Pereiti prie turinio

guminiai botai


darriuss01

Rekomenduojami pranešimai

ziema, zvejyboj ant ledo, palapineje pasitates lova miegot, turiu ir dujini baliona turistini, bet miegot prie degancios atviros ugnies nelabai, nutroks nuo smalkiu nebaisu, nes palatke kvepuojanti, bet kad neuzsidegt, tai galvoju geriau silta miegmaisi isigyt

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tada kareiviškas tiks. Jis baisiai didelis ir sunkus pagal savo parametrus, bet jei ant kupros nešiot nereikia, tai su juo prie -10 miegot visai normaliai.

Outwell pamiršk- žemo lygio firma.

Miegmaišiams niekada nežiūrėk ekstremalių temperatūrų. Visada reikia žiūrėti komforto temperatūros šiltąjį skaičių ir pageidautina nurodytą moterims (aš miegu šaltai, tai dar pora laipsnių pridedu).

Iš biudžetinių Lietuvoj dar galima pasižiūrėti Husky Proud, Husky Anapurna, Husky Enjoy (visi 3 griežtai mumijos formos) prie -10 bus daug maž normaliai.

Normalių žieminių ne mumijos formos aš kaip ir nežinau... (nesakau, kad nėra). Esmė tame, kad mumijos forma optimaliausia ir šaltam lakotarpiui kitokius gaminti nelogiška. (Lietuviškas ne mumijos, bet irgi toks kiaušinio formos).

 

PS. labai svarbu yra kilimėlis (net ant lovos miegant), be jo gali pirkt kad ir geriausią miegmaišį ir sušalsi. Iš biudžetinių ir jei ne ant kupros nešioti rekomenduoju thermarest RIDGEREST SOLAR LARGE (2cm storis)- ne kuprinėj nešantis bus ok.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

svoris nera labai aktualus, nes vistiek kai varai parai i zvejyba smutkiu daug ir su rogem atsitempiu i vieta, ziuredamas miegmaisius, ziurejau, kd butu kuo didesnis siltalo svoris, tos temp tai zinau, kad labiau is lempos rasomos, kaip ir zvejybiniams batams, noreciau ne mumijos formos, nes tokiam kiek skaiciau judesiai suvarzyti, del kilimelio nzn ar butinas, nes lova su porolono sluoksniu + is laminato pakloto paltkes "grindys"

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu kareiviškas tikrai didelis didelis, ta prasme supakuotas užima daug vietos ir sveria apie 5kg (tiesa, jų būna įvairiems žmogaus ūgiams- nenusipirk per mažo)  ;) 

Kokią vieną žvejybą gali pabandyt be kilimėlio, jei lova su parolonu... Pasakui matysi ar reikia. Nu ir gal baigiam- žiauriai čia męs ne į temą ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Miegmaišis toks daiktas, kiek moki- tiek ir gauni. Puikius miegmaišius gamina tik turizmui, ten pirmiasiai eina visos inovacijos... Paskui jau visokie adaptuoti variantai kariuomenei ar žvejybai.

 

Jei kas galvoja, kad visa ką geriausiai gauna armija, tai klysta. Turizmo srityje yra kitaip.  Tarkim Lietuvos kariuomenės miegmaišis, švelniai pasakius atsilikęs nuo dabartinių turistinių. Tiek kad jį galima gauti santykinai pigiai ir jis šiltas, bet svoris, supakuoto tūris bei ergonimika, tai jau žemiau kritikos.  (turiu aš jį ir dar krūvelę kitokių). 

 

PS. miegmaišyje per metus miegu 1-2 mėnesius įvairiomis sąlygomis  (nelygu kaip metai)- turiu šiokį tokį supratimą apie tai...

 

 

PPS. tiesa, o kodėl netinka paprasta stora pūkinė antklodė (gal net namie turi- pirkt nereiks)?

Redagavo Kykas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

esu naudojas, storus vilnonius uzklotus, buvo silta, issimiegojau gerai, bet taip sakant dafiga delov su jais, geriau ilindai i miegmaisi, uzsisegei ir miegi sau ramiai :D tik daug pinigu moket nelabai norisi, nes priklausomai nuo aplinkybiu neaisku kiek iseina tokiu zukliu padaryt

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va, kad kažkas savo parduotų, tokio varianto nėra. Patys perka padėvėtus iš spec parduotuvės.

