ORIGAMY Atrašyta Rugsėjo 28, 2015 Dalintis Atrašyta Rugsėjo 28, 2015 Rimai vytinta as sodyboje senovineje krosnyje pasivytinu Gerai, laukiam mesos Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
stotelius Atrašyta Spalio 1, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 1, 2015 Jei mėgsti vytintą kiaulieną, galiu duoti išbandytą receptą, darau pats dažnai - perki išpjovą ir turi delikatesą, bet geriau daryti, kai radiatoriai bute šyla, paprasčiau išdžiovinti.Kažkada buvome tokią diskusiją užkūrę forume.gali, Rimai priminti placiau? Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 1, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 1, 2015 nusiunčiau į AŽ kaip aš darau Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode Atrašyta Spalio 2, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 2, 2015 Jei mėgsti vytintą kiaulieną, galiu duoti išbandytą receptą, darau pats dažnai - perki išpjovą ir turi delikatesą, bet geriau daryti, kai radiatoriai bute šyla, paprasčiau išdžiovinti.Kažkada buvome tokią diskusiją užkūrę forume.atsiūsk ir man, ačiū Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aviečius Atrašyta Spalio 2, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 2, 2015 Gal dabar "vytinta kiauliena" koks kokainas vadinamas, kad receptūra taip slaptai laikoma ir man įdomu būtų sužinoti Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 2, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 2, 2015 Na va, Atrodo įkliuvome . . . tuoj bus receptas . . be žolelių .VYTINTA MĖSA Lengviausia vytinti išpjovą bet tinka ir kumps ir nugarinė.Mėsą pjaustau plokšiais gabalais nuo 200 gr iki 500 gr. 2-4 cm storio. Galima ir didesnius, svarbu, kad nebūtų apvalūs ir stori.Mėsą įtrinti druska (1 valg.š. - 1 kg mėsos), pipirais ir česnakais (jų pagal skonį ir pageidavimą), galima į šį mišinį įberti truputį cukraus - tada mėsa bus raudonesnė. Čia po keleto kartų nusistovės proporcijos pagal skonį. Taip paruoštą mėsą 3-4 dienas laikyti šaltai (galima ir šaldytuve) uždengtame dubenyje (išsiskirs šiek tiek skysčio), kasdien pavartyti bent 2 kartus - kad vienodai įsigertų prieskoniai. Paskui mėsa ištraukiama, nuvarvinama.Aš dar pavolioju prieskonuose – čiobreliai, mairūnai , stambaus malimo pipirai, raudonėliai sumaišyti su keliais šaukštais džiuvėsių. Džiuvėsių galima ir nedėti.Galima apvynioti marlės sluoksniu, tada džiūstantys džiuvėsiai ir prieskoniai nebyrės, bus švaresnė džiovinimo vieta.Pakabinama gerai (net labai gerai) ventiliuojamoje patalpoje – aš kabinu vonioje, prie radiatoriaus ir praveriu langą. Galima vytinti ir šaltoje patalpoje. Jau po savaitės galima ragauti, geriau po dviejų – labai priklauso nuo mėsos gabaliuko dydžio. Vytinimo laikas priklausys nuo ventiliacijos efektyvumo, norimo išdžiuvusios mėsos kietumo ir, žinoma, mėsos gabaliuko dydžio. Pvz. išpjovą džiovinu nuo 2 savaičių (apdžiuvusi plutelė, bet vidus minkštas) iki 4-5 savaičių visa mėsytė sukietėja kaip brinza . Kai vytinimo procesas baigtas – išorė kieta, vidus dar minkštas, galima laikyti šaldytuve vis pravėdinant arba geriau šaltoje vėdinamoje patalpoje. Skanaus! Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Algis Atrašyta Spalio 5, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 5, 2015 Ačiū Rimai. Būtinai pabandysiu. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode Atrašyta Spalio 5, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 5, 2015 Na va, Atrodo įkliuvome . . . tuoj bus receptas . . be žolelių .VYTINTA MĖSA Lengviausia vytinti išpjovą bet tinka ir kumps ir nugarinė.Mėsą pjaustau plokšiais gabalais nuo 200 gr iki 500 gr. 2-4 cm storio. Galima ir didesnius, svarbu, kad nebūtų apvalūs ir stori.Mėsą įtrinti druska (1 valg.