jau kai pirkau auto, tai kada ir kodėl atsirado garsas pasakyt negaliu.

Hubai automatiniai, vitara trumpa, 1,6 bendzas.

Nu protingieji, juk stebuklų nebūna (nors ir kalėdos ant nosies), Kas per dzig'iukas pas mane priekyje gyvena?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kai 4wd nejungi, nera garso? siaip (samurajuose) buna, kad xvastaviko apsaugine skardele pakrimpa, arba isvis nusimusa ir bruzinasi :) ten kur kardanas prisisuka...

 

jeigu butu ratu guoliai, tai ir su 2wd tas garsas butu :) Palysk pasukinek kardana isjunges habus ir priekini tilta razdatkei :) bus aisku..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano auto garsas buvo atsirades kai akmenukas uzkrito tarp stabdziu disko ir skardines to disko apsaugos. Ir taip gerai uzkrito kad neiskart atsuktuvu gavosi iskrapstiti. Cia kas liecia garsa panasu i skardos. Bet jeigu tik prie 4wd atsiranda tai tikrai reiketu paziureti i hvostovika , gal tikrai apsaugine riegokslio skardele sulenkta ar nutruko. Zinok vitaroi nera adatinio guolio o yra bronzine ivore. Ji irgi gali skleit garsus ijungus 4wd. Bet kiek zinau tai jinai dugiau uzia o ne dzik dzik daro :lol: Prikabinu foto, 29 pozicija ivores :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Hmmm... tokiu nemates, cia gal naujesniniu metu, nuo 95 ir panasei.

Pas mane irgi tokia panasi problemelie yra :oops: . Ijungus 4 wd garselis dzig dzig eina is razdatkes. Kame problema as zinau, bet kolkas vis nesusirosiu pakeist razdatkes adatini guoli. Bet cia ne esme, kalba ejo apie garsus kazkur is priekiniu ratu, tai apie razdatke net uzsimeniau.

Siuliciau ilist po masina ir pabandit paemus uz kardano rankom pasukinet, aisku iskelus prieki virs zemes. Tai gal kokius niuansus pastebesi, ar sukdamas kardana su atjungtais habais yra koks nors garsas. Ar tik su ijungtais atsiranda. Tada jau galima bus ka nors ir tiksliau pakomentot :wink:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Panaši ir mano bėdelė...tai Suzuki Vitara 1996m,,dizelis,automatas.Sumaniau prisijungti visus keturis ratus ir nesusipratimas...kai įjungiau rankeną 4wd,pavažiavau prastu keliu gerai,o kai išvažiavau į plentą-netraukia,variklis rėkia,mašina vietoj,kažko sunkiai atjungiau tą rankeną ir normaliai nuvažiavau,pabandžius antrą kart prisijungti keturis,situacija ta pati tik dar didesnės jėgos reikėjo atjungti ir dabar kai rankena laisvoj pozicijoj,dega lemputė 4wd,o jei bandau įjungti kaip anksčiau tai toj pozicijoj mašina nė iš vietos...ar tai kaip nors rišasi su greičių dėže,ar tie hubai kur nors prirūdijo :(

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pabandik Vyckai pasukt, manau pades tau. Nes kazkaip neaiskei beda aprasei. Mazai ka galima suprasti, tik susidaro toks ispudis kad bandai ijungineti 4 wd nepervedus greiciu rankenos i "P" ar "N" padeti. Del to sunkiai ir jungiasi.

Na padėtį "P" įjungiu,bet įjungus 4wd išjungt, atitraukt rankeną sunku,toks įspūdis kad ten prilipo,ar užstrigo kažkas ačiū bandysiu kalbinti Vycką :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...
  • po 8 mėnesių...

Nu tai jeigu hubai automatiniai, tai taip. Išjungi 4wd ir pavažiuoji atgal, kad hubai atsikabintų, jei to napadarai, tai išjungus 4wd priekis nevaro, bet hubai sujungti ir suka pusašius.

 

 

PS. kad jau tema prisikėlė...

Kadangi per vasarą pamiršau tą savo dzig dzig, tai jis niekur neprapuolė ir atėjus žiemai, kai 4wd vėl dažnai naudojamas, pasirodė iš naujo...

 

Paskutinis klausimas kaip tik siejasi su mano bėda. Išjungus 4wd, bet nepavažiavus atgal (hubai automatiniai) "dzig dzig" garselis lieka. Pavažiavus atgal, kai jau hubai atsikabina, garsas dingsta. Kur bėda? Kažkur prie pusašio?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.