Pereiti prie turinio

SSangyong rankinio stabdžio principas?


džintato

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki Kolegos... nutariau susitvarkyti rankinį stabdį ir dabar krapštau galvą... Musso galiniai stabdžiai diskiniai, tačiau rankiniam stabdžiui yra neišardoma vientisa pasagos formos kaladėlė, veikianti tipo kaip būgniniai stabdžiai... traukiant rankinio ryčiagą mechaniškai skečiamas "cilindriukas"... tačiau kaladėlė, kaip sakiau, vientisa... ir niekaip nesuprantu kaip ji veikia... galvojau - gal deformuoja (negryžtamai) mazgą - bet lyg ir ne... galvojau, gal kelia į viršų taip prispausdamas kaladę prie būgno - bet frikciniai antdėklai yra ant viso paviršiaus, o ne aant viršutinės dalies, kaip logiška būtų "kėlimo" principui... gal kas turite kokios info?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kolega... jeigu teisingai suprantu, tai ta "pasaga" deformuojama, tačiau vėliau gryžta į pradinę padėtį? nes konstrukcija tos "pasagos" stiproka sakyčiau padaryta... kažkaip nerealu mano nuomone...

 

pas rextona taip pat toks principas.ten skecia ta pasaga ir sonai,virsus remesi taip stabdydami.bet ir kaip bandziau sureguliuot, vaziuojant ratu neuzkerta :angry:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

na, vakar ištyrinėjau atidžiau... nesideformuoja ta "pasaga" - konstrukcija "kieta"... tiesiog vienoje cilindriuko pusėje ratuku reguliuojasi pasagos vienos dalies atraminis taškas, o traukiant rankinį juda tik viena - kita cilindriuko, ir atitinkamai kaladėlės, pusė.. tokiu būdu pasaga keliasi ir remiasi į būgną pastarajį stabdydama... esmė - atreguliuoti teisingą nejudančio taško poziciją, kadangi priešingu atveju stabdant dirbs ne visas pasagos darbinis paviršius... vienu žodžiu - sugalvota nelabai :)

 

taip ta pasaga 'deformuojasi' ,ir atleidus rankini ji grista atgal.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.