Pereiti prie turinio

Mediniai namai


Ryšard

Rekomenduojami pranešimai

daug kas juokias iš šito forumo, bet mes rimtai su jo pagalba namą pastatėm :) o ir rąstų temose gyvenau ilgai :)

 

Nesutikčiau. Pvz. rąstinio namo reikia norėti. Būtent rąstinio. Reikia suvokti, kad su juo daugiau valakitos, kad jis lepesnis, gal kai kur sudėtingesnis. Mes žinojom, kad norim rąstinio. Ir ne pinigai nulėmė, kad norėjom pabėgti iš blokinio daugiabučio...  Vėlgi varžų ir pasyvaus namo gerbėjas tikrai rąstinuko nesirinks... 

 

Nop. Tikrai nop. Kolega turi klinkeriu apmūrytą triobą ir jam dzin, kad praėjo penki metai po statybų, o aš va kuriu planą, kaip vasarą visą namą peršlifuot ir perdažyt reikės. Kokie dar minusai? Turim kažkur vabalą. Ėda jis namą pasigardžiuodamas. Išbandėm visas rinkoje rastas chemijas, net amerikečių Perma-Chink. KLausai kur graužia - gręžioji skylutes ir švirkštu pili nuodus. Ekologija mano namie jau kuris laikas nebekvepia turbūt :D o vabalas kažkur sėdi. Tichariom mūsų paskolą ėda... 

Rąstai naudoti žieminio kirtimo, porą metų nužievinti gulėjo aikštelėj. Statybų metu buvo obliuojami, šlifuojami, tiesiogine ta žodžio prasme - maudomi berže - ir dengiami vienu sluoksniu tikurilos giluminiu gruntu su impregnantu + 2 sluoksniai tikurilos vandens pagrindo dažų. Vabalus tiesa išgirdome kokiais trečiais gyvenimo metais. Pirmais buvo ramu. Kyla mintis į kokias Rumšiškes restauratoriam paskambint pakalbint, o ką jie daro su tais vabalais? (mūsiškiai atominiai kažkoki, palieka 0,3-0,6cm skersmens skyles). 

 

Tų, kas nėra buvę normaliam gyvenamam rąstiniam name (pjankė pas Vycką pirty nesiskaito), dažnai kaip baubą tą namą įsivaizduoja. Tai prišalsit prie sienų, tai vėjas viską iš namų užpūs... Mano namas visas iš išorės nuteptas amerikietišku hermetiku rąstinukams, tai kažkokio vėjo ar nesandarumo problemų kaip ir neturim. Nors ir meistrai superiniai buvo, rąstai rankinio sukirtimo rinko pas mus sklype, tikrai gražiai rąstai suguldyti. 

Na taip, reikia dar prieš statybas sugalvoti kur norėsi elektros taškų, o ir paveikslo ant sienos nelabai pakabinsi :D su virtuvės spintelėm panaši problema, bet tikrai savo apsisprendimo statyti rąstinį nekeisčiau. Kaip ir kiti forumuečiai minėjo: super oras viduje. Bute po nakties prabusdavai, jei langai uždaryti ir atrodo nėra kuo kvėpuoti, čia tokio jausmo nebūna. Sesers dukra turi alergiją dulkių erkutėms, tai pas mus atvažiavus lengviau atsipučia, sako kvėpuoti lengviau gali. Ir tas sienas liesti malonu :) nu bet čia jau sentimentai. Rudeniop, dar nepakūrus šildymo sistemos, kai jau vėsoka namie, bute būdavo klaikiai drėgna, patalynė net šalta atrodydavo, o va čia nei kart tokio jausmo nepatyrėm (šildymas pas mus neprotingas, tai neskubam pagrindinės sistemos kurt, o židinį kartais ir pritingim pakurt vakare - na čia atsakymas tiem, kad name šildaisi kiek nori ir kada nori) 

 

Kad nebūtų tuščia kalba įmetu mūsų su Gyda triobą:

10712823_10203080999087716_1621642847091

 

1507914_10203080999247720_22149940801857

Grazus namas :liux: Kokio skersmens rastai? gal prisimeni kokia sienos m2 kaina?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 134
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

gyda su sautuvu jau yra vaikesis kazkoki dedule po sodus - uz neteisinga leksika - tai va, daugiau i svecius kazkaip niekas neateina... parasiau paskui prisiminiau, kitus, tolimesnius kaimynus esam juos apie siukslinima moke :D (vyras ivaziuoja i sodus, atsidaro alu, geria tiek, kiek speja iki namu, tada skardine svyst pro langa ir grizta namo, visai negeriantis... kazkaip ta kart skardine i musu patvori nuriedejo, tai mes geri kaimynai, grazinom :) reikejo matyt tiek vyro tiek ir zmonos veidus :D :D) 

