Pereiti prie turinio

kurmiai ,kaip atsikratyti


bankelis

Rekomenduojami pranešimai

Is praktiskos puses patarkit,kaip atsikratyti kurmiu ,kurie jau baigia is kantrybes isvest su savo kupstais :angry: ,skysciai kurmiams atbaidyt nepadeda,spastu ivairiu yra ,bet noreciau pries pirkdamas ,suzinot ar jie tikrai veiksmingi,urvai gilesni ,ne pavirsiniai. Aciu !

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu su tais kurmiais tai zasada....reiskia zemeje pilna maisto jiems - kurkliu, slieku ir kitu geros zemes "parazitu", sunkiai isvarysi.

reikia kantrybes ir daug nuoseklaus darbo.

bijo kvapu, garsu, vibracijos.

takus turi nerealius, aukstutiniai, zemutiniai.

ale maisto ir ziemojimo.

bandziau viska is eiles,(senoliu svilpukai, spastai, net nuorukas rauginau ir pyliau) nezinau kas padejo (dabar keli jauciu liko bet nauju taku daug neknisa tai palikau ramybeje, nes kai ju is vis nera- blogai, grauzia saknis visokie padlos....beje paskutinis zingsnis butu buves ultragarso svilpyne. (jau buciau pirkes, bet kazkaip "laiku" pamazejo) :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Problema rimta :rolleyes:

Aš jau buvau internete suradęs profą, kuris turi savo konstrukcijos spąstus ir nerealią nuojautą.

 

Bet kažkaip užklydo ir apsigyveno didelis labai mielo charakterio katinas.

Nežinau ar dėl to, bet kurmių nebeliko. Šį pavasarį pirmą kartą gal po 10 metų pieva lygi.

Anksčiau tik įšalas išeina ir 30-40 kurmiarausių kas keli metrai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Isbandziau triju rusiu spastus - geriausias rezultas gavosi su spastais is lytagros uz 15 lt is principo svarbiausia konstrukcija, kad nebutu per jautri nes ankstesni spastai suveikdavo kurmiui lendant ir stumiant kruva zemes. Na spyruokle turi buti galinga kad nukirstu kurmi ir per zemiu sluoksni.

 

bet kaip teisingai pasake dirbantis lytagroj jei suskaiciuotum kiek tu spastu parduota tai kurmiu senai neturetu buti :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

katinas gerai,pas broli tempia kurmius rodo ,kad dirba,o is kur zinot ,kad isigijus katina jis juos medzios,dar beda trys sunys(stafas(straforsiras),ciupukabras(prancuzu buldogas)ir vietinis misrunas, katinui bus vargas,silke bandziau, naujus rausia,reiks nulekt i lytagra ,kas per spastai paziuret.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ryte per langa ziuriu aria,skrist nemoku ,o kol prieinu su kastuvu slydes tepa,jau pradejau is orinio langa prasidares saudyt,kai tik stumt zeme pradeda,psichologiskai geriau jauciuosi :lol: ,zmona juokias ,o mane jau dakniso lopai zemiu,tai dar gerai ,kad pieva natur produkt.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mane fazendoij buvo daug kurmiu rause pieva belekaip... Ysigijau suny, lakstydavo jis ten uostinedavo biski paknisdavo tuos kurmerausius, po kiek laiko dingo.

Parsiveziau suni atgal i uk , vel atsirado..

Pakartojau vel. Dabar jau kelinti metai nera, islenda kitoij fazendos pusej kur suo maziau nubega..

Tai nezinau ar tai susije ar tikrai padejo ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip pastebejau pas save, aktyviausi kurmiai buna pavasari ir rudeni, mazdaug, spalio menesi. Kiek bandziau, jokie kvapai nepadeda, visokie baidytuvai beverciai, katinai nepadeda, suo kiekviena diena laksto, irgi nepadeda. Efektyviausia priemone yra spastai. Iki siol pieva buvo kaip suarta, lytagroj nusipirkau spastus, pora pagavau per dvi dienas is eiles ir apsiramino jie. Rudeni vel statysiu spastus. Spastai geriausi tie, kuriu suveikimas matosi nesiemus. Spastus reikia statyti tunelyje, o ne kurmiarausyje, statant kurmiarausyje sugauti sansu mazai. Taip pat , statant spastus nereikia ju ciupineti plikom rankom, tam reikalui naudoju celofanines pirstines

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Turejau ir as tokia problema, kai nusipirkus sodyba pries tris metus, zeme buvo lyg isarta, niekas nepadejo. Pernais is turgaus nusipirkau spastus, kurie uzgnybia kurmi pusiau, mokejau berots 18lt. Nelabai tikejausi kad jie pades, bet kaina buvo nedidele. Is pradziu savaite ar dvi joks kurmis nepakliudavo, tiesiog aprausdavo spastus. Paskui pradejau apdengti kokiu kibiru ir tiksliau istatineti i urva. Tai pernais is 40 aru sklypo pagavau 22 kurmius. Jei koks uzklysdavo tai per pora valandu pagaudavau. Siemet jau buvo ramu, tik pries kokia sav buvo vienas uzklydes, bet tik trumpam:lol:src="http://www.4x4forum.lt/public/style_emoticons/default/laugh.gif">

O spastai va tokie

http://cdn.uber.lt/n...87_dsc02126.jpg

Tikrai, kad nesigailiu pirkes ir rekomenduoju;)src="http://www.4x4forum.lt/public/style_emoticons/default/wink.gif">

