Pereiti prie turinio

Statybos


raganauskis

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 98
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Skliautai gal vadinasi jie ,jeigu gerai pamenu..

 

 Vadina ir skliautais, ir čytais(ščytais)-priklausomai nuo Lietuvos regiono ;)

 

 Pamenu, kai mano pažįstamas kretingiškis apie kazilus pradėjo šnekėt-nu blin, kas čia per kas?..Pasirodo, paprasčiausios gegnės :)

Redagavo valdas-76
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek pamenu nuo rusu laiku taip buvo, .... pastaciau tris namus per savo gyvenima ir nevadinau kitaip nei as nei pazystami, gal dar kazkur kaime kitaip pasivadina kad lengviau butu.. Bet pagrinde skliautai. ;). Zodziu netersiam temos Visi savaip teisus, svarbu suprantam apie ka kalba.. :)))). linksmu svenciu visems

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Rimtas betonas 1:3 paprastesnis 1:4

Svarbu koks darbas, jei pamatai, perdangos geriau paciam negaminti. Svarbu ne tik cemento kiekis, bet ir tinkamas zvyras, dar vibratorius privalomas ir armavimas teisingas. O paprastesni darbai, ypac vidiniai, kur nebus salcio, kaip juodgrindziu irengimas tai dirbk ir netingek, kapeika tikrai liks.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

oj, tada reikia saikos nemazos, kad greit isnesiotu, nes prades kietet, nei pavibruosi normaliai nei ka, ir toj apalubkej nesukris normaliai. esu apturejes toki dziaugsma senai, kai dar kitiem dirbau. sefas susvaigo du gruzovikus uzsake, nu ir 4se turejom isnesiot.be ranku be koju, pasidarem, diena sauleta papuole, pradejo uzsitraukt, nuo siupeles nebeslysta, vibratoriaus nebuvo, su pagaliu nebesusikrusa... vienu zodziu gavosi nelabai kaip, su visokiais oro tarpais ir t.t.

gal pamokek geriau is klp bobkatas arba pompa kad  privaziuotu, gal brangiau iseis, bet sarsalo maziau, ir garantuotai bus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Univiere mokė, kad kad 1:4 namų sąlygom yra maximumas, daugiau cemento dėt nėr tikslo - "dengi na veter". Kaip akščiau kolegos minėjo, toliau jau užpildai stiprumą lemia tipo granito skaldos, cheminiai priedai ir tt

O aplamai, stiprumą lemia vandens ir cemento santykis, ne kokie liaudyje naudojami 1 prie 3 ar 4 :)

Dėkuj artasam, užseivinau lentelę :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu kadangi vandens ir cemento santykio niekas nesilaiko, vandens pila daugiau nei priklausytu (nes pagal knyga pilant vandeni kose tiesiog per sausa, ir su ja sunku dirbti) tai 1x3 ir 1x4 stiprumo skirtumas jauciasi akivaizdziai, ir tas 1x4 tai toks vidutinis, ir kazkaip lyginas atrodo visai kitaip, jei skystesne pamaiso tai vandens pertekliius tuoj sunkias lauk, o 1x3 jau risa vandens pertekliu, daug smagiau bent man lyginas ir t.t.....o seip rimtesniem taskam dedi 1x3 ir nesuki sau kiausu... gal ir dengi na veter, bet kai paskaiciuoji kiek ten to cemento butum sutaupes, tai neverta tu pinigu vardan ramaus miego :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.