 

 

Pas mus vietove miskinga, manau mazai tokiu dunduku kaip mes - ir malkas perkam, ir eglute Kaledom... O misku mazeja, mazeja... 

o koky sautuva turit,as irgi noreciau sauutuvo kaimynams medzioti :)

Redagavo Medical-Marijuana
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Grazus namas :liux: Kokio skersmens rastai? gal prisimeni kokia sienos m2 kaina?

ačiū :) rastai sienoj labai įvairiai, nuo 25 iki kokio pusmetrio kai kur, dėl kainos tai tiksliai nebeprisimenu, bet ji šiuo metu būtų tikrai neadekvati :D mes pradėjom statyti pačiam NT pakilime, tai rąstininkam ir stogininkam žiaurius pinigus mokėjom. Va įpusėjus statybas sprogo tas burbulas, kainos krito... Džiaugiuos, kad daugiau visus darbus patys darėm, tai daugiau kaip ir niekam nepermokėjom. 

Kaip dabar galvoju tai ir medieną gal reikėjo iš kokio privatininko pirkti, o dabar su visais popieriais iš urėdijos.  

 

o koky sautuva turit,as irgi noreciau sauutuvo kaimynams

šiuo klausimu aš nelabai kompetentinga, kažkoks nelabai rimtas. Giminaitė perleido - patys nesirinkom. 

 

 

Dėl oro kokybės ir šildymo buvo pastaba, sąžiningai, pirmam aukšte nenorėčiau nieko keisti. Net pačią karščiausią vasarą, pirmam aukšte, kuris rąstinis, temperatūra nepakyla daugiau nei +24. Mes net stengiamės mažiau duris ar langus darinėt po darbų grįžę, nes kaip mat prikaista. Va antram aukšte kur karkasas ir stogas tai jau nėra ką lyginti, kondicionierius labai praverstų vasarą. O žiemą viršuj sausokas oras atrodo. 

Iš tikrųjų tai kuo giliau į mišką tuo malkų daugiau... 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ką reiškia "mediena natūrali"? žalias medis - nukirstas ir pastatytas, džiovintas medis - džiovintas gamykloj, vytintas - kaip mano, porą metų nukirstas pagulėjęs. Gyvenu prie miško, vabalai pradėjo rastis gal trečiais metais, todėl kyla įtarimas, kad ne nuo statybų pradžios jie čia. 

dėl pajuodavimų, tai nebepamenu aš ar tai pelėsis ar grybas, bet jis natūralus paprastosios pušies palydovas, beržu gali nubalinti paviršių, dėmės pašviesės, bet su laiku vistiek išlys vėl iš rąsto gilumos. To būna mažiau ar beveik nebūna tik gamykloj džiovintiem rąstam. 

1914638_1146530945294_1264700_n.jpg?oh=8

 

va šitoj foto rąstai nedažyti dar ir tas juodumas nu nėra, kad visiškai būtų, bet įsižiūrėję pamatysit kai kur mėlio. Taiva aliejus jį paryškintų, o dažai - prigesino. 

 

Iš viso koki tie tavo namo rastai? tękinti? obliuoti? mašininio ar rankinio kirtimo? nes įdomu, sakai nėra ką šlifuoti, dengta tik aliejum, tai sienos turėtų būti ganėtinai pašerpetoję? Na mūsų noras buvo toks, kad galėtum megztiniu prasibraukti kur pro rąstą ir niekas niekur nekliūtų, tikrai nesugalvoju kaip turi būti apdorotas rąstas, kad tokį efektą pasiektum be šlifavimo. Nebent reikalavimai skiriasi. 

As praejusia savaite pirkau kelias obliuotas lentas (projekta - skalbiniu deze) ir tai jos nera visiskai paruostos, perėjau su ekscentriniu, ir po lakavimo vistiek dar ranka turesiu pereit... 