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 

O spastai va tokie

http://cdn.uber.lt/n...87_dsc02126.jpg

Tikrai, kad nesigailiu pirkes ir rekomenduoju;)src="http://www.4x4forum.lt/public/style_emoticons/default/wink.gif">

 

 

Situos ir as isbandes, geri sitie spastukai, bet reikia zaist su jais. Esme tokia reikia stebet kur jie vaiksto ir kuriam kiemo kampe buna (aisku kai didelis kiemas ir jie ganosi isvieno i kita gala) ir kur galvoji kad jie eis ten is statai. As pagaunu, nevisada pavyksta atspet kur eis bet pavyksta. Kai jau apgaudai kieme, reikia "rubežius " ziuret, ir dazniausia matosi is kur jie ateina ir ant magistraliniu taku statyt. Bent pas mus namie tai viekia, sita pavasari kazkaip ramu visai, nes buna kitais metais tai baisus dalykas kiek prikasioja tie velniuksciai smile.gif

Redagavo kactuz
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

o mano mycka-kicka sutempia visus kurmius peles ir kirstukus ir driezus namo.3m ni vieno ty dabar is brolio sodybos tempia......smile.gifnamie taipogi peliu nerasta-ne kate o -velnias.ovcarka net prilupa kai neturi nuotaikos...smile.gif

Redagavo Faberže
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kaime mama, kurmius išbaido su malūnėliu iš plast.butelio, smeigia metalinį strypą į žemę, išpjausto plast,buteliui sparnuotę ir anas sukasi nuo vėjuko, barška, nu tai kurmis pasitraukia į ramesnę vietą, bet pas mane mieste nuosavų namų kvartale visiškai kurmis nereaguoja į tai, jis adaptavosi prie miesto triukšmo ir jam dzin, paskui į bedžiau armatūros gabalą pririšau drielkę kitaiską ir ana sukosi gal dvi savaites kol pasibaigė šepetėliai, ausį prie armatūros pridedi toks jau baisus tirkšmas :0, bet jam dzin rausia negi po pačiu strypu, nu galvoju reiktų dujų pavaryt, uždėjau džipui ant glušako šlangą ir į kurmerausį, parą laiko rūkinau ir kaip rausė taip rausia, o bėda dar viena kad dar šunės yra, tas šiknius kapčių išrausia šunės kasa urvą ieško jo, tai pasidarė ne kiemas o kažkokia laukymė kur lankosi šernai, spastus stačiau, kaip priklauso su pirštinėm kad neko neužuostų, iš pradžių vamzdinius kad gyvą pagaut, nie kaip, tik žemių prikiša, stiklainį trilitriaką kaip diedukas darė, irgi nepavyko anas man pilną stiklainį žemių privaro, senukuose kažkokius nupirkau kad užspaustų nepavyko, šlangas į urvą ir keliom parom vandens, kiemas pasidarė aukštapelkė net žemė po kojom siūbavo, vėl parėjo, ir taip kelis sezonus bakovodamas, priėmiau sprendimą saliarka gazdint, jos gi kvapas fainas, nupirkau veterinarinėn vaistinėj gal 20cm adatą, švirkštą, nu ir kaip tik išrausia, kūrmerausį su kastuvu nunešu daržan kad būtų normalus vaizdelis ir į urvą, pora lašų, ir taip kiekvieną mielą dieną vaikščiojau jam iš paskos, nu ir per pavasarį kada jis ten aktyvus aš jam įkyrėjau, anas išėjau pas kaimynus, visą vasarą ramu buvo, ruoduo ramu, ir tais metais anksti sniegas iškrito šalta nebuvo, kaip ir žiema, bliamba pavasarį sniegas ištirpo žiuriu kad krūva ant krūvos, tiek prirausęs, kad baveik sveikos vietos nėra, toks vaizdas kad jų čia šimtas žiemojo, nu ir vėl nuo pat ankstyvo pavasario kai tik išrausia taip iškarto na saliarkos pora lašų, manau kad dirvožemį neužteršiau su tokiu kiekiu, gal kokia puslitrį sliarkos per pora metų ant 13 arų ir išlašinau, bet kai tepė slides tą pavasarį daugiau negrįžo, vasarą vieną kurmiarausį pastebėjęs buvau, bet kaip visad saliarka pakvėpinau ir jau keletas metelių nesirodo, jau net ir už tvoros pakelėje nepastebėtas, vienu žodžiu pas jį kantrybė trūko ir pabėgo :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Norit tikėkit, norit ne, bet kai į mano kiemą iš kaimyno atvežtinės žemės buvo atėjęs kurmis, tai teko jį šaratais pavaišinti. Ir ką gi - krito iš antro karto nuo 6 mm. Pirmą kartą kiek paaukštinau, o jau antrą iš balkono kaip reikiant... Jau kokie 10 m. kaip nesirodo. Matyt ten "žvalgybininkas" buvo :) Veiksmas buvo dieną.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu jau kai tiek vargstat cia, tai atskiro etato reik su tais kurmiais uzsiimti. tada tikrai nepagaileciau pinigu ir uzsitiesciau tinkla po zeme :) Vienam sode kuriam dirbau tai istemptas, nei vieno kurmio jau 8 metai minimum. tiek naujasis seiminkas soda turi. tinklas istemptas dar senojo savininko...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.