Pereiti prie turinio

Irklininkas

Nariai
  • Pranešimai

    64
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas Irklininkas turinys

  1. pridedu D1_Workshop_Manual.pdf 300Tdi_Overhaul_Manual-Land-Rover.pdf
  2. Patikrink ar dujos ateina iki įsiurbimo kolektorius, jei tvarkoje, tai dar žvilgtelėčiau į uždegimo sistemą.
  3. įjungus DIFF lock - 50;50 procentų jėgos galui ir priekiui paskirstymas, tai nereiškia, kad kietai sukabinami balkių reduktoriai ir ratai visi kartu vienu metu kabina, tai reiškia, kad kiekvienam balkiui tenkantis sukimo momentas perduodamas balkio tam ratui kuriam tenka mažesnė apkrova (vieno balkio ratai gali suktis ir abu jei apkrova panaši), tai yra įjungus DIFFLOCK suksis kiekvieno balkio bent po vieną rątą visada, kas neužtikrinama neįjungus DIFF LOCK (nes priklausomai nuo apkorvos gali suktis tik vienos ašies ratas (ratai) ar abiejų ašių po ratą - įvairiai nuo akrovos)kada jėgos paskirstymas nuo apkrovos 100 proc gali būti permetamas priekiui ar galui ar tas 100 proc. paskisrtomas ašimis tam tikroms proporcijosm priklausomai nuo apkrovos. Bent aš taip suprantu.
  4. Kaip veikia DIFF Lock šiame modelyje:
  5. Tai netokia sistema, kaip SUVŲ, kurių 4x4 vekia principu - priekis prasikasa - galas kabina. Šiame lande viskas senoviškai - kabina ratas ar ratai, kuriems tenka mažesnė apkrova. Tai yra ir neįijungus DIFFO gali kabinti ir abiejų tiltų po kažkurį ratą vienu metu priklausomai nuo apkrovos.
  6. Šiame modelyje neatsijungia kuris nors tiltas - visą laiką sukabinti abu tiltai. Žodžiux „DIFF“ ir „LOCK“ reikia skaityti kartu „DIFF LOCK“. Padėtys razdatkėjė - rankenėlė dešinėje pastumta atgal - standartinė (4x4 be palėtintojo ir diferebcialo blokavimo), - dešinėje pastumta į priekį - 4x4 + palėtintojas be diferiancialo blokavimo, - kairėje atgal - 4x4 diferiancialo blokavimas be palėtintojo, - kairėje į priekį - 4x4 diferiancialo blokavimas su palėtintoju. „DIFF LOCK“ - yra diferiancialo blokavimas - tai yra sukimo momentas pastoviai perduodamas priekiniam ir galiniam tiltui 50:50 sąntykiu.
  7. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, jei iš esmės visi supranta apie ką kalbama.
  8. Dėkui už nuorodą. Pasirodo ne viskas taip kaip iš pirmo karto atrodo.
  9. Norėjau paklausti nuomonės kokias rinktis padangas vasarai LR Discovery 1 235/70r16 ar 205/80 r16. Su kuriomis auto mažiau valgys kuro? Kiek suprantu su 205/80 r16 auto bus aukštesnis 1,2 cm? Dėkui už nuomones.
  10. Džipai sunkūs, mažiau patogūs, negreiti, daug valgantys kuro. Nepasiteisina visiškai jei pastoviai nereikia važiuoti sunkiai įprastam tr. pravažiuojamais keliais. SUV ai kaip tik jei reikia pastoviam važinėjimui gerais keliai, bet yra pageidavimas ir 4x4 blogesniems. O suvams, kurie dauguma vedami priekiu, ir tik praslydus kabinamas galas, arba normaliam kelį pagrindinis sukimo momentas nukreipiamas priekiniams ratams - benzo 2-2.5 užtenka. Pats kartais pavažiuoju Honda CRV 1 karta 2 benzas - traukos, kad ir pakrautam - užtenka. Po kalnus - ramiam kilimui, važinėjimui irgi. Bet aišku, kas be ko - dyzelis kalnuose turi pranašumą dėl aukšto sukimo momento žemose apsukose. Už 20-30 k. Suvai visi neblogi tik reikia žiūrėti jų realios tech. būklės. Šiaip dar nespjaučiau ir į subaru outback. Nors pats rekomenduočiau nissan X-trail naujesnį - bendradarbiai važinėja. Sako, kad negenda.
  11. Kroonoilas siūlo: http://www.kroon-oil.com/en/products/product-recommendation/result/2BbcgpGuowEN/opel-frontera-b-2.2-dti-1998-2004/power-steering/
  12. Turiu LR D1, ir jokių, laukmeli, didesnių problemų nėra.
  13. Dar neprisiruošiau. Kaip pabandysiu, parašysiu apie rezultatus.
  14. Ebay yra: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=land+rover+box+spanner&_sacat=0&_from=R40 Reikšminiai žodžiai ieškant: land rover box spanner Kaip greitai pakeisti guolius:
