Pereiti prie turinio

Peciuko radiatoriaus plovimas


Dusk

Rekomenduojami pranešimai

O ne paprasciau nauja pasikeisti?

 Kad pati radiatorių pakeisti reik nusiimti panele tai grubiai 100 eur vien tai pradžiai galvoju pamėginti praplauti :) gal būsiu tas laimingasis kuriam plovimas padės :)

atjunk abu peciuko slangus, kur patogiau, pajunk is vandentiekio slanga i viena puse atsuki slanga is kitos pradeda begti nesvarus vanduo, paskui slanga pajungi i kita puse, kelis kartus pakartoji kol bega is abieju pusiu svarus ir viskas, visom masinom taip praplaunu

kokia nors chemija naudoji?   

dar reikia turet minti, kad po plovimo kartais pecius buna kiauras ir reikia keist nauju

tai jeigu jau prakiurs tai prakiurs :)
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

K2Cr2O 150-180 gramu (100 gramine stopke su kaupu) ant 10 l vandens, ismaisot kol viskas istirps (tirpsta labai greitai ir gerai), gauta skysti pilat vietoj ausinimo skyscio i masina ir vazineji kelias dienas (vazinejat reikia ne viena kelione i diena nuo namu iki Maksimos alaus nusipirkt, bet normaliai pavazinet, kad skysti gerai pavarinet po sistema). Jei nori isplaut peciuka, tai pageidautina kad peciuko sklende (kranas) butu atviras ir skystis cirkuliuotu per ji. Paskiau visa tai ispili lauk (geriau toliau nuo sulinio ir ne darze). Pili vandeni i sistema iki tol, kol prades begt svarus.
Gausit pilnai isvalyta nuo visokio sudo ausinimo sistema (radiatoriai, blokas). 
Jei labai uzsikta sistema (labai sena masina ir vazinejo ant visokio brudo is balu), tai valyma galima pakartot pora sykiu.
Viena problema - jei buvo kur nors uzkepusiu mikroskiluciu peciuko radiatoriui ar ausinimo, tai prades per tas skyles misti antifriza.
Tirpalas needa nei variniu, nei geleziniu, nei plasmasiniu (guminiu)daliu, nesukelia korozijos (net atvirksciai - veikia kaip antikorozinis).
Kur Lietuvoje nusipirkt K2Cr2O7  (liaudiskai chrompikas arba kalio bichromatas) supratimo neturiu. Kas netingi galit atvaziuot pas mane - pribersiu paketeli.))))
Paieskot galit pas tuos kas nikeliuoja ir chromuoja - kaip tik naudojamas galvanikos voniose sitam reikalui. 

Redagavo chimik
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.