Šauliai perka iš čia :

https://www.karineapranga.lt/lt/carinthia-defence-4-miegmaisiai-carinthia-defence-4-sleeping-bag.html

Čia yra padėvėti. Nes jeigu naują pirkti, tai visiškas kosmosas kainuos :(.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kažkada, kai man norėjosi jo, tai parašiau kariai.lt forume, greit atirado kas gali pasiūlyti. 200lt ir atvažiavo autobusu naujas naujutėlis ir su tuo lavonmaišiu komplekte... Nemanau, kad kažkas kitaip dabar. Parašyk ten ir tiek žinių ;)

 

Dariukas nuorodoj ten kažkokie velnio daiktai- nežinau aš tokių. LK miegmaišis visai ne toks

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kažkada, kai man norėjosi jo, tai parašiau kariai.lt forume, greit atirado kas gali pasiūlyti. 200lt ir atvažiavo autobusu naujas naujutėlis ir su tuo lavonmaišiu komplekte... Nemanau, kad kažkas kitaip dabar. Parašyk ten ir tiek žinių ;)

 

Dariukas nuorodoj ten kažkokie velnio daiktai- nežinau aš tokių. LK miegmaišis visai ne toks

Kaip tu būdamas tokio kalibro turistas nežinai "Carinthia" įmonės. Nebent tu naudoji ultra lenva ir super brangią įranga, tada taip, šita firma jau "nelygis". Kita vertus pvz .windstopper'ius Carinthia gamina vienus rimčiausių rinkoje.

 

Kas liečia miegmaišius, jie du-tris kartus lengvesni/mazesni ir tiek pat kartų šiltesni už senuosius Lietuvos Kariuomenės miegmaišius, sakau iš patirties. Plius jis dar ir su membrana, ale goretex, nebereikia to, kaip kažkas minėjo, lavonmaisio. Aišku visada galima rasti kažką geresnio, bet tikrai ne už tą pačią kainą.

 

P.S. Jau kurį laiką Lietuvos Kariuomenė nebeperka lietuviškų miegmaišiu, šiuo metu LK etatinis miegmaišis ir yra būtent Carinthia Defence 4 (toks kaip Dariuko nuorodoj).

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Įmonę aš žinau, tik aš turiu nekokią nuomonę apie militaristinių reikalų taikymą turizme. Vat ir nesidomiu jokiais tactical sh... ;)

Neteigsiu, kad ten niekada nėra nieko gero, bet kiek susidūriau dažniausiai nėr.

 

Rašo, kad komfortas -15

Nežinau iki kiek jį ten naudot galima, bet kad praktikoje tempti tokias temperatūras jis turėtų būti pūkinis ir dar pakankamai aukšto "cuin" pūkų, su sintetiniu užpildu tokie fokusai vargiai pavyks (turiu galvoj miegmaišio dydį/ svorį), primaloft ir tai tikriausiai netemptų, o jis prilygsta maždaug 600-650 cuin pūkams. Apskritai toliau aprašymuose rašo, kad tai 3-sezonų miegmaišis... Nesiriša informacija tarpusavyje... Aš žemiau -5 to miegmaišio nebandyčiau naudot. Pažįstu žmonių, kurie naudotų ir vargo namatytų, bet man būtų amen :D  Vėlgi nestumiu aš ant to miegmaišio, nes nesu naudojęs, bet informaciją reiktų pateikt teisingą, o tai susigaudyt sunku. Truputį žavi atsparumas vandeniui (įdomu kiek realiai jis atsparus).

 

Jeigu LK perka kokybiškesnį inventorių tai kareivukams gerai. Blogai tai, kad LK neremia Lietuvos gamintojų (o turėtų).

 

windstopper'is- tai tiesiog drabužis nepraleidžiantis vėjo (gali būt kelnės, pirštinės, gali būt džemperis, pavyzdžiui aš turiu puikų Gore firmos dviratinį windstoper džemperį ir niekad nemačiau "Carinthia" dviratinių windstoper rūbų). Taip, kad kiekvienu atveju reikia ir kontekstą vertinti, gal kažkokios konkrečios srities rūbų siuvime jie ir geriausi, bet greičiausiai ne turistinių ir ne dviratinių. Galų gale reikia konkretų daiktą vertinti, o ne prekės ženklą.

