Pereiti prie turinio

PNT 2013 RENGINIO NUOSTATOS


Rekomenduojami pranešimai

Pobieda Night Trophy’ 2013

 

RENGINIO NUOSTATOS

 

Tai yra Oficialūs Kariniai Naktiniai Bekelės Manevrai, skirti mūsų visų Gero Laiko Turėjimo teisingam jausmui skatinti.

 

Pradinis perspėjimas – tai nėra oficialus Renginio REGLAMENTAS. Reglamentą užanstpauduotame voke kartu su Karine Užduotim gaus kiekvienas oficialiai užsiregistravęs Manevrų dalyvis.

 

R E N G I N I O N U O S T A T O S

Renginio formatas: naktinės orientavimosi ir kliūčių įveikimo varžybos, vykdomos sukarinto vieneto – visureigio ir/arba grupės visureigių (komandos), kurios/-io pagrindis tikslas – ĮVYKDYTI KARINĘ UŽDUOTĮ.

Dalyviai skirstomi į dvi grupes – TANKISTAI ir TURISTAI.

Manevrų naktį Manevrų vieta Oficialiai skelbiama ALCOHOLFREE zona!

Reikalavimo vykdymą užtikrins AF patrulis, kuris važinės manevrų teritorijoje ir alkotesterio pagalba tikrins Manevrų dalyvius. Esant girtumui daugiau 0.072 promilės seka visiška ekipažo diskvalifikacija ir jo (ekipažo) laukia bulvių skutimas Komendantūroje nuo sulaikymo valandos ir iki ryto.

 

Būtina įranga, kurią turi turėti bet kuris Manevruose dalyvaujantis ekipažas:

Veikiantis GPS imtuvas/kompiuteris, kompasas, plaktukas, kastuvas ir 150Lt startinio mokesčio.

Nebūtina, bet rekomenduojama įranga: šiltų drabužių pakeičiamasis komplektas, sauso maisto davinys, kavos/arbatos termosas, 4litrai gėlo vandens, fotoaparatas, karinė atributika/apranga (bus vertinama atskirai ir ją turintys gali pretenduoti į prizus ar kitokias naudas), 3 vnt. žemuogių skonio musli batonėliai.

 

Tankistai – tai sustiprintos bekelės dvasios kariniai vienetai, tradicinėje klasifikacijoje atitinkantys reido, TR2, TR3, SR65 ir BTR klases. Tankistai manevruose gali dalyvauti kaip po vieną, taip jungdamiesi į didesnius karinius vienetus – bataljonus po du ar tris ekipažus. Jungtis į didesnius nei 3 vnt. bataljonus organizatoriai nepataria, nes tada stipriai nukenčia karinio vieneto strateginės įžvalgos bei taktinė manevro galia.

 

Turistai – tai visi kiti bekelės mėgėjai (neturima omenyje konkretus klubas), kurie neatitinka Tankistų apibūdinimą. Turistų pagrindinis ginklas – gera

nuotaika ir tarpusavio pagalba. Turistai taip pat gali jungtis į bataljonus ir karinę užduotį vykdyti suvienytomis pastangomis. Turisto ekipažo ratų dydis yra ribojamas iki 33”. Jei Turisto automobilio ratų dydis viršyja 33”, jis perrašomas į Tankisto klasę arba dalyvauja Turistuose ne kvalifikacijoje (jo rezultatai nevertinami).

Renginio vykimo laikas:

2013 m. Gegužės 3d. 20:00 val.

Renginio vykimo vieta:

Gaižiūnų miškas, koordinatės N 55 02, 486 E 24 19, 605.

 

Apytikslis Renginio scenarijus (tikslus bus karinės užduoties vokuose):

 

20:00 val. – registracija, techninė komisija, atžymų kortelių tvirtinimas, Oficialios Renginio Atributikos klijavimas ir visos kitos Renginio dalyvių veikos, susijusios su Didžiojo Nakties Įvykio laukimu ir pasiruošimu jam.

21:32 val. Dalyvių kolona pajuda Karinės Komendantūros link.