  15. GAl Lytagroj reiks žviltelet to vamzdinio rakto
  16. Gal kas žino/pamena kokio dydžio raktas tinka guolio veržlei ir kur galimėtų įsigyti raktą jam atsukti, užveržti.
  17. Pas mane D1 visuose ratuose yra laisvumas - apie 0.5 cm judinant. Viename rate buvo gerokai daugiau tai teko paveržti kažkiek. Neveržiau labai nes užveržus iki tol kol rato laisvumo nėra sunkokai ratas sukasi (pakėlus ratą ranką sukant. Klausimas - ar toks laisvumas normalu, jei ne - koks jis turi būti. Ir dar vienas klausimas - ratų guolio veržlė įgilinta ir tikrai didelė, paprasto rakto neįdėsi, galvučių tokio razmiero irgi nelabai matęs. Gal kas kokių spec įrankių žino? Kai priveržinėjau rato vieną guolį tai atviortkių plaktuko pagalba tą patvarkiau, bet norėtųsi normalesnio sprendimo.
  18. Aiškiau taip (pas mane Discovery 1): 1. svirtelė stovi dešinėje ir į salono pusę - standartine padėtis (visi varomi ratai be centro dferen. blokavimo ir be paletintojo): 2. svirtele stovi desineje ir į kapoto pusę - paletintos pavaros (visi varomi ratai be centro diferen. blokavimo); 3. svirtele stovi kaireje ir į salono pusę - visi varomi ratai su centro difer. blokavimu be paletintu pavaru; 4. svirtele stovi kaireje ir į į kapoto pusę - paletintos pavaros (visi varomi ratai su centro difer. blokavimu)
  19. Smala neatsilipusi, viskas gerai. Korozijos židinių nematyti. Matai, ant jos prieš darant padengimą ir nebuvo korozojos plius ji taip intesyviai neeksploatuojama, nežinau kaip būtų jei ant korozijos židinių jų nepanaikinus užteptų smala. Beje smala purškė tik dugną ir arkas, o vidines ertmes - vašku tokiu.
  20. Dariau prieš 3 metus. Bet dariau pilną dugnas, arkos, vidinės ertėms Dinitriol centre Vilniuje - kaina apie 1000 Lt. Šiaip kainas pagal padengimo lygį gali pasižiūrėti įmonių, kurios tai daro puslapiuose.
  21. Pas mane prasideda nuo 0 lapsnių maždaug (bet dar bolie mene) ir žemėjant temperatūrai proporciškai sunkėja sukimas
  22. Pas mane VW dyzelyje yra, buvo tas pats ir Audi dyzelyje tas neaiškus silpnas klaksejimas - kai išmini sankabą - dinskta - gali būti gal guoliukas išmynimo sankabos - nemanau, kad jis apsunkinu sukimą, nebent kažkas kitas yra. Dėl starterio - naujo neįsigijus nežinosi ar senasis geras - bet kvaila dabar pirkti naują vien dėl sužinojimo
  23. Prieš pora savaičių man jį perrinko - pakeitė įdėklus ir šepetėlius. Bet problema liko - šaltu oru sunkiai suka. Kadangi naujas toks starteris (dabar stovi BOSCH) kainuoja 1000 Lt (Britpart 680 Lt) ir neaišku ar starteryje problema- kito nesiruošiu įsigyt. Visgi dar darau prielaidą, kad nepakankamai akumas tiekia starteriui srovės. Pas mane dabar stovi prieš 1.5 m. pirktas Varta 77 Ah, 780 A. Būčiau dėjęs bent 100 Ah ir bent 900 A - bet netilptų nes stovi kondiškės vamzdelis kur į radiatorių sukasi. Dariau bandymą per šalčius - nusiėmęs akumą nešiau nanmo, kad šiltai būtų ir jį pakroviau. Ryte pajungiau - ir vistiek sunkiai sukasi - nors pašilus varikliui - normaliai. Gaunasi, kad šaltam orui esant sunkiau suka dėl tepalų stingimo. Gal kai duagiau srovės stareriui duotum tai jis eikliau užsuktų. Tai taip. Tokios prielaidos.
  24. Starterį prieš pora savaičių perinko - pakeitė įdėklus ir šepetėlius. Bet problema neišsisprendė. Kažkaip dar galvoju, kad čia ne starterio problema, o nepakankamai galios tiekia akumas - mano prie 1.5 metų pirktas Varta 77 Ah, 780 A. Būčiau pirkęs bent 100 Ah ir bent 900 A, bet netilptų, nes stovi kondicionieriaus vamzdelis kur į radiotarių sukasi. be kondiškės turbūt ir normalesnį galimėtų dėt. Visgi tai keturi dideli stūmokliai kuriuos reikia išjudint. Čia tik prielaidos dėl startinės srovės trūkumo.
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.