Pereiti prie turinio

aandreyy

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas aandreyy turinys

  1. dekui labai už info, būtent to ir norėjau
  2. Sveiki gal kas ekplotuojat grand vitara (2007 ar panašūs metai) ir gali papasakoti kaip veikia 4x4? Ten kiek suprantu galas varomas, o ydomu, ką padaro tas 4H mygtukas (ne 4H lock). Be to įdomu kokiu greičiu galima būtų važiuoti 4H lock. Dar domintų tie 1.9 dyzeliniai motorai, ar labai jau ten jie nepatikimi iš anksto ačiū
  3. Pilu kurą kai būna nuvažiuota kažkur 800 km nuo pilno bako (dar būna likę kažkiek, nedega lemputė)ir paskaičiuoju kiek surijo tai pas mane tokios pat auto sąnaudos nuo 7,5l/100km žiemą bent 8-10/100, paskutinis bakas lyg buvo 7,8l/100km
  4. pas mane tas su mažesne galia turėtų būt
  5. Sveiki čia nemažai Frontera B 2.2tdi turėtojų tai gal kas pasidalins savo patirtim palyginimui. Greitai važiuojant, tarkim virš 110 pradeda gan garsiai užti mašina, tai kol iš Kauno į Vilnių nuvažiuoju galvą išūžia. Įdomu ar pas visus taip. Garsas šiaip iš variklio skyriaus lyg nors kas ten gali garantuot. Šiaip pas mane katalizatoriaus nėra (vietoj jo rezonatorius), vidurinis bakelis keistas, paskutinis lyg ir geras. Be to pradedant važiuoti iš vietos paspaudus gazą taip pat staigiai atsiranda aukštesnis garsas (panašu į plerpimą per skylę duslėj) (panašiai tuo metu gal, kaip turbina pradeda pūst, nes kartu gal ir traukimas pagerėja). Vietoj gazuojant to garso nebūna. Jau nežinau, ką tikrint, įtarimas krenta tik ant gofros (pavargus iš išorės atrodo), bet kokių juodų žymių aplink ją nesimato, kad būtų kiaura. Žmoną kažkada paprašiau šalia stovėt kai pradedu važiuot ir paspaudžiu tai sakė lauke lyg nesigirdi to pliurpimo, o keleivio vietoj sedint atsieit kažkokia gal vibracija jaučiama po kojom kai pliurpimas atsiranda. Tai gal kas iš šios rašliavos minčių paduos :)/> Kažkada servise atsieist papasakojau, parodžiau viską, bet turbūt pamatė kad pinigo nesugebės paimt tai sako gal pagalvės variklio, bet atsieit ažiūrėjo viskas gerai. Žodžiu mašina patenkintas bet vien dėl to garsaus darbo norisi keist, nes daržnai reikia važiuot toliau.
  6. kažkada pats domėjausi Frontera signalizacija tai užsienio forumuose pilna infos, kad jei signalizacija durniuoja tai kaltas papildomas signalizacijos akumuliatorius (tipo susensta per 5 metus ). Jis dažniausiai randasi po keleivio sparnu, prie langų skysčio bakelio. Ebay'ui pardavineja tų akumuliatorių analogų nebrangiai jei supranti angliškai tai infos internete pilna kaip va pvz: On most vauxhalls the secondary alarm unit is located behind the wheel arch liner on the nsf wheel well toward the rear of the front wing, on the frontera b it is held onto body with a metal frame unbolt frame (2 bolts) remove, enough to disconnect wiring, these alarm horn/sender units have internal back up batteries which around 5 years fail and causes false activations. removal of this unit still allows the immobilizer to function along with the primary alarm. hope this helps
  7. pakeičiau stiprintuvo skystį, nepadėjo. Ta prasme kai stiprintuvas gerai veikia tai truputį lengviau vairas sukinėjasi :)/> bet vistiek užeina sunkiai sukinėjasi. prieš pora dienų pakeičiau stiprintuvo siurblį ir problema nepasireiškė, tai gal padėjo jei kam įdomu.