 

22:00 val. Tarpinis startas – iš automobilių išsodinami visi ekipažo dalyviai (šturmanas/navigatorius tame tarpe) ir pasodinami į GauptWaxtą. Ekipažo vairuotojas gauna vienos eilutės karinę užduotį, kurią įvykdęs išlaisvina savo ekipažą nuo arešto. Tiksliam ir greitam užduoties įvykdymui bus reikalingas kompasas, neuždulkėjusi logika ir gailesčio jausmas savo ekipažo nariams, likusiems GauptWaxtoje. Jei ekipažo vairuotojas neįvykdo užduoties per nustatytą laiką, jo ekipažas ima skusti bulves, kurios bus skirtos Manevrų dalyvių naktipiečiams.

23:00 val. STARTAS. Kai vairuotojas grįžta iš tarpinės karinės užduoties vykdymo, jis išlaisvina savo ekipažą iš GauptWaxtos, gauną voką su Tikrąja Karine Užduotimi ir iškart startuoja. T.y., tarpinės karinės užduoties teisingas įvykdymas gali lemti starto paankstinimą iki 45 minučių.

 

23:00 – 6:00 val. Orientavimąsis. Manevrų teritorijoje dalyviams reikės atsižymėti N būtinųjų AT (atžymos taškų) ir M papildomų AT (atžymos taškų). Būtinieji atžymos taškai turės skirtingą kvalifikaciją, t.y. skirtingo taško atsižymėjimas bus vertinamas skirtingu balų skaičiumi. Papildomus atžymos taškus reikės rinkti, t.y. jei tašką paėmė vienas ekipažas, sekantis ekipažas atvažiavęs į taško vietą, jo gali neberasti. Tankistai turi surinkti visus būtinuosius taškus ir bent tris papildomus atžymos taškus. Turistai turi surinkti N-1 būtinuosius atžymos taškus ir bent vieną papildomą atžymos tašką.

23:10 – 7:00 val. Specialiųjų ruožų (SR) įveikimas. Bus N specialiųjų ruožų, skirtų Tankistams ir N-1 ruožų, skirtų Turistams. Tankistams būtina įveikti visus specialiuosius ruožus, Turistams – ruožus, skirtus Turistams. Jei Turistas įveikia Tankistams skirtą specialųjį ruožą, jis gauna DIDELĘ KRŪVĄ papildomų taškų ir šiaip visuotinės pagarbos. Į SR įveikimą galima atvykti TIK SU TA SĄLYGA, jei ekipažas/bataljonas turi bent vieną būtinąjį ir papildomą atžymos tašką. Nuo 3:00 val. SR galima įveikti ir be atžymos taškų.

 

23:00 – 6:00 val. SP - Specialieji patruliai ir AF (Alcohol Free) patrulis. Manevrų teritorijoje patruliuos 2 vnt. SP ir 1 vnt. AF patrulių. SP patrulis – visureigis, pažymėtas raudonos spalvos švyturėliu ir ginkluotas paintball ginkluote. Manevrų dalyvio ekipažas, gavęs N pataikymų, gauna tam tikrą kiekį baudos taškų. Pataikymai, esantys tiesiai (į kaktą) priekinėje automobilio dalyje (priekinis stiklas, kapotas, buferis) yra dauginami iš 7.

AF patrulis pažymėtas geltonos spalvos švyturėliais, jo užduotis – eleiminuoti iš Manevrų teritorijos neblaivius piliečius. Nepaklusimas AF sustojimo reikalavimui prilyginamas 6 AT įveikimo balui. Girtumas bus matuojamas ne tik vairuotojui, bet ir šturmanui/navigatoriui.

5:00 – 7:00 val. Finišas. Ekipažas/bataljonas, surinkęs tinkamą kiekį AT ir SR atvyksta į stovyklą, kur gauna GALUTINĘ KARINĘ UŽDUOTĮ, kurioje yra galutinės Prizo Koordinatės.

Visuotinis džiaugsmas, sveikinimai, apsikabinimai, fejerverkai.

