Pereiti prie turinio

audio i frontera 99m


Rekomenduojami pranešimai

Ui bratka... Ilgas kelias per kopas čia pas tave. <_<

Sakau paprastai, jei ant vidutinės kokybės pasirašai ir viską darai pats.

Kainuos apie 1k. lt.

O RimasK melagis :P su vidutiniais mašinoj būna bėda ;)

Žemų damest, tai čia vėns du ir yr...

Va parūkysiu, tai gal biškutuką aprašysiu daug maž, kaip turi būt ir kur daugiau informacijos ieškot.

 

PS.

Parūkiau.

Pirmiausiai reikia išsiaiškint ko tu nori iš aparatūros, ar kad kokybiškai grotų ar kad "valintų". Paskui reikia išsiaiškint kiek pasirengęs investuot. Paskui galima kalbėt toliau.

 

Pirma, kas per magelis? Antra ką ir iš kokio šaltinio klausai (ar tik ne mp3)? Trečia ką tu čia visureigių forume klausinėji- yra toks i-klubas.lt forumas, va ten reik daug skaityt ir tik paskui klausinėt.

 

Nu dabar imam pagrindus pradinukams.

1. Gale jokių garsiakalbių- tik subas (ir subas geriau priekį, bet galima ir gale).

2. Tuos garsiakalbius iš durų mesk lauk (aš rimtai).

3. Visa sistema gera tik tiek, kiek prasčiausia jos dalis (arba darai viską, arba nieko).

 

Dabar tingiu protingai rašyt, tai pagrindinės mintys padrikai iš atbulo galo.

Reikia komponentų (vidutinių dažnių garsiakalbiai+ filtrai+ aukštadažniai)- nepirk žemiausios klasės, jau tada geriau dėvėtus. Vidutiniai į podiumus, aukšti į stoikes prie lango.

Podiumai matau kažkokie yra- pradžiai tiks (jie turi būt tvirti, idealiusia, jei žiedai prisukti prie geležies). Klausimas ar paruoštos durys? Greičiausiai- ne, o tai blogai, nes tai pagrindas. Iš vidaus durų išorinę skardą reikia išklijuoti vibroizoliacine medžiaga (bitumas- geriau folguotas), tada vidinę skardą irgi išklijuoji bitumu (prieš tai visokias skyles užkniedink tvirtesne skarda, tik įvertink "abloškės" išlinkimus, ba paskui neuždėsi tu jos), tada ant vidinės skardos, ant bitumo, klijuoji pūstą gumą (speciali garso izoliacinė medžiaga), tada jau ant jos dedi "abloškę". Turi kaip uždaras dėžes iš durelių...

Vien toks durų paruošimas + podiumai+ komponentai duos tikrai ženklų skirtumą/ rezultatą.

Toliau... Jei garsiakalbiai gros nuo stiprintuvo rezultatas bus dar geresnis. Stiprintuvas turi būt geras (kuo daugiau parašyta vatų, tuo didesnis jis šūdas).

Laidai yra labai svarbu! Stiprintuvą reikia užmaitinti teisingai. Protingas minimumas (negalingai sistemai) 35 kavdratai stiprintuvo maitinimui. Būtinas saugiklis ne toliau nei 15cm. nuo akumuliatoriaus.

+ laidą tempiam nuo + klemos. "-" laidą sukam prie kėbulo arti stiprintuvo (ten kur mažai virinimo siūlių ir daug geležies). Imam "linijinius" laidus (kuo trumpesni tuo geriau, kokybė irgi nemaišytų), juos vedam kitu automobilio šonu, nei maitinimo "+", reik žiūrėt, kad ir šalia kitų automobio laidų neitų. Jei linijiniai ir stiprintuvo "+" turi kirtstis, tai jie turi kirstis stačiu kampu, bet neiti lygiagrečiai (kitaip bus visokių triukšmų pašalinių).

Garsikalbiams laidus irgi rinkitės ne plauko storio, 2,5 ar 3 kvadratai- normalu.