š. - 1 kg mėsos), pipirais ir česnakais (jų pagal skonį ir pageidavimą), galima į šį mišinį įberti truputį cukraus - tada mėsa bus raudonesnė. Čia po keleto kartų nusistovės proporcijos pagal skonį. Taip paruoštą mėsą 3-4 dienas laikyti šaltai (galima ir šaldytuve) uždengtame dubenyje (išsiskirs šiek tiek skysčio), kasdien pavartyti bent 2 kartus - kad vienodai įsigertų prieskoniai. Paskui mėsa ištraukiama, nuvarvinama.Aš dar pavolioju prieskonuose – čiobreliai, mairūnai , stambaus malimo pipirai, raudonėliai sumaišyti su keliais šaukštais džiuvėsių. Džiuvėsių galima ir nedėti.Galima apvynioti marlės sluoksniu, tada džiūstantys džiuvėsiai ir prieskoniai nebyrės, bus švaresnė džiovinimo vieta.Pakabinama gerai (net labai gerai) ventiliuojamoje patalpoje – aš kabinu vonioje, prie radiatoriaus ir praveriu langą. Galima vytinti ir šaltoje patalpoje. Jau po savaitės galima ragauti, geriau po dviejų – labai priklauso nuo mėsos gabaliuko dydžio. Vytinimo laikas priklausys nuo ventiliacijos efektyvumo, norimo išdžiuvusios mėsos kietumo ir, žinoma, mėsos gabaliuko dydžio. Pvz. išpjovą džiovinu nuo 2 savaičių (apdžiuvusi plutelė, bet vidus minkštas) iki 4-5 savaičių visa mėsytė sukietėja kaip brinza . Kai vytinimo procesas baigtas – išorė kieta, vidus dar minkštas, galima laikyti šaldytuve vis pravėdinant arba geriau šaltoje vėdinamoje patalpoje. Skanaus!Dėkui už receptuką, aš visą procedūrą darau panašiai tik kad mėsą šaldytuve laikau 1-2 savaites ir indelyje padedu medine lentelę, kad mėsa negulėtų išskirtame skystyje... Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
pika`sso Atrašyta Spalio 16, 2015 Autorius Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 kita savaite jau turetu buti mesyte Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 16, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 tai informuok, kai turėsi, šiandien turguje pirkau, nes šaldytuve visada kažkas turi būti Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tunks Atrašyta Spalio 16, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 (redaguota) su vaisiu dziovykle kazi nebutu visas vytinimo procesas daug greitesnis ir patogesnis?mama turi toki https://www.varle.lt/vaisiu-dziovintuvai/dziovintuvas-grybams-ir-vaisiams-mpm-msg-02-400w--1330956.htmltai grybus ir obuolius dziovina isijuosusi. Gal ir mesa nepasididziuotu isdziuti tokiame ? Redagavo Spalio 16, 2015 tunks Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
fronterapsakas Atrašyta Spalio 16, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 kita savaite jau turetu buti mesyteKokios mėsos bus ir kas per pinigai būtų? Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 16, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 su vaisiu dziovykle kazi nebutu visas vytinimo procesas daug greitesnis ir patogesnis?mama turi toki https://www.varle.lt/vaisiu-dziovintuvai/dziovintuvas-grybams-ir-vaisiams-mpm-msg-02-400w--1330956.htmltai grybus ir obuolius dziovina isijuosusi. Gal ir mesa nepasididziuotu isdziuti tokiame ? Reikia pabandyti, čia turėtų būti jau supjaustyta. Prieš tai bent pora dienų padžiovinta natūraliai. Bet šita džiovyklė karštoka - apie 40 laipsnių, gali skoniui pakenkti. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 16, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 16, 2015 Kokios mėsos bus ir kas per pinigai būtų? O Alytuje nėra ūkininkų produkcijos ? Kai važiuoju į Marijampolę pas tėvus, visada ką nors nuperka. Ir skanu ir kainos nuo vilnietiškų skiriasi. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
pika`sso Atrašyta Spalio 17, 2015 Autorius Dalintis Atrašyta Spalio 17, 2015 (redaguota) lasiniai 4sonine 6kumpis 8sprandine, nugarine 10uz kg. Redagavo Spalio 22, 2015 pika`sso Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
