Pereiti prie turinio

Cherokee apsukos nekyla > 3000


čirikas

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki forumiečiai,

 

prisijungiau ir aš prie Jeep bendrijos.

Įsigijau Cherokee KJ 2006, 2,8 crd, mechaninė pd. Džipukas atvyko iš Italijos.

Kadangi anksčiau džipo ir netgi auto su dyzeliniu varikliu neturėjau, tai pirkdamas aišku "išsidūriau". Perkant nebuvo galimybės rimčiau pravaikyti, TA prieš pora dienų praeita, stovis šiaip tikrai geras, pagal itališkus dokumentus "savininkas moteris" :cheer: . Tai sandoris ir įvyko.

Kai pradėjau cherokį įsisavinti paaiškėjo viena keistenybė. Variklį nepavyksta įsukti daugiau kaip 3000 apsukų. Nesvarbu ar tai būtų laisva eiga, ar važiuotum bet kuria pavara į kalną ar pakalnę, akseleratorius nuspaustas iki dugno, o apsukos pasiekia 3000 ir sustoja kaip užbrėžta. Sakytum kad buvusios savininkės vyras rūpindamasis jos saugumu uždėjo kokį apsukų ribotuvą :D . Kur čia gali slypėti problema?

Ir dar vienas pastebėjimas. Išjungiant variklį jis išjungimo momentu kažkaip stipriai krestelna, net mašina sudreba. Manau taip irgi neturėtų būti.

Dar iš problemų tai aušinimo skysčio temperatūra pasiekia pirmą skalės ketvirtadalio brūkšnelį ir daugiau nekyla. Sakytum nėra termostato. Teko girdėti kad Italijoje specialiai stato termostatus su pažemintais parametrais dėl karšto klimato, kalnuotų vietovių ir pan. Kažin ar teisybė?

 

Tikiuosi sulaukti paprotinimo kaip spręsti šias problemas. Dėkoju iš anksto už atsakymus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėkoju už atsakymus. Pasėdėjau pusdienį prie kompo studijuodamas man naujas dyzelių problemas ir "pasikaustęs" teoriškai pagrindinei problemai dėl apsukų nepaėmimo pašalinti sugaišau gal valandą.

Problemos kaltininkas buvo 1:1 kaip šiame forume aprašyta:

http://www.jeep.org.ua/viewtopic.php?t=1879

 

BPS daviklis pas mane buvo apžėlęs suodžių derva dar daugiau negu šioje nuorodoje pavaizduota. Išvalymui sunaudojau kone visą balionėlį MAF valiklio.

Tuo pačiu pravaliau ir oro srauto matuoklę, pakeičiau oro filtro elementą.

Rezultatas nudžiugino. Cherokis iš rambaus kuino tapo guviu eržilioku. arklio jėgų dasidėjo gal trečdaliu daugiau. Užspaudus gazą apsukos moment pasiekia raudoną zoną, dinamika džiugina.

 

Kitos problemos manau išsispręs taip pat nesunkiai. Aušinančio skysčio temperatūra po dinaminių bandymų :D taip pat kažkiek pajudėjo už pirmo ketvirčio brūkšnelio.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.