 

jeigu nori gali man į paštą įmest foto: o aš įkelsiu į forumą, kad visi matytų apie ką diskutuojame: vaida.marcinka@gmail.com 

 

Rimas K - smagu rasti kontaktą, bus tikrai įdomu pabendrauti šiais klausimais ar kada purve susitikus (pamatysi mėlyną diskoteką - pasilabinkim :) )ar kai jau realus reikalas pribręs.  

rastai paprasti kvadratiniai,rankom priderinti viens prie kito, kai atveze ir sudejo nama jie nebuvo labai svelnus. Tai zmogus su masinele kelias dienas prasiejo ir patapo galima su megztiniu prasibraukti :D Tiesa jusu foto matosi kad rastai pagave melynio jau neblogai. Pas mane tokiu nebuvo, bent jau kol surinko nama. Melynis ir tt pas mane pradejo atsirast kada tik pastacius nama visa menesi be sustojimo pyle lietus o stogininkai velavo. Tada ir pradejo lyst is visu galu. Teko tada ir stogininkus bele kokius kad greiciau pasimt ir paciam ant stogo pasedet del to kad prieziura butu... Veliau teko ir su berzu vietomis prasieit kad isimt melynio demes.

Foto atsiusiu.

Redagavo SuzukiMonstr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pusi nupjovus iskart nuzievint rastus ir greitai greitai sudziaut i pastoge.O diles ispjovus kiekviena dile nuvalyt nuo pjuvenu,jei viengubo pjovimo ir zievint.Ir kuo greiciau dziaut i pastoge.Ir jokiu budu nedengt su plevelem ir t.t. Melynuoja nuo grybelio,grybelis nuo dregmes.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Būdamas Skandinavijoj, pastebėjau įdomų dalyką-nupjautus rąstus jie štabeliuoja ir vandeniu laisto, laisto...Ir tai daro todėl, kad iš medienos išlįstų lauk kenkėjai, medis nejuoduotų, nemėlynuotų, sumažėtų vidiniai įtempimai. 

 Darydavo ir Lietuvoj anksčiau panašiai, į vandenį medieną merkdavo prieš ką nors iš jos darydami...Tai ne dabar :rolleyes:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

siandien uz sildyma gruodzio men sumokejau 200lt arba 60eur. Manau tai puikus rezultatas gyvenant senoviniam perpuciamam name kur reikia su cabatais ir fufaike vaikscioti :D Beje temperatura viduje 24-25 laipsniai. Pora dienu buvo 22-23. Sildymas dujinis. Jokio darbo vargo...

Gal ir kiti pasigirs savo rezultatais?

Redagavo SuzukiMonstr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Būdamas Skandinavijoj, pastebėjau įdomų dalyką-nupjautus rąstus jie štabeliuoja ir vandeniu laisto, laisto...Ir tai daro todėl, kad iš medienos išlįstų lauk kenkėjai, medis nejuoduotų, nemėlynuotų, sumažėtų vidiniai įtempimai. 

 Darydavo ir Lietuvoj anksčiau panašiai, į vandenį medieną merkdavo prieš ką nors iš jos darydami...Tai ne dabar :rolleyes:

idomiai :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne aie statybininkus kalbejau, o apie molio blokeliu gamintoju darbininkus. Jie nuo iki zino visa gamybos procesa... Molio keramikos blokelio sudetis , molis is karjero netoli nuo roku, medzio pjuvena is lentpjuves vanduo... Beja jau kartojuosi.... Kur cia ne ekologija...

nera taip kad 100% visi daro. Tiesiog tai daro, ir tai yra standartines technologijos. Pasauline praktika, jei zinai tikrai(pazysti tuos darbuotojus kurie daro ir jie garantuoja kad nieko nededa tai tokius blokelius manau galima vadinti eklogiskais. Bet deja jei tikrai nezinai kas darosi ceche tai yra didele tikimybe kad daro standartiskai. As asmeniskai maciau dokumentus berods roku keramikai, kiek kaip ten laidoja ir pan...

Redagavo SuzukiMonstr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Būdamas Skandinavijoj, pastebėjau įdomų dalyką-nupjautus rąstus jie štabeliuoja ir vandeniu laisto, laisto...Ir tai daro todėl, kad iš medienos išlįstų lauk kenkėjai, medis nejuoduotų, nemėlynuotų, sumažėtų vidiniai įtempimai. 