 

PABAIGA.

post-91-13666065221763_thumb.jpg

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 159
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Nuotraukos

bet tai kai smaguma :D

keletas klausimu is galimai turistinio tipo ekipažo:

1. atsisaudyti nuo patruliu galima bus ? ar jie kaip taikdariai - patys bespredela daro o ju liesti negalima ? :D

2. moterys ir vaikai (civiliai) irgi bus i gaubtvachta sodinami ? (sakau gal uosviene paimti)

3. ar karo veiksmu zonoje smarkiai slapia ?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Keletas atsakymų GREITUOJU BŪDU:

 

1. Atsišaudyti DRAUDŽIAMA. Atsišaudęs ekipažas iškart DISKVALIFIKUOJAMAS. Nuostata yra tokia todėl, kad sunku reglamentuoti atsišaudymo metu naudojamus ginklus. Iš praėjusių metų renginių patirties galima būtų daryti išvadas, kad atsišaudyti geriau DRAUSTI, nei paskui aiškintis, kad kažkas vietoj žaislinio ginklo panaudojo kovinį. Renginio prieigose budės Karo Policija, todėl manome su šios nuostatos vykdymu problemų kilti neturėtų.

2. Į GauptWaxtą bus sodinami visi ekipažo nariai išskyrus vairuotoją. Moterims ir vaikams karo lauko mūšyje apskritai ne vieta. Tačiau sprendimo priėmimas - Jūsų pačių prerogatyvoje.

3. Šîuo metu Karo Lauko zonoje šlapia išskirtinai. Problema tame, kad dar ne visur išėjęs pašalas, tai vanduo telkšo paviršiuje. Jei važiuot neatsargiai, galima apskritai nuskęsti. Tačiau, jei logika neapdulkėjusi ir nors kiek funkcionuojanti - automobilio salonas tikrai nebus šlapias.

4. Galima ir išankstinė registracija. Jos mechanizmą paskelbsime artimiausiu laiku. Išankstinės registracijos pliusas - garantuota renginio atributika, kurios KIEKIS YRA RIBOTAS. Kiekvienas užsiregistravęs ekipažas gaus po du renginio firminius marškinėlius, renginio firminę atributiką bei naktipiečius. T.y., mes nesiekiame padaryti renginį su maksimaliu dalyvių ar žiūrovu skaičiumi. Svarbiausia karinė užduotis - renginio kokybė ir gerai kartu praleistas laikas.

Redagavo Vadimas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kas liečia moteris/merginas, tegu pasako senbuviai -

ar nors vienos PNT metu buvo nuskriausta nors viena moteris/mergina?

JOKIU BŪDU ir NIEKADA!

Jei forumo moterys ir vyrai nubalsuos, galima bus įpareigoti SR teisėjus,

kad ekipažo vairuotojai moteriai lipant iš automobilio,

teisėjas paduotų ranką ir galantiškai pakreiptų galvą.

:rolleyes:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Man rodos baikim čia tom pipyskom mieruotis. Visų mūsų tikslas geras laikas, ir iš viso nerealus AČIŪ orgams, kad jie sugalvojo prikelti šį renginį. Visa mūsų komanda nekantriai laukia ir tvarko mašinukę. Ne pirmi metai važiuojam varžybose, nors ir ne daug tų moteriškaičių sutinkam, bet nei mes kada jas skriaudėm, nei mane (už vyrukus gi nekalbėsiu) kas diskriminavo ar skriaudė. Tad labai laukiam renginio, ir bent jau man asmeniškai jokių galvų kraipymo nereikia :)

 

Jeigu bus norinčių vistik tiesas išsiaiškinti "kuo geriau būti vyru ar moterimi", tam yra atitinkamas forumo skyrelis :) gal nebeoftopinkim

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

idomu ar daug yra dalyviu uszsiregisrtavusiu ?

 

 

As dar pernai issitryniau is feibuko nes nebemadinga.. dabar gailiuos:) vienu zodziu registruojuosi cia jei taip galima. masinoj 4 blaivus civiliokai-turistai.

skystis, nissan patrol 33" FDA744

 

TOKI RENGINI PRALEIST DRAUDZIAMA!!!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.