Pereiti prie turinio

Kia SORENTO


tomukkas

Rekomenduojami pranešimai

Manasis 3.5 automatas mieste apie 20l/100km duju pasiima. Kad 30l kaip Gytman'ui rytų aš taip nemoku važinėt :D nebent žiema kai į posūkius skersas įvažiuoju :D Galios ten pakankamai, bet silpnesnių net nežiūrėčiau, nes kiek teko girdėt 2.5dyzeliu turbinos nelabai laiko. o su 2.4 net neįsivaizduoju kaip ten su juo važiuot reiktu tokiu.. Visumoj sakyčiau gera mašina

 

Tai kaip automatines greiciu dezes ju, kasnors gali atsakyti?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 50
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Nuotraukos

LX yra bazine komplektacija, apačioje durelių nuo pusės nėra plastikinių moldingų, nėra spoilerio virš galinio lango, na ir atitinkamai viduje nėra ko tikėtis gausesnės įrangos. EX - aukštesnė komplektacija. Bet ir EX tarpusavyje stipriai skiriasi: gali būt su klima ar be, oda ar medžiaga ir t.t.

Kaip pvz čia LX (modelis iki 2006)

2008%20Kia%20Sorrento.jpg

O čia EX, taip pat modelis iki 2006

03-sorento-hero.jpg

Abeji skirti JAV rinkai (nes farų kampuose matosi geltoni atšvaitai, ko europiniuose nėra). Iš galo europinius lengva atskirti pagal atšvaitus ant galinio bamperio, kurių pas JAV modelius nėra.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dekui uz issamu atsakyma.

 

Ieskau bendzininio variklio, ir kad butu mechanine pavara. Randu bendzinkiu, bet visos beveik su automatine deze, o jei randu su mechanine tai dyzelinis variklis. Jauciu besansu rasti bendza su mechanine deze. Ieskau mechanines todel, kad prisiskaiciau ir prisiklausiau pasakojimu kaip pas kia tos automatines arba tie triptronikai, sudinai persijungineja kaip sauna i galva - kad autostradoj su ketvirta pavara vietoje penktos stovi ilgai ir taip toliau... to pasakoje kuro daugiau ryja ir pati masina vangesne gaunasi? Teisybe?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na ne tokie jau blogi tie automatai. Aš rašiau, kad Sorento automatas buvo prasčiausias iš mano turėtų automobilių, tačiau jis vis vien man buvo geresnis už bet kurią mechaninę :lol: Berods nuo 2005m 3,5l automatas ėjo su 5 laipsnių dėže, tad neišsidurk jeigu rinksies tarp 2004 ir 2005 ;)

O jei nori ekonomijos - benzininio Sorento nepirk.

Man asmeniškai jeigu reiktų vėl pirkti Sorento - vėl pirkčiau 3,5 automatą, tik būtinai ieškočiau su klima (maniškis buvo beveik pilnas, tik klimos nebuvo, na ir jokių antiprabuksavimų ir stabilumo kontrolių 2005m Sorento deja nėra. Dėl faceliftinio modelio nuo 2006m reiktų tikslintis.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

jei reikia ekonomijos tada visureigio ir neperki išvis :) iki facelifto nėra jokių stabilumo konktrolių ar pan, bet uz tai yra LSD ( negarantuoju ar pas visus), kuris bent jau mane džiugina kur kas labiau :) o nuo 2006 LSD nėjo jau niekur, bet atsirado esp, mitsubishi 3.5l buvo pakeistas galingesniu hyaundajaus 3.3l varikliuku. Nėra tokie baisūs tie automatai..

 

http://www.autogidas.lt/kia-sorento-tdi-visureigis-2004-0122753699.html

Savo parduodu gal ka sudomins,be trukumu paparasciausiai nereikalingas

 

CRDi, o ne TDI :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

iki facelifto nėra jokių stabilumo konktrolių ar pan, bet uz tai yra LSD ( negarantuoju ar pas visus), kuris bent jau mane džiugina kur kas labiau :) o nuo 2006 LSD nėjo jau niekur, bet atsirado esp, mitsubishi 3.5l buvo pakeistas galingesniu hyaundajaus 3.3l varikliuku.