 Darydavo ir Lietuvoj anksčiau panašiai, į vandenį medieną merkdavo prieš ką nors iš jos darydami...Tai ne dabar :rolleyes:

Teisingai, Valdai, bet turi drekinti nuolat , o jeigu retkarciais tai bus sakes rastams dargreiciau. Jeigu rastas perpjautas , nors kiek jis dziuna greiciau ir prie geru salyga nemelynuoja. Kolega apie ispjovima , pjuvenu nuvalyma ir tt teisingai paminejo, tik tasai turi buti sudeti per tarpines vieni ant kitos (tarpines tasams as deciau ne maziau 5 cm geriausiai lapuocio) , tarpines turi buti sudetos grieztai vina ant kitos ir kuo arciau galu, atstumas tarp tarpiniu nedidesnis 1.2m ar 1 m (geriausiai 0.5 -  0.6m). Tasai turi buti sudeti pavesyje ir gerai ventiliuojamoje vietoje, geriausiai pavesineje. Pvz gegnes dengiame plevele juoda (nuo saules ir lietaus), bet pas mus labai gera vejo ventiliacija yra. Dar dengiam ir su juoda agro plevele arba galima naudoti ir difuzine plevele, tik pusiu reikia nesumaisyti...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

su zieve?

 

 Su žieve, laistant ji palaipsniui atsisluoksniuoja ir nukrenta.

 Tarp kitko, grunto mėginiai, paimti toj vietoj, kur buvo laistomų rąstų štabelis, rodo gerokai padidėjusią sunkiųjų metalų koncentraciją-išvadas pasidarykit patys...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nera taip kad 100% visi daro. Tiesiog tai daro, ir tai yra standartines technologijos. Pasauline praktika, jei zinai tikrai(pazysti tuos darbuotojus kurie daro ir jie garantuoja kad nieko nededa tai tokius blokelius manau galima vadinti eklogiskais. Bet deja jei tikrai nezinai kas darosi ceche tai yra didele tikimybe kad daro standartiskai. As asmeniskai maciau dokumentus berods roku keramikai, kiek kaip ten laidoja ir pan...

Nu blyn pats paskambinsiu gamybos vadovui . Isiprasysiu ant pavasario i ekskursija ir tave dar pakviesiu. Blyn netikiu nors tu ka , bendruaju nuo darbininko iki direktores butent su Roku keramika...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Teisingai, Valdai, bet turi drekinti nuolat , o jeigu retkarciais tai bus sakes rastams dargreiciau. Jeigu rastas perpjautas , nors kiek jis dziuna greiciau ir prie geru salyga nemelynuoja. Kolega apie ispjovima , pjuvenu nuvalyma ir tt teisingai paminejo, tik tasai turi buti sudeti per tarpines vieni ant kitos (tarpines tasams as deciau ne maziau 5 cm geriausiai lapuocio) , tarpines turi buti sudetos grieztai vina ant kitos ir kuo arciau galu, atstumas tarp tarpiniu nedidesnis 1.2m ar 1 m (geriausiai 0.5 -  0.6m). Tasai turi buti sudeti pavesyje ir gerai ventiliuojamoje vietoje, geriausiai pavesineje. Pvz gegnes dengiame plevele juoda (nuo saules ir lietaus), bet pas mus labai gera vejo ventiliacija yra. Dar dengiam ir su juoda agro plevele arba galima naudoti ir difuzine plevele, tik pusiu reikia nesumaisyti...

 

 Taip, nuolat ir tam tikrą laiko tarpą.Yra dar toks dalykas, kad laistant galima ilgiau išlaikyt didelį medienos, kaip žaliavos, kiekį(jei dėl tam tikrų priežasčių jos apdirbt neapsimoka-žemos kainos ar pan.)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

siandien uz sildyma gruodzio men sumokejau 200lt arba 60eur. Manau tai puikus rezultatas gyvenant senoviniam perpuciamam name kur reikia su cabatais ir fufaike vaikscioti :D Beje temperatura viduje 24-25 laipsniai. Pora dienu buvo 22-23. Sildymas dujinis. Jokio darbo vargo...

Gal ir kiti pasigirs savo rezultatais?

o o man visam kurenimo sezonui uztenka 100lt  ir kuriu netaupydamas silmos uztenka nuo 18 iki 26 buna 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Taip, nuolat ir tam tikrą laiko tarpą.Yra dar toks dalykas, kad laistant galima ilgiau išlaikyt didelį medienos, kaip žaliavos, kiekį(jei dėl tam tikrų priežasčių jos apdirbt neapsimoka-žemos kainos ar pan.)