Viską suinstaliuojam ir groja, jei nepatinka kaip groja, tai reik domėtis...

Jei norisi subo, tai reikės minimum 4 kanalų stiprintuvo (priekiui užtenka 2) nuo priekio likusius du kanalus jungi tiltu ir nuo jš subą, nors geriau atskiras monoblokas.

 

Kas neaišku klausiam, ba tingiu skatyt ką parašiau :D

Redagavo Kykas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaityt reik :)

Aš sakiau, kad arba darai viską arba neverta prasidėt.

Grubiai:

Paruošti duris.

Padaryti teisingus podiumus.

Pasirinkti teisingus komponentus (vidutinių dažnių į priekines duris podiumuose, o aukštadažniai į stoikes prie priekinio lango maždaug ausų lygyje).

Viską padarius teisingai, jau gros tiek kiek gali tavo grotuvas (norint kad būtų gerai grotuvą irgi reikia pasirinkt).

 

Kad būtų dar geriau jungi stiprintuvą (jį reikia gerai pamaitint). Linijiniai tarp stiprintuvo ir mago irgi turi įtaką.

Jei trūksta žemų, jungi subą gale arba priekyje (jei yra kur įkišt). Jam geriau atskiras 1 kanalo stiprintuvas, bet iš bėdos galima ir nuo to pačio kur komponentai, tik reik žiūrėt, kad būtų 4 kanalų ir tiltuotūsi.

 

Viską teisingai pasirinkus ir kokybiškai suinstaliavus- tai bus tikrai kokybiškas garsas. Tiek kokybiškas, kiek tai leis, atlikti darbai ir pasirinkti daiktai.

Jei norisi daugiau informacijos, tai protingiausiai būtų nueiti į mano minėtą forumą ir kokį mėnesį paskatyt. Ten jau viskas aprašyta ir išaiškinta protingesnių ir daugiau suprantančių. Toj srity aš pats čeinykas, nors čia lyg ir nieko neprimelavau ;)

 

Jei nėra noro pačiam visko mokytis, tai tam forume pasiskelbk, kad nori muzikos. Pasakyk ką klausai, ko tikiesi iš aparatūros ir kiek linkęs investuot. Manau atsiras kas viską padarys. Bus brangiau bet geriau.

Redagavo Kykas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Patarčiau pradžioje atsisėsti į auto, kurioje sudėta tokios komponuotės muzika, kaip rašė Kykas. Įspėju, gali būti, kad sužavėtas neliksi. Ir galiu pasakyti kodėl - nes buvai sužavėtas pamatęs, kaip pas draugelį "valina". O valina iš visų pusių (kokybės ten nėra), o kai kokybė (kaip ir kokybiškame koncerte) - tik iš priekio.

Nemažai pinigų anksčiau esu susūdęs į aparatūrą savo mašinose, bet rezultatu iki galo niekada nebuvau patenkintas (čia lygiai kaip pinigų niekada negana :D ). Daugiau net nebebandau stengtis, dabartinėse mašinose aparatūra minimali...

Redagavo Gytman
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip tai neįprastas? Kokybiškas garsas neįprastas :blink:

 

Nu gal... Niekad nepagalvojau, kad kažkam gali nepatikt kokybė.

 

Tada galima, kaip pas mane :lol: Duryse dvidešimtukai pilna juosta, panelėj prie lango originaliose vietose aukštadažniai per kondensatorių ir šūdinas stiprintuvas "tiltu" visai tai nesamonei užmaitint.

Jei garso užvynioji, tai skausmo ribą peržengt nėr kas veikt kai iškraipymų paduoda- mažai nepasirodo...

 

Bet tai man mažam dramblys ant ausų užlipo- man nekenkia :lol:

O taip dvijuostėj ir dar pradedančiajam, duryse dvidešimtukų nerekomenduoju...

Man sustyguot nesigavo ir kai bus laiko noro pinigų- perdarysiu ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.