Pereiti prie turinio

HJ60

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Profilio informacija

  • Lytis
    Vyras
  • Miestas/Klubas
    Kaunas

HJ60's Achievements

0

Reputacija

  1. Sveikas, sprendžiant iš nuotraukos fragmento, pradėjus tokios būklės auto remontuoti (restauruoti,) džiaugsmas gali išblėsti. O vizualūs "nedideli" rėmo papuvimai, pajudinus juos, dažniausiai nuteikia nekaip... Nukentėjusi labiausiai, kaip taisyklė, būna galinė rėmo dalis. Pastudijavus kas ir kaip, labai atrodo keista, kad 9-jame XX amžiaus dešimtmetyje, ne kas kitas, o japonai sukonstravo automobilio rėmą, kuris užprogramuotas supuvimui. Žingsnis po žingsnio, restauruodamas HJ60 atskiras detales, priėjau prie to, kad šiuo metu nukelinėju kėbulą nuo rėmo, kurį teks pervirinti kapitaliai. Kitu atveju investuoti į įšorę ir vidų nėra jokios prasmės. Anksčiau bandyta išsiversti kosmetiniais rėmo pavirinimais, tepliojimais visokiomis antikorozinėmis medžiagomis, tačiau rezultatai netenkina iš esmės. Savo atveju priėjau išvados, kad tai tik tuščias laiko, energijos ir $$$ švaistymas. Tiesa, HJ60 turi stebuklingą savybę, net būdamas visiškai pribaigtu (visom prasmėm), duoti "garo", t.y. visiškai pakenčiamai judėti.
  2. Prisiminiau, kad prieš metus pradėjau šią temą ir ją pamiršau... Teko pereiti per visą pr.pusašio guolių, tarpinių ir t.t. keitimo schemą pačiam nuo pradžios iki galo. Vienas smagumėlis viską pačiupinėti savom rankom ir pamatyti savom akim. Jei kam įdomu, prikabinau nuotraukas su kai kuriais eigos fragmentais.
  3. Ar tiesa, kad ašies obuolį, jei jis porėtas ir parūdyjęs, prieš surenkant verta ypač kietu (nežinau markės) gruntu padengti ir apšlifuoti? Kitu atveju, nepadės jokios naujos tarpinės ir vėl obuolys bus apvarvėjęs tepalu. Ir dar, ar reikia granatas prieš dedant atgal išplauti?
  4. Taigi, pas Toyota dylerius SST 09634-60013 įrankis - priekinės ašies obuolio atraminiams guoliams sumontuoti, kainuoja 477lt. Teks pasigaminti pagal brėžinį ir ieškoti auksarankio, turinčio ne tik teorinių žinių, bet ir praktikos kaip sudėti atraminius, kad ateity nereiktų remontuoti iš naujo.
  5. Radau nuorodą į aprašymą (su foto) kaip galima sudėti atraminio guolio bėgiukus be spec.įrankio. Studijavau kas ten prie ko, bet nelabai supratau. Gal kas galite pakomentuoti? http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=734345 P.S. Radau atraminio montavimo įrengimuko brėžinį: http://toyenstock.free.fr/roulements_pivot/outil_cales02.PDF Liko suprasti kokį vaidmenį vaidina ir ką reikia daryti su montavimo detale, kuri ikišama į ašies angą.
  6. Gal viskas ir gerai su tomis firmomis, šiaip ar taip ne rytų rinkai skirti produktai. Bet tai vistiek nerimta, kai moki ne visiškai už tai kas buvo žadėta. Šiaip ar taip šiandieninis atsakomybės trūkumas dažnai varo į neviltį (visame kame...). Kaina Australijos doleriais. Kurso skaičiuoklė: http://www.xe.com/ucc/
  7. Gavau užsakytus guolius ir tarpines. Tai, kad juos gavau, nebūtu verta dėmesio tema rašymui, bet... Daug rašoma ir kalbama apie tai, kad ateina interneto parduotuvių era, tsakant, koks tai puikus apsipirkimo būdas, kaip viskas paprasta, gražu, pigu ir t.t. Gyvenimo praktika ir šis atvejas dar karta parodė, kad ne viskas perkant internetu yra taip gražu ir puiku. Radau internete (per ebay.com) autodalių parduotuvę Australijoje, kurioje skelbiama, kad siūlomos originalios detalės. Beje, tą patį patvirtino ir pardavėjas su kuriuo susirašinėjau el.paštu. Tvirtino, kad guoliai tikrai bus KOYO - originalūs japonų gamybos. Tas pats liečia ir tarpines bei riebokšlius. Tikrovėje, gavau vienus NTN firmos pusašio guolius ant kurių