Pereiti prie turinio

Kuperis

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas Kuperis turinys

  1. Kiek suprantu pirmas Jeep'as, kad tiek daug neaiškumų ir mažai ką apie juos žinai? Dėl tiltų, tai dėk tokius, kokie jam priklauso ir ieškok su varilock'ais (originalios Jeep blokiruotės). Dažnas 2.7l dyzelis buvo su tokiais tiltais. Patys tiltai laiko 33" ratus, su didesniais bus labai daug vargo kad juos įkištum į Grandą, o kitas dalykas, dyzelinis motoras jų nesuks, per mažai sveikatos turi, be to labai didelė tikimybė, kad rezultate sudeginsi ir greičių dėžę, o razdatkė taip pat gali išlakstyti. Tokių didelių ratų Grandui tikrai nereikia. 2.7l Grandui idealiausias variantas būtų 32", max. 33" padangos. Jeigu tiltus rasi su varilockais, pats stebėsiesi ką jis darys purve. Jeep'ai yra tikrai geras kūrinys, bet kaip ir su kiekvienu modeliu, taip ir su Jeep'ais - reikia pasidomėti apie esamus niuansus bei kas ir kaip darosi, kad paskui rezultate neturėtum kalno bėdų ir visko netektų daryti iš naujo. Neburk nesąmonių su tiltais ir tikrai atsisakyk minties dėti 35" padangas ant šito Grando, ypač su dyzeliniu motoru. Gausis šūdas, kitaip nepavadinsi. Ne veltui tau rašo, kad neišradinėtum dviračio šitoje vietoje.
  2. O čia kas verkė? Tai mano nuomonė, su kuria ko gero daugelis, kas dalyvavo Medininkuose šiais metais sutiks. Buvo tokių pažibų, kurie prisilaka kiek telpa lyg alaus keletą metų būtų negėrę ir paskui nebesugeba civilizuotai elgtis.
  3. Žinai, priklauso nuo to, kaip nori, kad tavo Grandas važiuotų. Sakykime aš ir kasdien su juo pavažinėju, ir į miškus pataškyti balų nulekiu, ir į renginukus. Kad ir Medininkuose, prieš tai buvusios 245/75/R16 BFG KM2 padangos buvo grynai per mažos ir per siauros, ko pasekoje tiesiog lengvai smigdavo durpėse, ar pliurzoje. Nors ir su jomis ėmėm tikrai neprastus taškus, kur visokie "galiūnai" Patruliai ir Toyotos kankinosi. Na ir be visa ko, buvusioms padangoms trūko šoninio sukibimo. Dabar uždėtos simex navarkės davė didžiulį efektą, Grandas važiuoja dešimtį kartų geriau, negu iki tol ir pagal dydį tokios padangos jam yra pats tas. Aš saviškį kiek rimčiau paruošęs ir toliau paruošinėju, kad jis ir off-road'e galėtų šį tą rimtesnio parodyti. Nors, tarp mūsų Jeep'iorų kalbant, Jeep'ai ir su plikom padangom lipa pavydėtinai. Jeigu Grandas kasdienai ir tik reta pramoga nusukti nuo gero kelio, pats tas jam būtų poros colių liftas ir 30.5-31" padangos, sutinku. Gali pažiūrėti "Mano Jeep foto" skiltyje, įmečiau saviškio nuotraukas, matosi kiek priekinį buferį aprėžiau. Tikrai daug mažiau, negu nuotraukoje, ten jau nepasikuklinta.
  4. Nuo trinimo gelbėja arba ratlankiai su išnešimu, arba rastafkės, bet kai trina minimaliai, galima gyventi ir taip. O kas liečia padangas ir kėbulo kabinimą, priklauso ir nuo lift'o, ir nuo padangų. Jeigu dėtum simex tipo padangėles, ar ką nors panašesnio, liestų kelias vietas prie arkų. Aš apipjoviau ką reikėjo, dar padailinsiu ir dėsiu arba guminius arkų praplatinimus, arba plastikinius ant arkų kabinsiu, kad būtų gražu. Grandui 31-32" padangos yra pats tas, tiek benzui, tiek 2.7CRD. 33" įkišti galima, bet pažaisti šiek tiek daugiau reikėtų, kad galėtum normaliai važiuoti, o ir asmeniškai aš nematau jokio poreikio ant Grando dėti tokių balionų (net jeigu ir dėti, tai tik ant 4.7l). Beje, Domaso, buferio apdorojimas teisingas nuotraukoje. Tik ne visada reikia tiek daug nurėžti, kiek nurėžta nuotraukoje.
  5. Priklauso ir nuo padangų rašto. Vienokios lengviau telpa, kitokios sunkiau. Pas mane asmeniškai 2" lift'as ir 265/75/R16 simex navarkės. Reikėjo su kėbulu truputį pažaisti, bet viskas tilpo lengvai.
  6. Su 2" liftu max. 32". Bet ir tai greičiausiai reikės šiek tiek apipjauti keletą vietų.
  7. Aspirinai, suprask kolegų pasisakymus teisingai, be pykčių. Tiesiog tau visi draugiškai sako, kad už tokią kainą jis ir liks stovėti pas tave. Padarytas jis gal ir neprastai, bet sumuoti į kainą išlaidų meistrams ir visiems patobulinams negalima, pats matai, kad gaunasi mažumėlę kosmosas.
