Pereiti prie turinio

GetKick

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas GetKick turinys

  1. Tai jo, man bėdos ir buvo dėl to, kad traukė atsikabindavo, bet vis dar judėdavo aukštyn-žemyn ir belekaip braukydavo per sklendžių svirtį. Tai prasidėdavo trūkčiojimai visokie. Dabar aš atjungiau vakumo žarnelę nuo tos vakuminės traukės ir ją užaklinau. Traukės žarnelę irgi užaklinau, kad purvo neprieitų (gal dar prireiks). Tada užkabinau tą traukę taip kaip turi būti ir ji pagal nutylėjima spyruoklės pagalba laiko sklendes pilnai atidarytas. Kadangi vakumo nebėr, darinėjimo nebėr, tai niekas nebeatsikabina. Automobilis važiuoja puikiai, bėgėjasi tolygiai ir užtikrintai, o kadangi daug svorio nevežioju, tai traukos pablogėjimo nepajutau... Išskaičiau, kad tos sklendės yra "sūkurinės" ir skirtos pagerinti kuro sudegimą važiuojant žemais sūkiais. Tai sumažina kuro sunaudojimą ir teršalų išmetimą į aplinką. Prie didesnių sūkių (kažkur >2000) tos sklendės pilnai atsidaro ir jau niekaip neįtakoja. Pas naujesnius auto tas skledes dažnai valdo varikliukai, jie keičia atidarymo kampą priklausomai nuo sūkių. Tą kampą fiksuoja daviklis. Ten viskas sudėtingiau, bet ekonomiškiau ir ekologiškiau. Čia tik dvi padėtys - uždaryta ir atidaryta... Vat įdomu kaip su technikine?
  2. Cha, pasirodo ne taip viskas paprasta... Net savaitė nepraėjo, o problemėlė atsinaujino...😟 Pačiupinėjau... traukė vėl atsikabinusi. Aš jau pirmą kartą ją tvarkydamas stebėjausi, kad ji taip lengvai užsimauna ant svirtelės, praktiškai be jokios fiksacijos. Dabar vėl užkabinau, bet įtariu, kad po kelių dienų vėl viskas kartosis. Ten labai lengvai galima būtų išspręsti tą problemą, jei būtų normalus priėjimas... Tai net neįsivaizduoju ką daryti... Gal kokių minčių kaip sutvarkyt? O jei aš atjungčiau vakumą nuo tos vakuminės traukės? Aš taip suprantu, kad sklendė tada visą laiką būtų atidaryta. Kažkur esu skaitęs, kad taip daro... Ar nebus problemų prie žemų sūkių?
  3. ... Na ir viskas! Visos bėdos dingo! Beje padarinėjau sklendę pirmyn atgal su rankom, juda lengvai, tolygiai ir nestringa. Tai turbūt įsiurbimo kolektorius ne iti užterštas, palauks pavasario... Ačiū "Dėdė Klevas" už patarimus...
  4. Ačiū už patarimus. Ką tik nuo auto ir panašu, kad radau bėdą. O ji kaip dažniausiai ir būna, banali ir paprasta... Minėjau, keičiau vakumines žarneles, visas, jų ten pasirodo daugiau nei 5 metrai. Be to vakumo siurblys itin "patogioje" vietoje, tarp variklio ir kėbulo. Ten kažką daryti tik akląja sistema galima, t.y. apgraibom... Tai aš akląja sistema bekeisdamas pagrindinę vakumo žarnelę, aišku netyčia atkabinau įsiurbimo kolektoriaus sklendžių svirtį nuo vakuminės traukės... Tai šiandien užkabinau atgal... Kaip sakoma nuo žioplumo vaistų nėr...
  5. Gal kas iš patirties žinote, kaip dažnai verta ardyti ir valyti įsiurbimo kolektorių? Ir ar yra galimybė savarankiškai be kažkokios spec. įrangos patikrinti vakuminio EGR veikimą?
  6. Dar vienas pastebėjimas, stovint kiek staigiau paspaudus gazą, variklis įsisuka labai nestabiliai, lyg su užlaikymu ir iš kart išspjauna juodų-pilkų dūmų su dyzelino kvapu. Gal degimas gali būti nusimušęs? Kaip tai patikrinti?
