Pereiti prie turinio

Siuntinys is Kinijos per DHL ir muitines tarpininkai


Sega

Rekomenduojami pranešimai

Gal kas esate susidure,kad perkate preke is Kinijos,ja jums atsiuncia ir pvz is DHL paskambine ir paprase el pasto,i ji atsiuncia pasiulyma muitines tarpininku paslaugas,jei ne,tai atseit pats turi vaziuoti i DHL,pasiimti dokumentus,vaziuoti i muitine,ten pats issimuitinti ir t.t. tuo labiau,kad pirkinio suma nevirsyja 160 lt ir jokio muito moketi nereikia.

As esu siuntesis anksciau,bet laisko forma buvo ateje is pacios muitines prasymas aprasyti preke ir prisegti invoisa ir po viso to,atejo kvietimas pasiimti siunta is pasto esancio mano mieste.Dabar kazkokia nesamone,as Klp ir jei atsisakau tarpininku paslaugu( uz kurias moketi gaunasi vos ne tiek,kiek preke kainavo ) man paciam atseit reik minkyti i Vln i DHL ofisa imti dokumentus ir i muitine.....nesuprantu.Ar tiesiog parasyti,kad nereikia man ju paslaugu ir laukti,kada siunta bus persiusta i muitine ir per pasta po formalumu atsiimsiu?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Deja su Kinija, Honkongu . . . dažnai taip būna. Aš paprastai muitinei siųsdavau pirkimo dokumentus ir pavedimo kopiją.

Visada būdavo skaičiuojamas muitas - jei elektronika tai "0" ir PVM, kurį sumokėdavau pašte, atsiimdamas, nes naudojuosi pašto paslaugomis.

 

Kartais būna, kad viso to nereikia. Bet čia kaip pasiseks. Panašiai su prekėmis iš Amerikos.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir man daznai tenka naudotis tarpininku paslaugomis.

Buna, kad praeina ir neuzkliuna ant muitines, o buna kaip tycia ...

Tarpininkai ima apie 100 Lt uz savo paslaugas ir dar PVMas, tad preke pabrangsta min 30%.

Siaip ismuitinimo proceduras ir LITARa ismanau, o laiko neturiu uzsiimti.

Kitais metais pamegisiu issimuitinti pats, tada parasysiu jeigu pavyks.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as susiduriau irgi su tokia pat problema tik is jav. t.y. ish ten issiunchiau siunta nurodydamas kad siuntos verte nevirshyja 50 baku, apdraudziau, sumokejau ten visus mokeschius su abieju pusiu muitines tarpininkais iki pristatymo iki namu. gavosi lygiai taip pat kaip ir kolega pakele klausima. teko papildomai dar lietuvoje sumoketi 250 l tu uz tipo pargabenima iki namu ir dokumentu tvarkyma muitineje. zodziu kiek issiaishkinau tai gavosi taip kad iki tam tikro dydzio, kurio xz nieks nezino, siuntos skirstomos i dvi grupes.t.y. gabenamos kaip pashto siuntos arba kaip krovinys. shiuo atveju jeigu kaip krovinys, tu sumoki 1 tik del to kad yra traktuojamas kaip krovinys, + 2 visus mokeschius nuo nurodytos siuntos vertes. ir dar3+ jei tu vaziuoji i muitine su savo daigto pirkimo popieriais kur ten nurodyta pirkimo kaina dar nuo to ka pirkai ir uz kiek pirkai sumoki. zodziu pats nustebau kiek man siunta apsiejo. dar vienos lauku. pagal gabaritus yra mazesne pagal svory taip pat maziau. ikainuota taip pat 50 baku, su draudimu ir su pristatymu iki namu. o jeigu butu traktuojama kaip pashto siunta nieko netektu moketi papildomai ir pristatymas butu normaliai be parkiu, aishku jei tik nevirshytu siuntos verte turbut kaip kolega rashe 160 l tu. nes lygiai taip pat striuke siuntem dovanu. dydzio beveik nebuvo( vasarine lengva striuke) kaina nurodem 100 baku. teko sumoket irgi berods 200 ar 250 l tu kolegai, kuriam siuntem "dovana" greichiausiai galima traktuot kaip granata. nors tu jiem pasakyk, kad siustu atgal. velniai- truksta zodziu, uztat Šypsenėlė yra tinkama icon_porc.gif

Redagavo shemis
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Snd pameginau pats isimuitinti prekes.