Tam irengiamos spec laistumo sistemos , kad kainuoja nemazus pinigus, nes stabeli pralietio reikia nemazai vandens.

Beja Kodel laistoma:  grybui augti palanki dregme nuo 20iki 60-80 proc medienos dregnumo. Panasiai ir vabalams 20 80 proc, jei medienos dregnis mazesnis ar didesnis vabalams nepalanki terpe gyventi. Zinoma yra vabalu kurie gyvena tik sausoje medienoje.

Beja rastus galima ir mirkyti, jei kas turi gera pruda, bet pvz azuolas uzmerktas patamseja ir pakieteja. Pusis neturetu spalva keisti, gali isrysketi tik tekstura.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nera taip kad 100% visi daro. Tiesiog tai daro, ir tai yra standartines technologijos. Pasauline praktika, jei zinai tikrai(pazysti tuos darbuotojus kurie daro ir jie garantuoja kad nieko nededa tai tokius blokelius manau galima vadinti eklogiskais. Bet deja jei tikrai nezinai kas darosi ceche tai yra didele tikimybe kad daro standartiskai. As asmeniskai maciau dokumentus berods roku keramikai, kiek kaip ten laidoja ir pan...

tai kazi is kur jie tu atlieku sitiek gauna  :D o jai perka tai blokeliai brangesni butu nes chemija brangi :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu blyn pats paskambinsiu gamybos vadovui . Isiprasysiu ant pavasario i ekskursija ir tave dar pakviesiu. Blyn netikiu nors tu ka , bendruaju nuo darbininko iki direktores butent su Roku keramika...

laikai keiciasi, ne vakar tuos popierius maciau. Gal dabar ka naujo isrado, gal rado kaip pav perdirbti ir dar pelna gauti, ir nebelaidoja i keramika nezinau... Bet kad idomus dalykai tai tikrai, ir kad taip dare roku keramikoje irgi teisybe. Klausimas tik ar nepasikeite kas nors, o gal dar ka blogiau sugalvojo... O as ne pries apsilankyt...

Redagavo SuzukiMonstr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

tai kazi is kur jie tu atlieku sitiek gauna  :D o jai perka tai blokeliai brangesni butu nes chemija brangi :D

taigi rasiau kad laidoja, tai reikia ner kur det. Tai dar damoka matyt...

Gipso atveju tiesiog ji gauna dykai ir gamina ka reikia... Kaip ten kitais atvejais, nezinau...

Redagavo SuzukiMonstr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O laikas prakrustas miske kad sudeginti ta benzina pjuklui neskaiciuojamas? Dazniausiai niekas neskaiciuoja savo valandu prakrustu pjaunant nedzius miske, konvertuojant juos i malkas, kuriant peciu ir t.t.

Net minimuma sakiciuojant gausis apvali sumele.

 

P.S. Man gruodi namo sildymas su vandens pasildymu kainavo apie 300Lt. Sildomo ploto 164kv.m, katilas granulinis.

P.P.S. Namas Klaipedoje - gruodis visada, svelniai tariant, vejuotas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

jo suklydau bisky daugiau iseina 70 lt benzas 20 tepalas ir parvezimui 10litru salerkos kadangi salia miskelis nuosavas. ir visa matemetika.                                                                                                            o del laiko taigi gamtoj tyras oras miske dirbdamas pasilsi.  maziau prie pc sedi o gamtoj pbuni ar jus skaiciuojat irgi laika sededmi prie pc.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne kiekvienas nuosavą mišką turi ir dar šalia  :mellow:

 

O namo šildymo su vandens pašildymu kaina apie 300Lt, kai šildomas plotas 164 m2 - tai IDEALU. 

Na nepamirskim kad gruodis buvo nelabai 'ziemiskas'. Dar nepamirskim kad su granuliniu irgi peciaus papildymui/valymui/granuliu ieskojimui/atvezimui reikai skirti laiko.

As dziaugiuos silumos siurbliu, na o kai noriu pataupyti - kuriu Kalvi. Vat tik viena problema - taip ir nepasiskaiciuoju kiek tas SS suvalgo man elektros. :)

 

Vandeni man ruosia elektrinis 2kw Drazice boileris - i rozete ikistas taimeri ir ijungia boileri 3 valandoms, paryciais, naktiniu tarifu. Galima ir patiems pasiskaiciuoti - kaina gaunasi apie 20 EUr menesiui.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.