 

Įrangą aš naudoju įvairią- stengiuosi naudoti lengvą ir superlengvą, bet tai gana brangu, todėl tenka leistis į kompromisus. Tarkim jei 3 sezonams kuprinę galima pasilengvinti tiesiog atsisakius "o jeigu" tipo daiktų, tai žiemą vistiek susirenka to svorio, nes gaila pinigų x-therm kilimėliui ir padoriam cumulus pūkiniam miegmaišiui,"hi end" rūbams ir pan...

 

Apskritai, tai turistinis inventorius yra labai plati tema ir ten visada reikia nagrinėti konkretų atvejį konkrečioms sąlygoms už konkrečius pinigus, o tai kitaip gausis pokalbis apie nieką kaip ši žinutė-  prirašiau daug, o realiai beletristika. ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

dar biski paknisiu jum prota su miegmaisiais :blush:

guglinau, guglinau ir priguglinau, kad pas bulbas yra nebrangiu miegmaisiu, imetu nuorodas, o jus patarkit koki imt :D

https://snarfish.by/p35559124-spalnyj-meshok-ekspert.html

https://snarfish.by/p35538259-spalnyj-meshok-alyaska.html

http://karas.by/turizm/spalnye-meshki/balmax-25.html   sito kol kas pas juos nera

o cia pvz kaip vos vos skiriasi kainos :D

https://antkranto.lt/miegmaisiai/1220-miegmaisis-norfin-nordic-500-nf-r.html

http://karas.by/turizm/spalnye-meshki/nordic-comf-500-nfl.html

man atrodo kvanratiniui daugiau "medziagos" reikia

p.s. 1:1 su lietuvisku

http://norfin.by/product/spalnyj-meshok-norfin-nordic-500-nf-30113/

Redagavo wialnias
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tokie miegmaišiai žinok ne mano sritis. Čia aš padėti negaliu. 

Užpildų pavadinimai negirdėti, kailiai viduj...

Turizme tokių nenaudojam, čia žvejams skirti reikalai. Reikėtų turizmui pasiūlyčiau nejuokint bičių su tokiais miegmaišiais- dabar nežinau. Žiūrėk rusų žvejų forumuose, jie ant ledo daug žvejoja ir norfin daug naudoja- bus atsiliepimų, pagal juos ir orientuokis.

 

Kokiais būdais jie pasiekia tokius temperatūrinius parametrus man neaišku, kita vertus gal ir nepasiekia (niekur neradau pagal kokį standartą paskaičiuota, o tarptautiniai standartai egzistuoja)... Visai nesigilinant man atrodo, kad tokiame miegot prie gero minuso be šansų (čia grynai iš akies žiūrint), bet tu geriau paieškok atsiliepimų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu tai pigiausiai bus kaldra iš namų.

Biškį brangiau  60 EUR naudotas LK miegmaišis toks kur aš turiu.

https://www.skelbiu.lt/skelbimai/neperslapamas-3-daliu-zieminis-miegmaisis-60-eur-31272899.html

 

Dar biškį brangiau carithia defence4 75 EUR (nors man rodos be šansų su juo prie -10, nu bet tarkim, jei bus šalta kaldrikę iš namų pasiimsi).

 

Kur tu dar pigiau nori? Tau kiek 5-10 nakvynių per metus reikės? Tai eik Skelbiu.lt ir nusipirk (kaune yra ir tų ir anų už mano minėtas kainas) ir viskas bus ore. 

Žauriai apsunkini sau gyvenimą, dėl smulkmenų, tuo labiau, kad visada bus palapinė, visada bus užuovėja, visada bus šildytuvas... ;)

 

PS. tik dydžiai žiūrėk, kad tinkami būtų

Redagavo Kykas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na kvadratinio kaip ieškojau aš apsistojau ties snugpak ėmiau viena paskui dar tris kai pabandžiau nors sklepe gal koki 5 vatiniai seni norvagiški yra. Ir kam to ekstrymo -25 ar tu nusirenginėt iki trusikų ruošiesi. Gal geriau du susegamus po -5 tris kartus pigesnius negu vieną -25. Susegsi tai dar ką ir šalia pasiguldysi

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai jei miegmaisis bus naudojamas kartu su palapine, tai išvis kame problema. Tie visi temperatūriniai režimai skaičiuojami lauke tiesiai po pušim (bent jau karinių). Kas dėl vandens, tai ant lietaus galima drąsiai kimarint, bet būna tenka ir baloj miegot, tada jau šiek tiek liūdniau

Redagavo airisss
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.