Pereiti prie turinio

ignasignaitis

Nariai
  • Pranešimai

    43
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

ignasignaitis Pranešimai

  1. Nu jo geros dabar katik dar priekinio kardano kryžme pakeičiau, viena kryžmė yra su tokiu minimaliu laisvumu bet jau labai mažas tas klibėjimas, labai didelė eiga yra reduktoriuje manau sukinėjant su ranka galini kardana jis sukinejas kokius 3 gal 4 cm taip neturėtu buti

  2. Sveiki turiu tokia bėda yra didelė eiga laisvumas reduktoriuje galiniame, pradededant važiuoti bėgius perjungiant labai nemaloniai daužosi smugiuojasi, galvojau bėda hastavyko laisvume, pakeičiau guolius abudu hastavyko viska surinkau viena diėna liktai geriau buvo dabar vel taspats, bet hastavyko laisvumo nebėra, tai manau kaškur bėda pačiame reduktoriuje, gal kas turite koki patarima? 

  3. Viskas ten gerai su 421 varikliu,problemu turejo 410 variklis,jis irgi 2,9ltr.Jei ziuresi jau isimta varikli,issuk zvakes - ziurek ar ne tepale jos.Jei yra galimybe uzkurt varikli - pamatuok kompresija,svarbiausia,kad butu apylige visuose cilindruose.Kas del karbo,tai vieni peikia,kiti giria ta K -151,man neteko su juo susidurt,galima pastatyt K - 126 as su juo bedu neturejau.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.