Pereiti prie turinio

Froskė su parėjusisis hubais ?


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, riebiatos, gavau tokį pasiulymą, keist savo MB i 95m. keturdure Froske su 2,2 i motoriuku ir parėjusiais hubais (automatiniai). Kadangi opelio dar neturėjęs, bet liaudies nuomonę apie jį žinau, tai pasiskaitinėjau forume ir susidariai nekokia nuomone apie Frontera. Bet, jei paaiskės, kad visi kiti mazgai geros buklės, kiek visgi atsistotu hubų remontas ?

P.S. tik nesijuokit is manes, tuokie sprendimai priimami tik iš nevilties. Nesinori savo mersioko parduot už juokinga kaina, o žiema artėja, reikia džipo, nes kitaip nespės mano sportlaino chebra tampyt iš pusnynų :?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir dar prie to pacio...apziurėjau siuloma aparata, ir buvau maloniai nustebintas dėl geros kėbulo ir rėmo buklės, bet nepatiko variklio darbas. truputi vėluojas pakilti apsukos lyginant su gazo pedalo paspaudimu, ir stipriai pucia per tepalo uzpylimo ertme. Klausimas, kaip pas jus su situo reikalu, ar pas 2,2 ecotek motora didele problema jei pucia tiek, kad meta dangteli atsukus ? Kazkaip bijau, kad ar nebus kompresiniai ziedai besibaigia ... :(

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei parejo automatai, tai bus gatavi ir adatiniai guoliai stebulese, galimas dalykas kad ir stebules isede. Taigi prie 800 gali prisideti dar panasiai tiek.

Nors pagal viska - motaras gatavas ir ner ko prasideti.

O kas del nuomones apie Opeli, klausk tu, su kuriais vazinejuosi ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
Kadangi aš dar esu "žalias" ir pas mane isuze automatiniai ir aš tuo labai patenkintas. laikas parodys :oops:

 

Jeigu skaitai rusiškai:

Сейчас немного о преимуществах и недостатках. Муфта, включаемая вручную, надежно подключает приводы колес. Она дает 100% гарантию, что в грязи, при раскачке машины у Вас не отключится передок. Это выбор настоящего любителя бездорожья. Достоинства данного типа перекрывают всего один недостаток - для включения/отключения колес необходимо выйти из машины, а машина не всегда стоит в чистом и теплом месте :о)

Муфты, подключаемые автоматически, не заставляют владельца покидать уютный и теплый салон, но на заезженных фрикционах есть шанс остаться с приводом только на задние колеса в грязной жиже. Не стоит забывать о том, что при неудачной попытке штурма горки, после скатывания вниз попой вперед не на передаче, у Вас практически стопроцентно отключены хабы. Изношенные хабы имеют тенденцию плохо и нечетко включаться.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

uzdek 33 ir pamatysi kaip laiko

 

as vis galvoju, ar butina mechaninius habus isjunginet, jei vaziuoji asfaltu, aisku tik su galiniu tiltu, bet mechaniniai habai, pas mane atsisuka varstas, uzsideda (ausele) ir kitu varstu tvirtinasi prie disko, tik kas karta vaziuodamas as ju nepersukineju, ta ausele fiksuojanti habo varsta nelabai tiksliai padaryta. kai ijunginejau habus, ne iskarto (pagavo) nes (aktyvaus) habo ir dvieju varstu galvuciu kampas ne visai tiksliai sutampa, todel kas karta nesukioju... :? tikiuosi supratai, kokio cia bieso prirasiau...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
Su opelio 2,2 varikliu LABAI didelis pavojus :D

 

Pasidomėk kaina, bet seniau lyg būdavo apie 3500 Litų :shock:

 

Na nebent šis remontuojamas, tai gal pigiau gali išeiti.

 

O habai tai baika max iki 800 Lt AVM mechaniniai :D

TURIU HABUS MECHANINIAI 500LT 860025548

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.