Pereiti prie turinio

NP 3.3TD tachometras


Rekomenduojami pranešimai

  • po 1 mėnesio...

Įsidėjau va tokį http://www.ebay.com/itm/Electronic-Tachometer-Alternator-Driven-TATA-Trucks-Heavy-Vehicles-Loader-/131203314660?hash=item1e8c53b3e4:g:8X0AAOxyZwpSWTqGtachometra.

Tam tikslui reikia išsiimt generatorių ir prilituot laidelį prie bet kurios statoriaus apvijos galo toj vietoj kur jungiasi su diodu. Laido išvedimui laukan prasigręžt korpuse skylutę tokioj vietoj, kad gręždamas ko nors neužkliudytum ir kad paskui laidelis netyčia neužsikabintų už rotoriaus, žodžiu kažkur netoli prilitavimo vietos. Tuo pačiu pasižiūri kokia situacija su guoliais ir pn. Šita procedūra, su važiavimu pirkt guolių ir visko surinkimu atgal man užtruko gerą pusdienį.

Kalibravimui ant alkūninio veleno škyvo reikia su dažais nusipiešt ryškų brūkšnį. Parsisiūst telefonui programėlę "led stroboscope" ar pn. (jų daug prigalvota, aš radau kur iškart pagal rpm konvertuoja). Užvedus mašina, atsiguli po priekiu, jungi programėlę ir šviesdamas į škyvą reguliuoji led'o mirksėjimo dažnį kol matai kad nupieštas brūkšnys nebejuda (geriau tą daryt tamsoj arba bent prieblandoje). Vat ir žinom tikslias apsukas. Kitoj pusėj tachometro yra skylutė kurioje varžtelis. tuo varžteliu susireguliuoji rodmenis. Ir vualia, tachometras veikia.

 

Vienintelis minusas, kad jei labai iškrautas akumas, užvedus kokią minutę plaukioja rodmenys. Bet nereikia gi laikyt ant tiek iškrautų akumų :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.