Pereiti prie turinio

sodo namo statyba


raganauskis

Rekomenduojami pranešimai

  • Atsakymus 69
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Mastau ant kitu metu kazka pasistatyti ta vadinama sodo nama iki 80 kv.m Is kokiu blokeliu patartumete statyti ir kiek sildyti? nes kiek zmoniu tiek nuomoniu.pasidalinkite gal kas pravers ir man.Aisku norisi kuo pigiau:-)

bent jau mano nuomone, kad siais laikais statybose senai viskas paskaiciuota ir galu gale kaina panasi gaynasi ar statai karkasini ar is fibo ar duju silikato, vienur sienos pigesnes, bet apdaila brangesne, kitur apdaila pigiau, bet sienos brangiau... pigiausia statytis, kai uosviene palikima po smercies palieka :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Panaši problema ir man, bet patirties turiu. Ne pirmas namas prie kurio statybos prisidėjau,

bet nė vieno nesu pats statęs nuo pradžios iki pabaigos.

 

Bet kuriuo atveju statybininkas reikalingas šitame procese.

Daugiausia ko gero sutaupoma organizuojant. Atvežti-nuvežti, iškasti .....

Jei ir statybininkas pats - tai mano tėvas 10 metų sugaišo, kol viską pats padarė :rolleyes:/>

 

Todėl manau reikia derinti ką gali nuosava galva, kiek reikia statybininko, architekto darbo.

Kiek reikia statybininkų specialistų rankų. Ir aišku kiek pinigų yra, kiek jų bus statybos eigoje.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

jei sodo nameliuksti tai statyciau karkasini. lentukem apmusi. kazkaip murinis sodo nameliukas man nesiziuri visai :)

o tas tavo patogiau geriau pigiau tai isvis ne i klausima panasus. tas pats kas geriau/pigiau/patogiau- kerzas, sandalas ar lakierka?

visu tipu statiniai panasiai kainuoja galutiniam variante, ir ta pati atlieka.

jei butinai is blokeliu, man asmeniskai labiausiai patinka duju silikato blokai ytong.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

daryk is to kas mieliausia tau.

kad ir is ko statytum vistiek karobke kainuos grubiai 50-80k, o luito dalis bus vidaus apdaila, instaliacijos vandens ir elektros ir buitine irnaga, vonia ir baldai, kurie paprastai atsistoja 3-4 kartus daugiau negu karobke

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pigiau ir greiciau gaunasi karkasinis, taciau siulyciau is blokeliu, nemaziau 20cm storio "fibo" arba keraminius, sie pigesni. Ir apsiltinimas nemaziau 20 cm sienoms ir 35-40 cm stogui, langai 3-ju stiklu. Veliau ant silumos islaidu atsipirks, saltuoju sezonu nereikes dirbti peckuriu...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nieks ten nieko nepradeda, ne tvartą statai.

Pigiau tas karkasas irgi nesigauna, anei blogiau.

Normaliai statant, tai skirtumas tik kaip labiau patinka, arba jei pats darai, tai kaip geriau moki.

 

 

PS. pats nestačiau, bet gandai sklando tokie...

 

PPS. išvis kaži, o jei taip iš kiniečių parsisiuntus?

Ant pamatų sutvėrei ir viskas...

Redagavo Kykas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kam iš Kinijos ? Yra iš Lietuvoje jau surenkamų namų.

 

Aš Lenkijoje vieną firmą aplankiau, turiu labai daug informacijos.

 

Dabar kitą suradau, iš vis įdomu - išorės šiltinimo ir apdailos nereikia.

Vidaus apdailos nereikia, nes gamykloje gaminant paklaida apie 2 mm.

Gali būti jau su elektros instaliacija, kitokiais vamzdžiais . . .

Tai sustatei ir lieka smulkmenos.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Uošvis 3 namus pasistatė. Iš molio blokelių sienas pakėlė, vieną namą išorės apdailą darė iš maumedžio lentų, antras Eternit juodo akmens plokštėmis apdėjo, trečią - tinkavo.

Verdiktas toks, kad maumedžio dailylentėm gavosi pigiausias variantas. jį kas 3 metus impregnuoji ir viskas. Tinkuotas namas - vargo vakarienė, kas met remontas, Eternitu kainavo labai brangiai, bet jokios priežiūrosnereikia. ( čia Palangoje prie pat jūros namai, tai veikiami atmosferos poveikių kaip reikalas, komercija žmogelis užsiima :) )

Klausiau, o jeigu karkasinį būtum daręs, sako sako būčiau du kartus sutaupęs. Karkasiniam ir pamatam mažiau reikia ir karkasą iš masyvo sienojų pilnai padaryt, o paskui tik išorėje su ekovata ar kita vata apųildyt ir dailylentėm rasto imitiacijos apkalt arba pagal savo skonį. Namas daugiau 50 metų nereikalingas, namą sau stataisi ir pats tikrai daugiau 50 metų negyvensi :)....