Uzsisakiau is Austarlijos ausinimo radiatoriu TLC80.

Prekes verte "50 USD". Siunta labai greit pasieke LT (24d nupirkau, o 27d gavau info, kad atkeliauja snd).

Siap siunta nepapuola i muitines proceduras (nevirsija 160 Lt, bet buvo pazeistas sitas punktas - siuntmenos gavėjas siuntmeną iš siuntėjo gauna neatlygintinai;

Skambina muitines tarpininkai UAB Translaineris ir siulo savo paslaugas.

Atsiunte sutari ir ikainius. Pasirasius sutarti pradejo forminti ismuitinima. Atsiunte saskaita apmokejimui, be apmokejimo nebus pradetos proceduros, o prekes terminale laikomos 5 dienas, neismuitinus per 5d - bus pargrazintos.

Paslaugos ikainiai visai kiti nei priede. Nutraukiau sutarti ir nusprendziau pats susitvarkyti.

 

Muitines tarpininko paslaugos - 80Lt

Terminalo paslaugos - 35 Lt

Muitas ir PVM - 51 Lt

Banko komisinis - 5 Lt

 

Paciam viska darant isejo taip:

Muitines tarpininko paslaugos - 0Lt

Terminalo paslaugos - 10 Lt

Muitas ir PVM - 34 Lt

Banko komisinis - 10 Lt

Sutaupiau 117 Lt

 

Laiko uzgaisau nuo 11 iki 14 val.

Muitininkai visai nenori dirbti. Paima deklaracija iforminimui ir sako: ateik uz valandos paimti mokejimo kvito.

Atejus po valandos prie langelio zmoniu dar daugiau ir tos muitininkes nei kvapo. Po pusvalandzio atejo ir kaip niekur nieko pradejo dirbti, zmones plustelejo prie langelio ir vel iki jos prieiti neimanoma. Siap ne taip iki jos prisibrovus, paaiskejo, kad net nepradejo pildyti tos deklaracijos.

Po gero pusvalandzio pasauke, kad paimciau deklaracija ir varyciau i Medicinos banka apmoketi grynais, kitas bankas netinka.

Masinos pastatyti prie oro uosto sansu beveik nera, viskas mokama ir gan brangiai. Sulaksciau iki banko, padariau apmokejima ir atgal.

Vel jos nera, o zmoniu pilna.

Parsirado po kiek laiko, paeme mokejimo kopija ir atidave pasirasyta deklaracija. Tabar jau galiu atsiimti preke.

Tada i Fedexa ir radiatorius jau bagazineje :).

 

Pastebejau, kad daug naiviu zmoniu su liudesiu sedejo ten ir nesuprato kaip pildyti deklaracija, koks prekes kodas pagal muit sistema, koks mokestis.

Jiems gelbejo salia esantys muitines tarpininkai, jie ima 50 Lt uz deklaracijos iforminima, bet priduot ja muitinei turi pats.

Mergaite verke, kad atsisiuntus batus is USA ir pridejus visus mokescius, jai gavosi zenkliai brangiau nei cia pirkti.

 

Per Lietuvos pasta kazkaip paprasciau ir pigiau gaunasi nei per DHL ar Fedexa.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Man per Translaineri viskas apsiejo 110 lt.Gal paciam ir pigiau,bet kai susisiekiau su DHL tai man sako,turite atvykti pasiimti dokumentus....is Klaipedos vaziuoti i Vilniu,tam ,kad susitvarkyti su muitine ,na tikrai neapsimoka,bet taip niekas ir nepaaiskino,kaip daryti,kad Klaipedoj issimuitinti,ta prasme DHL sake,kad nesiuncia popieriu :) nesamone kazkokia.Na bet rezultate,daiktas uz 410 lt bendroj sumoj,cia prekeiviai praso po 700-750 lt ,sutaupyta manau daug.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.