  8. dirželis manau normaliai įtemtas pagal pajudinimą (necypia), o jei jau keist stiprintuvo skystį tai į kokį gal galit parašyt tiksliai markę (jų ten visokių yra, įvairiom mašinom) dar papildymui pvz kątik užkūrus mašiną jei reikia apsisukti viskas veikia gerai, bet jei jau nuvykstu kažkur ir sukinėjuosi dažniausiai vairas sunkiai sukinėjasi.
  9. Sveiki matau čia daug nusimanančių tai gal kas papasakos. Mašina Opel Frontera B, variklis 2.2 dyzelis, o problema su vairo stiprintuvu. Kartais sunkiai sukinėjasi vairas (dažnai pastebiu prisiparkuojant, kai reikia daug sukinėtis). Davus gazo situacija pasitaiso, tai kaip ir spėju gali būti kaltas stiprintuvo siurblys (nors nelabai žinau kaip jis veikia, bet davus gazo gal jį greičiau suka ir jis sukelia didesnį slėgį ar pan..)? O jei taip tai ką pats su juo galėčiau nuveikti? ar jis tik keist? ar restauruot (kažkur mačiau, kad juos restauruoja)?
  10. paieškojau dar info tai radau manau aprašyta tokia pati sistema angliškai gal kam bus idomu http://www.itocuk.co.uk/forums/viewtopic.php?t=23620 bet iškilo dar vienas klausymas, kad ir mano atveju paspaudus išjungimo mygtuką priekinio tilto ilgai mirksi prietaisų skydelyje tas 4 varomų ženkliukas. Ar nepavykus išjungti, kompas neišmeta klaidos, kuria galima būtų nuskaityt su op-comu.
  11. Na tai dėl aiškumo man nelabai suprantančiam klausimas: tas vakuminis perjungėjas prijungia priekinį kardaną, o tas varikliukas prijungia prie priekinio kardano priekinius pusašius ar kažkas panašaus? kitas klausimas? ar tas varikliukas sunkiai išsiima?
  12. antoska aš čia skaitinėjau, kaip tu aiškinai ką ten reikia kaip tikrint kažkam iš furumiečių dėl priekinio tilto junginėjimo, tai aš ir pats tuo galėčiau užsiimti namuose, bet jei būtų vasara o ne žiema pervirš sudėtingai neatrodė, o tas varikliukas tai jaučiu detalė, kur prie greičių dėžės el. laidai ateina? Žiemą šiaip įdomu koks servisas pataisytų man tai jei visai nustotų veikti. Reikalas tame, kad įjungia tą tiltą normaliai lyg (lemputė įsijungia iškart, iš važiavimo lyg ir pasijaučia). O su išjungimu jei sunkiau tai gal ten kokia šlangutė patrūkus ar stringa ta mova, ta prasme didelė bėda lyg ir neatrodo kiek susidariau nuomonę paskaitinėjęs čia.
  13. sveiki, panašiai apie tą patį prie to pačio ruošiuosi pirkti sau antrą fronterą, šiandien apžiūrėjau visai patiko tik kažkas negerai su priekinio tilto išjungimu. Kai pirmą kartą iįjungiau mygtuką ilgą laiką mirgsėjo tas ženkliukas skydelyje, pagal važiavimą lyg priekinis tiltas neatjungtas. Pirikūpas aišku sako kam tu čias išjunginėji pasiūlė pavažiuot atgal lyg išsijungė (sakė taip turi būt). Kelis kartus dar bandžiau tai kuo daugiau junginėjau lyg tuo lengiau išsijungdavo, bet jei čia vakume problema tai nesudėtingas gedimas, bet jei mechanoka tai ten turbūt daug problemų. Be to gal pirikūpas nenorėjo palikti tik galinio tilto nes jis prastai dirba. Gal kas kažkuo apšvies, arba pasiūlys kokį servisą Kaune, kad visa tai apžiūrėtų (kartu gerai būtų ir visa kita), nes sutikimą lyg ir gavau iki serviso nulekt.
