Pereiti prie turinio

žemės išpirkimas


aarwiss

Rekomenduojami pranešimai

Situacia tokia: yra musu namo valdos (aptverta tvora), šalimais is sklypo šono yra kaimynai ( pijokelei) , kiek žinoma jų žemė nera išpirkta. Norim tymtelt savo tvora pora metrų prasididinant savo plotą, nuo ko reikėtų pradėti tvarkytis, ar imanoma toks variantas? Su tu kaimynų sutikimu manau problemų nebutu, o gal net ju ir nereikia leidimo?

 

P.S. ne vieni metai kaip tysta seilė matant potencialą prasiplesti plotą ir persistatyti garaza:-)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pas mane tas pats plius servitutinis kelias per mano sklypa- domejaus didelis marazmas.. pagal lietuvos istatymus.. daug biurokratu daug bapkiu.... o jei savavaliskai persikelsi ribas.. bus dideles baudos......... nes kaimyno namas neispirkta zeme priklauso valstybei... taigi su valstybinem institucijom bus reikalai......optimaliausia nupirkt sklypa bet doku tvarkymas uztruks pora trejeta meteliu....nu lietuvele ...............:angry:src="http://www.4x4forum.lt/public/style_emoticons/default/angry.gif">

Redagavo Faberže
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pradžiai patarčiau pasirūpinti savo geodeziniais jeigu nedaryti, gyvenvietėje, teks daryti supaprastintą prilyginamą detaliam projektą oreantacinė kaina 1500 litų ir pusę metų užsiėmimo, remiantis detaliuoju bus pamatuota jūsų namų valda, lygiai tas pats ir kaimynui, jeigu nori iš kaimyno gabalą nupirkt po viso to daromas emalgamacijos projektas iš vieno atimama kitam dadedama preliminari kaina 1500 litų, o po to perdaromi abiejų namų valdų geodeziniai preliminariai po keturis šimtus viso detalus vienam 1500 geodezinis apie 600 plius emalgamacijos projektas 1500 litų ir geodezinis pataisomas už 400 litų viso apie keturi tūkstančiai. Kainos nelabai tikslios nes kai ko nežinau. :angry: O jeigu norit tiksliau eikit į žemėtvarką ir viską paaiškins. :rolleyes:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pirmiausiai reikia gauti sutikimą iš žemėtvarkos ir salygų savadą, paruošti projektėlį supaprastintą (realiai tas pats detalusis), suderinti su kaimynais vietos seniūnu (jau bent vilniaus raj reikalinga) ir priduodi į savivaldybę derinimams. Žodžiu nueik pas matininkus tau viską išaiškins įvardins sumą iš tavęs reikės tik kaimynų suderinimo ir pinigų. Dapirkimas galimas tik iki 4 arų per vieną kartą. Kaina svyruos apie 3500 -5500 plius valtybei už kiekvieną arą nustatytą įkainį pagal vietovę. Geri matininkai, 6 mėn daug ženklų ir viskas ką turėtum žinoti :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.