fronterapsakas Atrašyta Spalio 17, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 17, 2015 O Alytuje nėra ūkininkų produkcijos ? Kai važiuoju į Marijampolę pas tėvus, visada ką nors nuperka. Ir skanu ir kainos nuo vilnietiškų skiriasi.Yra Rimai, pas mus visko, tik, kad ta kokybė nekokia. Kai pažiūri atrodo gražiai, o nusipirkus nelabai norisi ir valgyt, guma kažkokia. Žmona Kelis kartus pas kaimo bobutes buvo lašinukų gavus nupirkti, tai malonu valgyti, burnoj tirpsta, ir skonis kitas. Turguje jau seniai nebeperkam rūkytų gaminių. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
gince Atrašyta Spalio 17, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 17, 2015 Mano tel 868711290 .laukiu skambucio Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 17, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 17, 2015 Yra Rimai, pas mus visko, tik, kad ta kokybė nekokia. Kai pažiūri atrodo gražiai, o nusipirkus nelabai norisi ir valgyt, guma kažkokia. Žmona Kelis kartus pas kaimo bobutes buvo lašinukų gavus nupirkti, tai malonu valgyti, burnoj tirpsta, ir skonis kitas. Turguje jau seniai nebeperkam rūkytų gaminių. Jo , labai įdomu kaip kolegai pasiseks mėsytę išrūkyti. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
pika`sso Atrašyta Spalio 18, 2015 Autorius Dalintis Atrašyta Spalio 18, 2015 procesas jau vyksta Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RimasK Atrašyta Spalio 18, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 18, 2015 tėvas rūkydavo keletą parų, skanūs buvo lašinukai vaikystėje reikės recepto paklausinėti Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
pika`sso Atrašyta Spalio 19, 2015 Autorius Dalintis Atrašyta Spalio 19, 2015 paklauskas rukau apie 3 dienas, gaunasi pusiau karstas rukymas Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Suomis Atrašyta Spalio 19, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 19, 2015 tėvas rūkydavo keletą parų, skanūs buvo lašinukai vaikystėje reikės recepto paklausinėtiviena karta tikrai nuosirdziai nustebau kai suzinojau kad žemaitijoje 2 savaites ir ilgiau rukena .... Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aviečius Atrašyta Spalio 19, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 19, 2015 Pas močiutę kaime, ant aukšto kamine toks praplatėjimas buvo, kaip mažas kambariukas, į kurį per dureles užeit galima. Ten kumpiai ir skilandžiai mėnesius kabodavo ir kūrenant pečių rūkydavosi. Buvo tai labia seniai, bet tokio skonio lig šiol negaliu užmiršti... Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
pika`sso Atrašyta Spalio 19, 2015 Autorius Dalintis Atrašyta Spalio 19, 2015 (redaguota) viena karta tikrai nuosirdziai nustebau kai suzinojau kad žemaitijoje 2 savaites ir ilgiau rukena ....saltas rukymas trunka labai ilgai, gal net keleta savaiciukarstas - keliolika valandu, grubiai - diena Redagavo Spalio 19, 2015 pika`sso Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
raganauskis Atrašyta Spalio 19, 2015 Dalintis Atrašyta Spalio 19, 2015 saltas rukymas trunka labai ilgai, gal net keleta savaiciukarstas - keliolika valandu, grubiai - dienaTikra tiesa as kai rukausi sau tai 4 kurenu nuo ryto iki tamsos ir nakciai uzkraunu ryte net kurti nerikia dar angliu lieka. Svogeris backoje rukina su ilga gerkle tai dvi dienos ir gatava bet ir matosi kad karstesnio dumo daugoka. Nuoroda į pranešimą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Rekomenduojami pranešimai
Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti
Komentuoti gali tik registruoti nariai
Susikurkite paskyrą
Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.
UžsiregistruotiPrisijungti
Turite paskyrą? Prisijunkite.
Prisijunkite dabar