LSD gal geriau buksuojant (giliame sniege, baloje ir t.t.), o slidžiame kelyje geriau ESP, nes LSD gali duoti net priešingą efektą slidžiame posūkyje. Man asmeniškai ESP labai trūko, nes buksavimui auto ir taip nėra tinkama (ir LSD tam storuliui mažai tepadeda).

 

LSD buvo ne visose, gal net retokas variantas (nors pas mane taip pat buvo su LSD). Dar yra versija išvis tik viena ašimi varoma, ir dar yra tas lievas variantas, kai antras tiltas pasijungia prabuksavus.

 

O variklis 3,5 gal ir turi kažką bendro su Mitsubu, bet tai NĖRA Mitsubo variklis, katalogai nerodo jokių bendrų detalių! (bent man taip sakė). Tačiau babiną pirkau ir dėjau pagal Mitsubo katalogą - tiko puikiai :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pats variklis yra gamintas Mitsubishio. Mitsubishi Sigma 3.5 (6G74) ir Sorento 3.5 yra tie patys varikliai. Lygiai kaip ir Santa fe turėjo tą patį variklį kaip ir Eclipse. Kas, mano galva, nėra blogai. O kad skiriasi detalių kodai tai tikiu.

o dėl visų tų ESP tai čia kaip kam, aš bent jų nepasigedau.

Redagavo Poliarinis_eziukas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kaip su automatu jei stringi kur, juk daug sunkiau manevruot, jei reik ypac atgal pirmyn issijudint. Renkuosi kia iki 2005m bendza 2.4. kiek supratau ten automatas tik 4 pavarom, tai nieko gero. O dabar kaip ten ka ziuret kad butu geriau kas ant to jungiklio kur jungineja vaziuokle? ten kur 4WD, 4WD(LOW), 2WD.... ? nes tie uzrasai nelabai man suprantami kol kiekvieno neisbandai ir nezinai ka jis realiai daro, nes pas kiekviena sorento maciau vis kitoki pasirinkima to jungiklio funkciju. Toliau dar klausimelis, o kaip su paletintoju kaip jis isijungia? ar irgi turi buti ant to jungiklio vaziuokles? Ir beje kiek duju rytu mieste 2,4 bendzininis variklis?

Redagavo Elimas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Su automatu pirmyn-atgal siubuosi taip pat sėkmingai, plius automatas sugeba bekelėje pakeisti reikiamą bėgį važiuojant sunkiomis sąlygomis, o vairuotojas ne visada. Nuomonių yra skirtingų, bet až automatą.

 

Va toksai selektorius turi būt:

http://www.4x4forum.lt/index.php?/topic/7470-sorento-javeuropa-skirtumai/page__view__findpost__p__88215

Trys padėtys, viskas aišku. Esp mygtuko nebus, vietoj jo pas mane buvo kažkoks kitas, gal priešrūkinių :)

Jeigu rasi ant selektoriaus "Auto" - tai čia kai dasijungia reikalui esant, bet paskui išsijungia anksčiau nei reikia :pig:

Jeigu rasi ant selektoriaus "Snow" - reiškia tik viena ašis varo, o padėtyje snow startuoja antru bėgiu :girtas:

 

3,5 variklis tikrai nebuvo per galingas, netgi jo trūko, o kaip važiuosi su 2,4 benzu man net graudu pagalvot...

Redagavo Gytman
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Siandie ziurejau pora Sorentu,keista,bet sitam nera autopiloto,nors pati komplektacija ne pati skurdziausia,su kebulo numeriu nuvaziavau i Kemi Siauliuose,tai nieko daug papasakot negalejo,tik kad paskutinis irasas matosi 2008m prie berods 80 000km ridos.

http://auto.plius.lt/skelbimai/kia-sorento-2-5-l-visureigis-2199411.html

 

Sito kaina gal kiek uzlenkta,bet rida ispudinga,

http://auto.plius.lt/ertona/skelbimai/kia-sorento-2-5-l-visureigis-2211315.html

Taigi reikia apsisprest,siaip linkstu link 2 varianto...Gal specai ka pakomentuos?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na į ridą aklai aš netikėčiau, reikia čiupinėt ir žiūrėt pagal pačią mašiną. Šiaip oda ganėtinai jautri pažeidimams ir ant vairuotojo sėdynių nusidėvėjimas greitai matosi. Vairas taip pat labai greitai trinasi (palyginus su kitom markėm).