  7. Sveiki Turėjau bėdų su Opel Frontera B 2.2DTI vakuminėmis žarnelėmis. Trumpai tariant, nuo senatvės jos pradėjo eižėti ir vieną dieną pajutau, kad auto nebetraukia visiškai. Variklis sukasi, spjaudosi dūmais, bet į gazo pedalą nereaguoja, nors laisvomis apsukomis ir iki ~1500 apsukų lyg ir viskas normaliai. Po keletos hipotezių supratau, kad neveikia turbina. 2-3 dienas atvažinėjau į darbą taip (nebuvo laiko kažką daryt). Savaitgalį pasikrapštęs po kapotu atradau tas nelemtas paplyšusias žarneles. Nusipirkau naujas ir pakeičiau visas, kurios susijusios su 3 vakuminiais vožtuvais vairuotojo pusėje. Dar pakeičiau ir vieną vakumo vožtuvą, nes buvo įtarimų, kad blogai veikia. Po visų manipuliacijų, turbina pradėjo veikti, trauka grįžo, bet liko vienas nemalonus dalykas, dėl kurio čia ir rašau. Spaudžiant gazo pedalą, variklis dirba truputi keistai, tarsi "plerpdamas" ir reakcija kiek pavėluota, lyg koks cilindras atsijunginėtų. Įsibėgėjus iki pastovaus greičio vėl tas pats "plerpiantis" garsas ir automobilis kiek patrūkčioja kartas nuo karto. Anksčiau jis gražiai ir tolygiai "dūzgė', o į gazą reagavo labai adekvačiai. Kartais pasijunta išmetamųjų dujų kvapas salone (anksčiau to nebuvo). Vienu žodžiu kažkas dar ne taip. Jausmas panašus kaip su neveikiančia turbina, tik gerokai silpniau išreikštas. Iš esmės važiuoti galima, bet norėtųsi, kad būtų kaip buvę. Be to nesinori daugiau bėdų prisidaryti, pvz. turbinos sugadinti ir t.t.. Sakau gal kai aš važinėjau su neveikiančia turbina ir kiauru vakumu, kažkur kažkam pakenkiau? Gal kas turite kokių idėjų? Iš anksto dėkingas.
  8. Reziume: Įsigijau kablį nuo analogiškos 3 durų OFB su visomis jungtimis ir kabeliu (tiesa kabelį teko pakeisti, nes pažeistas buvo). Pas 3 durų OFB priekabos pajungimo jungtis yra dešinėje pusėje už galinio žibinto. Ją pasiekti nesunku, tereikia išimti domkratą. Jungtis (8 kontaktų) tiko idealiai. Netgi kabeliui pravesti kiaurymė numatyta, reikėjo tik sandariklį įsigyti. Ten pat už galinio žibinto yra dar 2 niekur nepajungtos jungtys - 3 ir 2 kontaktų. Spėju papildomai priekabos jungčiai, skirtai tam atvejui, jei reikėtų kemperį prisikabinti.
  9. O kartais neužtektų pakelti automobilio priekio? Tiltas lyg ir turėtų pasiduoti žemyn.
  10. Super!!! Ačiū už info. Aš irgi nusipirkau kablį ką tik, taigi labai prasvers ir žinojimas kaip jį pajungti.
  11. Sekantis klausimas: Gal kas turit OF B kablį su visomis komplektuojančiomis dalimis?
  12. Teisingai, penkiadurię be kablio retai pamatysi, o va tridurės dažniau būna be kablio nei su kabliu Na bent jau man toks įspūdis susidarė, todėl ir klausiu.
  13. Sveiki. Norėtųsi kablio ant 3 durų OF B. Reikėtų šiek tiek info: 1. Ar tinka nuo 5 durų OF B? 2. Ar tinka nuo OF A ar kitos auto? 3. Jei pas mane iš gamyklos jo nebuvo, tai ar nebus problemų sumontuojant? T.y. ar bus numatytos visos tvirtinimo vietos ar reikės kažką virinti ir perdarinėti? Gal kam teko su tokiais reikalais susidurti ir gali pasidalinti savo patirtimi. Bučiau dėkingas.
  14. Pagaliau galinės spyruoklės pakeistos ir rezultatas toks: 1. Pasirodė, kad spyruoklės, su kuriomis pirkau saviškę OF B yra per trumpos ... Ilgis viso labo 330mm (standartiškai eina beveik 400mm). Todėl tiltas pastoviai rėmėsi į atramines gumas (tas, kur ant rėmo prisuktos). Važiavimo komforto buvo beveik 0 balų. Kas ten ko italijoj pridaręs buvo - visiškai neaišku. 2. Įdėtos spyruoklės nuo OF A. Tiko idealiai ir dar aukštesnės už standartines OF B kokiais 20mm (ir pigesnės ant 50Lt). 3. Galutiniam rezultate galas paaugo kokiais 90mm, kas akivaizdžiai matosi ir iki atraminių gumų dabar toli. 4. Susukant torsionus pakeltas ir priekis ~40-50mm. Vizualiai automobilis atrodo geriau, o kas liečia važiavimo komfortą, pasikeitimai radikalūs, duočiau 10 balų. Turbūt dar nei viena investicija į automobilį man nedavė tokio akivaizdaus pokyčio į gerąją pusę Taigi temą galima būtų ir uždaryti.
  15. Radau duomenų apie OF B spyruokles, jei kam reikėtų: 3 durų OF B Spyruoklės ilgis - 394mm Išorinis diametras - 126mm Storis (strypo) - 12,7mm viename gale ir 9,9mm kitame (plonėjanti) 5 durų OF B Spyruoklės ilgis - 406mm Išorinis diametras - 131mm Storis (strypo) - 12,4mm Abiejų spyruoklių vidinis diametras ~105mm, OF A spyruklių diametrai tokie pat tik jos kokiais 15-20mm ilgesnės.