  8. Čia apskritai nesąmonių prirašyta. Bushwacker kopijos 400eur... Reali kaina beveik 300eur. Poliuretano komplektas 800eur, reali kaina iki 250eur. Su poliuretenu gal čia netyčia taip parašė, kitu atveju kažkam daug pinigų padovanojo. Visa tai, kas yra šiame Grande galima susidėti už 2000-2500eur pagal asmeninius norus, standartinį ir gyvą tokį WJ'ą galima nusipirkti už ~3000eur. Investavus identiškai vis tiek vertė gausis apie 5000-5500eur, kas būtų normali kaina už paruoštą WJ'ą. Čia dar neaišku, kas per gervė stovi. Kaina kad ir kaip bežiūrėtum yra perlenkta geru 1000, gal ir 1500eur. Sąnaudos yra visiška nesąmonė, jam dzin ar važiuoji užmiesčiu, ar autostrada, burna visada vienodai atidaryta. O šiaip, jeigu žmogus kainos atžvilgiu arčiau tiesos leidžiasi, tuomet visai vertas dėmesio Jeep'as. Nors mano asmenine nuomone, visada geriau pačiam pasidaryti iš standarto taip, kaip nori.
  9. Mes irgi po truputį augam. Sudėtos Lovells Heavy Duty spyruoklės, Profender amortizatoriai, poliuretano įvorės, uždėtas snorkelis, Rough Country vairo demferis, piktos 265/75/R16 padangos. Šiandien dienai dar padaryti rimti slenksčiai. Eilėje laukia metalinių buferių gaminimas (varžybos Medininkuose parodė, kad originalūs buferiai rimtam off-road'e ilgai nesilaiko) ir gervės montavimas bei kėbulo purškimas Raptor'ium. Jeep yra Jeep ir į nieką jo nekeisim. Pakaba dirba super, šunkeliais ir pievomis ramiai galima spustelėti 80km/h ir daugiau, padangos savo darbą dirba irgi puikiai, jas sumontavus pravažumas pasikeitė neatpažįstamai. Smulkių darbų kaip visada yra begalė, bet visumoje, artėjam norimo rezultato link.
  10. Aš apie tą patį galvojau... Būtų nuostabu ir bent viena vieta, į kurią būtų tikrai verta nuvažiuoti. Michailai, kol off-road'o padangėje ramuma, išnaudok progą. Nėra kur važiuoti... O važiuoti visi norim. Kažkas panašaus į mini renginį, ar tegul ir tiesiog labiau organizuotą, didesnę pakatuškę būtų super.
  11. Būtent, kad du. O kai kuriems ir 20 maža. Tiesiai šviesiai kalbant, tai vienintelis dalykas, kurį ištaisyčiau kitiems metams. Organizatoriai norėjo kaip geriau ir kad niekas neverktų dėl alaus trūkumo, bet chebra, gavus šį šventą, šaltą skystį saiką jį vartojant reikia jausti. Visa kita - super ir be priekaištų.
  12. Pavėluotai, bet geriau vėliau, negu niekada. Didelis ačiū Michailui, jo šeimynai ir komandai už vieną geriausių renginių. Įspūdžiai - super ir iki šiol neišgaruoja, jau laukiam kitų metų. Važiavom drauge su Daihatsu, dėl smagumo, su minimaliai paruoštu džipu, paskutinę minutę vietoje turistų klasės persirašėm į MUD'us ir džiaugėmės, kokius taškus sugebėjome paimti be gervių ir rimtesnių padangų. Draugiškai gelbėjome vienas kitą ir padėjome kitiems kolegoms. "Jeep" įsimylėjom dar kartą iš naujo. Renginys visapusiškai vykęs ir daugumai organizatorių yra iš ko pasimokyti. Nors buvo be galo karšta, be perstojo kandžiojo aklės ir kiekviena rasta bala pelkėje buvo tas pats, kas dykumoje rastas ežeras (kaaai gerumo!), bet vis tiek buvo liuks! Techniką išbandėm maksimaliai, truputį apdaužėm, atsikratėm "atliekamomis" dalimis ir finišą pasiekėm sėkmingai. Kaip jau minėjo Šturmanienė, labai džiugino draugiškas ir šiltas kolegų ratas, visi buvome lyg didelė ir neišardoma šeima, o tai taip pat veža ir vilioja sugrįžti kitais metais! Reziumuojant, Organizatoriai tikri šaunuoliai, pasistengė dėl visų mūsų ir suteikė puikų, gerų įspūdžių pilną savaitgalį, o ir bėdoje nei vieno nepaliko. Gaila buvo žiūrėti į Mishos ir jo kolegų Patrulius, kurie žiede dirbo evakuatoriais ir buvo plėšomi be gailesčio, taip pat ir į organizatorius, kurie kelias valandas per didžiulį karštį tampė trosus ir virves pirmyn-atgal, traukdami dalyvius. Pagarba! Minusai: minusų nebuvo. Vienintelis pastebėjimas, o galbūt labiau patarimas - kitais metais alaus kiekį iš "for free" statinių mažinkit iki vieno bokalo pasiekus finišą, o likutį arba apmokęstinkit, arba tiesiog visai atsisakykit, visgi ne visi jį moka vartoti saikingai. P.S. Ačiū kolegoms, kurie pagelbėjo išsikapstant iš 77 taško! Taigi, AČIŪ, AČIŪ ir dar kartą AČIŪ!
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.