Daryk karkasinį sutaupysi ir nereiks tarnaut paskui jam. Uošvis keliais eina apie tuos sao namus, aišku duona jie jam uždirba, bet ir remontui vos ne tas ir išeina. Tai ten pakėlę, ten nukrito, ten išpūtė, čia nubyrėjo, ten leidžia , čia susmego ir t.t. gaunasi. net toks mažas ūkinukas ir tas jam vargelio sukelia, grindis išraitė drėgmė, nes kažkur kažkas kažko nepamatė ir vanduo pradėjo kauptis .

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne visi namą statosi tik sau, nori palikti ir palikuoniams :lol:

Esam statę ir karkasini ir iš blokelių, ir vieni ir kiti turi minusų, dar klausimas ar dvėjų aukštų namas ar vieno, koks stogas , šlaitinis ar skliautinis, kokie pinigų ištekliai ir t.t.

P.S. dėl griaužikų karkasinime nieko blogo nesu girdėjes, gal padeda tas purškimas medienos kuris ale apsaugo nuo kenkėjų bei gaisro

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

karkaso pliusas, kad pasistato greitai. pvz ka tik baigem 150kv dvieju aukstu karkasini nama. osb plokstes is lauko, kazilai ir plevele difuzine. po 12 dienu i vidu jau nebelijo. dirbom 3se.

del pigumo manau kad labiau gandas. nieko jis ten labai pigiau nesigauna. gal keliu litu skirtumas ir yra, bet ne ant tiek kad ten labai sutaupysi.

del peliu, tai ju nebuna jei teisingai viska padarai. jei palieki skyles, tada buna :)

Tokius modulinius kaip rimas sneka, esu surinkinejes uz pelkes su pilna apdaila, elektra ir santechnika.belieka instaliacija sujungti tarp moduliu, ir apdailas sudeti kur sujungimai, is vidaus ir isores. paprastai budavo 2aukstu, 4 korobkes vienam aukstui. Pliusas tas, kad pastacius modulius stroike pasibaigia per menesi grubiai. minusas-niekada karobkes nesusideda cipi cipi, apie centimetra kazkur kazkas vaiksto. jei is isores ten labai nesimato ir nesunku suzaisti, tai viduj toks vaiksciojimas budavo galvos skausmas, ypac grindyse.

caravanai tai ne musu klimato zonai skirti is vis, izoliacinis sluoksnis 5cm. ir seip jie visi ant snargliu padaryti grubiai snekant, jei naujesnis tai dar dar, o jei senesnis ir turejes patioku, tai tie sienoju pagaliukai sutrunyje buna, remontuot nebuna ka reik nauja pagali prisukti nera normaliai prie ko, ir t.t. apie garso ir vibro izoliacija net nesneku. vienam gale vaiksto, kitam gale grindys dreba :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

vovo, taip ir kuriami mitai. kazkas kazko nedadare, tai jau aisku visiem kad karkasas -peliu rojus.

zinau gyva atveji, kaip asla pasibetonavo ant zvyro tiesiai su grindiniu sildymu. tai per tris metus grindinis sildymas is zemes kaip su palesosu visa dregme sugine i sienojus ir tie sutrunyjo. tai visiem sneka kad puna baisiai.

sendien langininkas atejes i musu nauja karkasa langu pamatuot, po 5cm nuo visu sonu atmeta, matai karkasas sukinesis ir kraipysis, nes jo praktikoj daug atveju tokiu buve...

po tokiu gandu niekas nebenori to karkaso. gal ir teisingai is dalies daro. as del idomumo visalaik sustoju jei pamatau nauja karkasa daroma paziureti. nu kas 3-4 buna pagal taisykles, o visi kiti tikiu ir kraiposi ir vaiposi, nes zmones stato is brezinio, brezini braize architektas, pas kuri teoriniu karkaso pagrindu irgi nerasta, tai ir gaunas kad tada tikrai murinis geriau, nes karkasas neaisku i ka panasus, jau naujas varines bukles...

o del osb plokstes, tai niekas nevercia ja deti. yra tu medziagu kokiu tik nori.bet niekas nenori kisenes per daug ploninti. kita vertus, kai visi cia stato is impregnuotos medienos, tai jau ta osb plokste apkalta is isores su savo formaldehidais nelabai ka pakenkia..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 

o del osb plokstes, tai niekas nevercia ja deti. yra tu medziagu kokiu tik nori.bet niekas nenori kisenes per daug ploninti. kita vertus, kai visi cia stato is impregnuotos medienos, tai jau ta osb plokste apkalta is isores su savo formaldehidais nelabai ka pakenkia..

impregnuota mediena arba impregnantas isigeres i mediena yra nelakus, negaruoja, tas pats kaip druska ant stalo stovi, o osb, akmens ir stiklo vata pirmas nuodas name, po to eina laminatas ir korpusiniai baldai is LMDP ir jei ventiliacijos ner, serga zmones neaisku nuo ko ir kuo...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.