Pereiti prie turinio

Ūkininko pažymėjimas


Giedrioks

Rekomenduojami pranešimai

Zmona padarem ukininke gruody. Reik turet nuosavos zemes, dar manes reikejo kaip ukininko. o seip ten jie skirtingai paraso popieriu. Susirask kas kursus veda kreipkis i zemes ukio konsultavimo tarnyba ar koke nors profke  ten papasakos. 90e kainavo bet nuo istaigu svyruoja. ji laike kudirkos naumiescio profkeje, o ta profke priklauso marijampoles profkei bet marijampoleje profkeje apie 300e tie patys kursai.

Redagavo Mblorinser
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Turi turėt arba ž.ū. išsilavinimą, arba "baigti" ūkininkavimo kursus, tada eini registruoji ūkį ir gauni ūkininko pažymėjimą. Žemė turi priklausyti nuosavybės teise berods (kur ūkis registruojamas).

 

Kursų baigimas tai pinigų sumokėjimas ir pažymėjimo atsiėmimas, bent man taip buvo prieš trejetą metų, dar litais gal 500.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

turint Z.U. issilavininima pazymejima isduoda rajono savivaldybe, jei nera issilavinimo reikia lankyti ukininko kursus ir poto islaikius egzus gauni ukininko atestata su kuriuo savivaidybe isduoda pazymejima. ne visi universitetai ar akademijos praveda tuos kursus.

bent jau taip buvo pries kelis metus.

susirask cia forume  GYNTA ir isspresit problema

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Esu baiges tehasa, zemes ukio technikos mechanikas. Tai praktiskai ukininkas? :)

Eksternu eini ir laikai egzaminus. Rinkliava mažesnė. Bet reikia egzaminus praeiti. Prieš egzaminus duoda atsakymus. Bent anksčiau duodavo ir paprašydavo palikti 2 - 3 klaidas. Aš 4 padariau vistiek 9 gavau iš yeorijos. O praktika, tai zuikio dainos, kolektyvinis darbas. Atspėti kokių medžių šakos ant stalo sudėtos, atskirti grūdus, paskui dirvožemio ph nustatyti su turimomis priemonėmis. ir dar juokingų visokių velnių . 2  valandos pušinėjimo. O teorija irgi 2 valandos. Bet jeigu duoda atsakymus, tai iki galo  reikia prasėdėti, kad ir nieko nebeveiksi :D.

Sutaupysi su techaso atestatu apie 50 proc. sumos . Sąlyga viena turi dar būti.

Žemės ne mažiau 0,5 ha turi turėti .Anksčiau reikėjo ne mažiau 1 ha .

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.