parašyta, kad pagaminta JAV, o kitus, tos pačios kompanijos tik pagamintus Japonijoje... Atraminius guolius - Nachi kompanijos, pagamintus Japonijoje. Tarpinės pagamintos Taivanyje, o riebokšliai - "nouneimai" :-( Nieko negaliu pasakyti nei apie NTN nei apie Nachi kompanijas ar jų prekių kokybę, galbūt jie ir geri, tačiau užsakiau ir mokėjau ne už tai. Detalės su atsiuntimu kainavo 190 AUD + LT muitinė įraitė PVM-ą. Reziume - per tokius pardavėjus žlugdoma interneto prekybos idėja. Akivaizdu, kad pirkti galima tik tai, ką matai savo rankose, o ne paveikslėlyje užjūriuose. P.S. nerekomenduojama detalių parduotuvės interneto svetainė: www.onlineautoparts.com.au
  8. Statėte naujus atraminius guolius? Kaip juos statėte? Iš akies? Ar kitokiu būdu?
  9. Kaip suprantu, be centravimo įrankių tvarkingai atraminių guolių susidėti nepavyks... Pakalbėjau su meistriukais dėl tų guolių sudėjimo, jie tik pečiais patraukė ir pasakė, kad užsiiminėju nesamonėm... :-/ Rakto galvos teks ieškoti Aleksoto blakyne, kiek pamenu, ten galima rasti viską.
  10. Kaip reiktų tiksliai sudėti atraminius guolius? T.y. atraminių guolių bėgiukus. Prikabintame paveikslėlyje pavaizduotos priemonės kokiu būdu ir su kuo sudėti. Bet neturiu tokių priemonių. Kažkas siūlė kreiptis į profus. Bet kai pamačiau kokiais įrankiais dirba profai į kuriuos kreipiausi, tai liūdna pasidarė... Ir dar, kaip atsukti/prisukti 54 mm diametro pusašio veržlę? Mačiau, kad jas "nusukinėja" su kaltu, bet gal geriau tai daryti su galvutę. Parduotuvėje tokių nėra. Gal kas žinote kur ieškoti?
  11. Apie kurį tepalą rašai? Gal gali parašyti markę? Pažiūrėjau jų svetainėje tik variklinius tepalus ir skysčius teradau... Nelabai patogi ir aiški ten navigacija
  12. Paskaitau ir aš rusų formumus.. Įdomių ten dalykų galima rasti, tačiau netrūksta ten ir "zdelai sam sebe" pasiūlymų, pakeisti tą anuo arba aną kitu Suprantama jų iniciatyva, nes Rusijos gilumoj problemos ne tik su TLC detalėmis ar kitomis kokybiškomis prekėmis. Be to, spendžiant iš jų aprašymų kokios būklės transporto priemonės juos pasiekia, manau kad jie daro stebūklus ir žygdarbius prikeldami TLC iš jau senai mirusių... Beje, gamintojas siūlo "škvornių" guolius sutepti guoliams skirtu tepalu, o granatą ir jos ertmę molibdeno-ličio (kokybišku) tepalu.
  13. Kokį tepalą naudojai? Žinau, kad reikia molibdeno ličio tepalą. Kažkokių "no name-ų" radau, bet manau, kad geriau sumokėti keliais litais brangiau, bet panaudoti gerą, ypač jei dedami nauji riebokšliai, guoliai ir tarpinės. Ir dar, granatą ir guolius tepiai tuo pačiu tepalu?
  14. Tokį pat "manualą" turiu .pdf faile ir net knygoje (iš kurios, jokios naudos). Tai senesnio HJ60 modelio, panašiai iki 1984 metų "manualas". Nebedarau iš to problemos, nes žingsnis po žingsnio einu pats prie prašviesėjimo :-) Dėl originalių detalių pirkimo pritariu 100%. Apmaudu, kad ne tik LT ar EU dursto su "originaliom" detalėm. Visi daužosi į krūtinę tvirtindami, kad jų siūlomos detalės originalios. Prieš keletą metų pirkau pas oficialų TOYOTA dylerį Lietuvoje sankabos diskatorių. Dėžutė buvo Totota original part blia blia... Pasirodė, jokia ji ne originali, o restauruota. Tiesa, ne kosmosą kainavo, bet pirkėjas turėtu žinoti apie tai. O įrankį riebokšliui iškrapštyti (tokį pat, kaip nuotraukoj) šiandien radau pas prekeivį Aleksoto turguje ;-) Ten pat radau ir įrankį "dailiam" riebokšlio išėmimui, (beveik) analogišką pavaizduotam "manuale", tik ištraukimo kojelių briaunos trumpokos. Šiaip radau internete svetainę: http://www.vigorus.lt/index.php?cid=9 neblogų įrankų jie turi, bet kainos nenurodytos.
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.