Pereiti prie turinio

Pirkciau vielos tinklo viniojamo


Pakusa

Rekomenduojami pranešimai

Pradžioje paskambink į metalo laužo supirkimo aikšteles ar regioninį punktą.  Gal jei turės senos rusiškos vielos tinklo.  Užsimes kelis eurus ir parduos , jei turės.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tokiam plotui tai tik elektrinį piemenį reikia statyti. Kitaip , balionais išeisi, kad ir pats iš Kinijos užsisakyk sistemą, pilna geros , kokybiškos produkcijos pas juos. Per maksimum 70 dienų atvež į Klaipėdą , paskui arba pats pasiimsi arba atsisiųsi iš Klaipėdos su DHL u ar kita kompanija. Netikslinga tokio ploto tverti vielos tinklu ar tvora . Pigiausia gausis su elektriniu piemeniu.

Blokas 70 - 120 dolerių, pasiskaičiuoti reikia, kiek jų reikės, paskui kuolus medinius sukalsi, pastatysi saulės baterijų arba pajungsi prie kokio šaltinio ir tikrai, bus žymiai   pigiau. Nežinau, kiek elektrinio piemens viela dabar kainuoja, reikia pasidomėti.

Sutaupysi 10 kartų, jeigu ne daugiau ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Buvau avis užtvėres elektriniu piemeniu. Naudojama speciali virvė skirta aptvarams e. piemeniui. Buvo tverta viena juosta apačioje kita viršuje.. kažkuriuo metu srovės nutekėjimas buvo, tai vieną kartą pabandė prasmukt pro aptvarą ir paspruko. Paskui atstačius srovę, jau jom buvo dzin, kaip kolega sakė eina kiaurai. O pas uošvius jau keli metai nei viena nemėgino bėgti, bet pas juos nemažas plotas atitvertas....šeip pačia piemens dėžutę pirkau Raseinių rajone,kaip sako namų gamybos, veikė puikiai jokių bėdų...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Piemuo toks  http://www.lytagra.lt/lt/94666-110036-elpiemuo-corral-n1100-010305867.html

Uztemptos gal 4 juostos,pucia kiaurai.Soka koki 1m i auksti praktiskai is vietos  :D

Maziukai pro apacia islenda.Jei ne netoliese gyv. namai nesukciau galvos.Kokioj pamiskej,ar toliau nuo visu tai uztektu elementariai ribas aptvert.

Kiek teko matyti mazeni augintojai tveria tvora.

Todel ir klausiu kur ir uz kiek.P.S:skelbimu ir internetiniu parduotuviu kainas zinau,tas vadinamas autostradinis ir nekaip atrodo.Pas zmogu auginanti danielius maciau suskta i rulona danieliaus ta tinkla.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei pučia kiaurai avys, tai piemuo gal būt tuo metu  nedirbo ? Kai gerai trenkia, tai net 10 cm atstumu pagarbiai stovi ;)

Čia kaip kam pasitaiko, pražiopsai momentą ir vsio. :)

Dar sintetinis tinklas , kokių 2 metrų aukščio , tralas vadinamas pagelbėtų. Paieškok, gal žvejai kokių nurašytų turi. Kuolus tik stipresnius pasiruošk :) Jei tralo turi daug, tai susipjaustysi ir susipinsi... Bet bus mirtinai, jokie avinai nepraeis :)

Tai ir skaičiuok dabar :

Ar tralo panaudoto  ( jūrinio tinklo )  ieškai  su visa logistika.

Ar piemenį rimtą statai su rimta sistema.

Ar vielos tinklo ieškai , tarybinio po metalo skupkes.

Daugiau nematau variantų .

Kuolus ar taip ar taip reiks kalt, tai čia atskira tema . :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano atveju motina išleido į pamiškę skaniau paėsti. Paskui pačios ėjo.

Kas liečia paprastą tvorą, tai sunku įsivaizduoti per kokio siaurumo tarpą avis sugeba išlįsti kai labai nori :)

 

Šiaip pas mane mėtosi lietuviškas elektrinis piemuo ir jam viela ar virvė kaip bepavadinsim, raudona, virvės nepamenu gal 1500m gal daugiau, izoliatorių kibiras, įsukami į medinius kuolus. Buvo veikiantis. Atiduočiau už simbolinę kainą.

Yra dar ir rusiškas piemuo, nuo akumo veikia nuo tinklo ne, ten transformatoriaus kojelė nutraukta atrodo, pakeist trafą ir veiks viskas. Tas rusiškas kaži ar ne stipresnis negu lietuviškas.

Man nereikalingi nes nebeužsiimu su jokiais gyviais.

Redagavo alga
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gerai tos aveles,elektriniai piemenys,bet gal pas kazka dar ir tinklo kur kampe voliojasi? :)

Tai rašiau, kad greičiausias variantas bus kreiptis į artimiausią normalią metalo skupkę. Dar yra variantas paieškoti pas ūkininkus jų portaluose, fermas nurengė pajus gavę , tai mėtosi pas kiekvieną po porą ritinių, o pas  ex  kolūkio pirmininką ar ex  agronomą  gal net ir koks 100 :)

Kitas variantas, pačiam iš Kinijos per kokį alibaba.com užsisakyti. jie normaliai  ir kokybės turi ir bendrauja gerai. pagal reitingus kaimą susirask, kur vielas lanksto, tai visko gausi. metalo sertifikuoto tik paprašyk, sau . 

Senukuose ir visuose kituose neapsimokuu pigiausias pozicijas tonomis užsako.

Nukrypsiu nuo temos:

Per alibaba iš Japonijos traktoriukus 2 pirkom, mokėjom ,  kaip už metalo laužą. Kadangi abu susukę buvo virš 500 motovalandų. 63 dienos ir jie Klaipėdoje, muitinės procedūros už metalo laužo  importą ir traktoriukai po laukus smagiai sukinėjasi. 

Va taip su jais , azijos prekybininkais šiais laikais būna.  :)  Globalizacija :)         

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Paprastas vielinis piemuo avims dzin - kai užmato skanesnio ėdesio kitoje pusėje eina kiaurai. Tinklų nebandžiau.

Kai vilna storesne tai eina per tinkla kiaurai. Paleidai, apibego rata ir jau nera aptvare jei nera ko est. Siaip tinklas i didesne zole nusizemina ir netrenkia kaip turetu, patikrint galima dedant nuo piemens laida ant tinklo, jei kerta ziezirba tai tinklas isizemines kazkur

Redagavo Arunčiks
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

didinti įtampą reik, rasit ribą, kai nebeeis. Gal išviso jau nebeeis :)

Ir man reik tvoros 1,5m apie 800m ir kuolų dar, ne piemens, nes ne avims saugoti, bet nuo dvikoju skersai lakstančių "netyčia" apsisaugoti, šernai ir stirnos kad kelią naują aplink pasidarytu :)

Latvijoj po 1eur/m rades buvau jų vietines gamybos. viršuj ir peiliukų truputis buvo, tik bijau jie briedžiams gali bėdu pridaryti. Ar biredžiai jau 1,5m nebelipa?

tai dar brangoka pasirodė. Kažkas sake Lenkijoj reik ieškot miško tverimui skirtų. Jei kas rastų, pasidalykite kontaktais.

Redagavo R108
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.