  14. kad apie turbinas kalba tai ir man įdomu, kaip cia turi buti turiu Frontera B 2.2d tai pastebėjau kažkaip kad ne visada nuo 2000 apsukų pradeda jaustis didesnė trauka, šiaip draugas pasakė, kad turi prie didesnių apsukų kietėti storiausia šlanga einanti iš turbinos. Pabandęs pastebėjau, kad ji kietėja truputį, bet tikrai galima laisvai suspausti ranka ir užkėlus apsukas, ir dar pastebėjau kad kažkur iš turbinos eina dūmai, nezinau ar pro tarpinę ar dar kur, reikia nusiimti turbinos gaubtą ir žiūrėti. Turiu kitą mašiną panašiu varikliu 2.0 dyzelis, tai užspaudius apsukas virš 3000 ta pati šlanga pasidaro mkieta kaip akmuo, tai galima spręsti, kad fronteros turbina reikalauja remonto gal dar kaip namuose pasitikrinti turbina tokiam varikliui galima kas patars, šiaip mašina tai važiuoja normaliai ir ekonomiškai, bet šaltą užkūrus ir užkėlus apsukas iki 2000 ji dūmina baltu dūmu ir šokinėja apsukos laikant tolygiai. Karštam varikliui lyg viskas praeina. Čia gal susiję dalykai.
  15. Apie tai, kad įjungus priekį negalima geru keliu važiuoti perskaičiau čia pirmą karta tai sudomino Šiaip pas mane OF B ir važiuojant didesniu greičiu (70 ir daugiau) irgi kažkas pradeda vibruoti, bet ne visada, be to įjungus laisvą vibracija nedingsta tai aš kažkaip kaltinu labiau važiuoklę. Kitas dalykas įjungus priekį važiuojant girdisi garsas, bet ne ūžimas o švilpimas kaip labiau, o gal čia galima pavadinti ūžimu, tai nežinau gal taip turi būti, bent jau aš taip galvoju Dar vienas dalykas dėl priekinio tilto išjungimo. Aš išvažiuodamas iš namų įjungiu 4 ratus ir išlėkęs į gerą kelią išjungiu priekį ir lekiu toliau bet ar jis išsijungia. Čia prisiskaičiau, kad reikia pavažiuoti atgal. Gal kas patars iškilusiais klausimais
  16. Sveiki, pagaliau nusipirkau Opel frontera B, 2,2 dyzelinį, nors oi daug čia prisiskaičiau apie keturiais ratais varančius (yra reikalas keturačiui seniai). Ši mašina man labiausiai imponavo nes iki šiol eksploatavau sėkmingai kitą opel modelį. Na atsibodus ieškoti naujos mašinos pasirinkau ją pagal simpatijas o ne pagal techninę būklę, todėl pirkta frontera gali reikalauti investicijų, todėl užduodu pirmą rūpimą klausimą į kurį pakankamai info nerandu. Kokie pirmieji žingsniai turėtų būti kas liečia transmisijos (KARDANO sistemos) priežiūrą. Kur pakeisti gal tepalus kaip kitom mašinom reikia (fronterai konkrečiai neradau), gal lengvai galima nustatyti sistemoje artėjantį gedimą ar chaltūrą ir pan. Kol kas lyg įsijungia 4H ir 4L . Jaučiu iš važiavimo, nes nelabai ką daugiau keturračiuose nusimanau. Dar labai domina ar paspaudus mygtuką išsijungia priekinis tiltas, nes čia prisiskaičiau, kad reikia dar atbulam pavažiuoti ir ar tikrai sveika priekį įjunginėti važiuojant. Dar labai įdomu ar kaip galima būtų įsitikinti ar veikia turbina nes nelabai suprantu ar ji įsijungia artėjant prie 2000 apsukų ar ne. Ar turi girdėtis švilpimas greičiau važiuojant įjungus priekinį tiltą. Dėkui jei nepatingėsit parašyt ką nors daugiau kaip "apie tai forume jau kalbėta".
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.