  16. Visiškai sutinku, kad naujo visada geriau nei dėvėtos Tik su kainom tu kažką pripainiojai: Naudotų spyruoklių poros kaina - 200Lt (na nuvažiavus į vietą, greičiausiai pavyktų nusiderėti iki kokių 180Lt) Naujas standartines galima nusipirkti už ~300Lt (jau net radau kur). Aišku norisi aukštesnių nei standartinės, tai ir domiuosi 5 durų OF B spyruoklėm, kurios standartinės (kiek man pavyko sužinoti) yra ilgesnės nei 3 durų OF B. Tokiu atveju ir gumų brangių nereikėtų pirkti. O 500Lt man tiesiog per daug (t.p. neturiu nieko prieš Ironman).
  17. Tai vat iškilo dilema ir norėčiau išmanančio žmogaus patarimo: 1. Ar verta pirkti naudotas spyruokles (kaina ~100Lt už vieną) ar vis dėlto nerizikuoti ir pirkti naujas (kaina maždaug dvigubai didesnė)? Aš suprantu, kad tai tik metalo gabalas, bet jis irgi neamžinas (iš savo patirties žinau). 2. Ar tikrai 3 durų OF B tiks spyruoklės nuo 5 durų OF B? Norėtųsi galo šiek tiek aukštesnio, nei standartiškai, tai vat ir įdomūs įvairūs variantai. Čia "Dragon" siūlo 2" aukštesnes spyruokles. Pasiūlymas vilioja, bet kaina kanda
  18. 500Lt čia už 2 vnt? Čia kiek suprantu naujos ir pagal diametrą tinka OF B. Nereikės nieko perdarinėti? O pigesnio varianto nebūtų? Pvz ~300Lt?
  19. O aš galvojau, kad pas OF A standartiškai gale lingės montuojamos. O tos spyruoklės kokio ilgio ir diametro? Ar tikrai tiktų OF B?
  20. Sveiki Panašų, kad susėdo Fronteros galinės spyruoklės, nes galas kietas pasidarė ir tiltas į gumas remiasi. Turbūt reikės keisti. Ta proga reikia patarimų: Naujų spyruoklių niekur neradau, o dėvėtų nesinori pirkti, nes gali būti tokios pat. Gal kas žinote (ar turite), kur galima būtų įsigyti naujas spyruokles arba garantuotai geras naudotas? O gal nuo kitokių auto spyruoklės pilnai tinka Fronterai? Lyg ir girdėjau, kad Terrano tinka, bet nežinau kurių metų. Gali būti ir šiek tiek ilgesnės. Automobilis Opel Frontera B, 2000m, 3 durys. Beje ar sudėtinga spyruokles pačiam pasikeisti? Ta prasme ar reikia kažkokių specifinių įrankių ar įrangos, kuriu kiekviename garaže nesimėto? Iš anksto dėkoju už patarimus.
  21. Viena iš pagrindinių geros alyvos savybių yra saugoti variklį nuo nešvarumų, pagrinde nuo suodžių. Taigi jei alyva šią funkciją gerai atlieka, tai nieko baisaus, kad ji greitai tamsėja, ypač dyzeliniuose varikliuose. Geriau suodžiai alyvoje, nei ant įvairių variklio mazgų. Beje kuo sunkesnėmis sąlygomis dirba variklis, tuo greičiau tamsėja alyva ir ja dažniau keisti reikia, nes didėjant teršalų koncentracijai, prastėja alyvos tepimo savybės.
  22. Vienam tinklapyje išskaičiau, kad Fronteros B dyzelinis variklis (kalbu apie 2,2 DTI) nėra labai išrankus tepalams. Jam vienodai gerai tinka tiek sintetiniai tepalai, tiek pusiau sintetika (5W-40, 5W-30, 10W-40). Maksimalus keitimo intervalas - kas 15000km bet ne rečiau, kaip 1 kartą per metus. Jokių long-life gamintojas jam nenumato.
  23. Gerai gerai Nesu aš nei karto ardęs generatoriaus, todėl ir nemačiau jo konstrukcinių ypatumu. Kartą tik šepetėlius teko keisti. Bet jei man kada nors reikės konsultacijos tuo klausimu, žinosiu į ką kreiptis
  24. Negaliu paaiškinti. Natūroje 2 guoliai ir 2 šepetėliai - koks skirtumas į kurią pusę suktis. Teoriškai kadangi generatorius generuoja kintamą srovę, kurią paskui išlygina diodai, tai nematau skirtumo į kurią pusę suktis. Įtariu tik dėl šepetėlių ir kolektoriaus ar kitų konstrukcinių ypatumų yra nustatoma kryptis.
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.