 

Abu modeliai su klimom, kas yra gerai, oda irgi nėra labai dažnas variantas Sorentuose, tad irgi nemenkas privalumas. Pirmajame nėra sėdynių šildymo, autopiloto (man labai didelis minusas), magnetolos valdymo nuo vairo, antrajame visa tai yra. Plius antrajame yra originali chromo apdaila ant rankenų bei veidrodėlių. Pas pirmąjį kažkodėl apdaila ant rankenėlių, o ant veidrodėlių nėra - kažkas ten chimičinta. Pas antrajį yra farų apiplovimo mygtukas, bet purkštukų aš nematau - gal keistas bamperis ir nebėra?

Šiaip antrasis panašu pilniausios galimos to meto komplektacijos, tačiau ant razdatkės selektoriaus yra tik dvi padėtys: auto arba low. T.y. ne tu nuspręsi, kada jungti priekinį tiltą, o kompas. Atitinkamai kai tik pradėsi lipti iš balos, kompas pamanys, kad vėl laikas taupyti ir vėl sėsi atgal... Pas pirmąjį selektoriaus nelabai matosi, bet panašu toks pats gaidys...

 

Antro kaina užlenkta, o šie modeliai nuvertėja labai greitai. Po poros metų parduosi jį už kokius 20k. Ar tai ne per didelė prabanga vairuoti Kia ir susitaikyti su ~500Lt nuvertėjimu per mėnesį? :rolleyes:

Redagavo Gytman
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • 2 metų...

Nepatariu Sorento rinktis, bet jei jau pasirinkai, tai butinai pasitikrink, ar veikia visu varanciu ratu sistema - du sorentai yra/buvo pas draugus, ant abieju nebeveike 4x4. Vienas is ju naujas pirktas salone pries 8m., niekada nevaziaves bekeleje, nuo nenaudojimo nebeveikia 4x4 :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jau isigijome sita Sorento! Auto is USA. Vazinejo imones vadovas (ispradziu, o paskui jo dukra) vizualiai auto tvarkingas....kaip ir visi auto is USA buvo dastas (normos ribose) rimtos bekeles nemates :) 4x4 buvo naudojamas tik ziema kai jau budavo sunku isvaziuoti is kiemo :D (ilga laika nenaudota 4x4- tai dabar tvarkoma, ruosiama ziemos sezonui) Zmona LABAI PATENKINTA !!!!:)

 

Noretusi info is labiau nusimananciu siose auto!

1. Ar galima pasikeisti spidometra is USA i Europini?

2. Kaip suzinoti ar yra LSD?

3. Galva pilna minciu tai pamirsau :D papildysiu rytoi ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jau isigijome sita Sorento! Auto is USA. Vazinejo imones vadovas (ispradziu, o paskui jo dukra) vizualiai auto tvarkingas....kaip ir visi auto is USA buvo dastas (normos ribose) rimtos bekeles nemates :) 4x4 buvo naudojamas tik ziema kai jau budavo sunku isvaziuoti is kiemo :D (ilga laika nenaudota 4x4- tai dabar tvarkoma, ruosiama ziemos sezonui) Zmona LABAI PATENKINTA !!!! :)

 

Noretusi info is labiau nusimananciu siose auto!

1. Ar galima pasikeisti spidometra is USA i Europini?

2. Kaip suzinoti ar yra LSD?

3. Galva pilna minciu tai pamirsau :D papildysiu rytoi ;)

Kai auto bus ant keltuvo pasuk vieną iš galinų ratų, jei kitas sukasi į tą pačią pusę tai yra LSD, jei į priešingą pusę tai nėra - paprastas difas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Buvau isvykes... Vis dar domina ar imanoma paprastai pasikeisti is USA i EU spidometra? 

Ir vis sukasi mintis pasikeisti begiu deze- ar imanoma tiesiog pakeisti 4 begiu automata i 5 begiu automata? Kokie niuansai? Ar tiesiog beviltiskos mintys? :(

Redagavo rankinukas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 metų...
  • po 2 savaičių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.