Pereiti prie turinio

krislas

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

krislas Pranešimai

  1. prieš 2 valandas, rytis777 parašė:

    Taip. Kai yra vakumine blokiruote - ant galinio tilto diferincialo stovi pusle kuri aiskiai matosi pasilenkus po masina, ir viduje yra knopke 'dif lock', o lsd atveju nieko nera nei ant tilro, nei knopkes viduje. Bet pakelus masinos gala ir pasukus rata i viena puse, kitas ratas taip pat sukasi i ta pacia puse. Kai nera lsd - ratai sukasi i priesingas puses. 

    Dabar aišku. Labai ačiū.

  2. vairuoju toki standarta. problemu neturiu su pneumo pakaba ir apskritai. kilnojasi galas tiktais. galima paminkstinti arba sukietinti ir tikrai jauciasi. butu idealu,jei visa masina kilnotusi, bet cia tik galas, ir skirtas islaikyti masinos lygi esant pakrautam. lb patogu kai tampau priekabas, kurias pakraunu tikrai daug ir daznai, ir kai pakraunu bagazine apie 200-250 kg. vaziuojant stipriai pakrautai ar su priekaba nesijaucia nusedimas kaip su spyruoklem ir nepramusa, jei isoki i gylesne duobe. offroade pakelimas galo irgi padeda. neseniai teko 3 maisais grudu po 70-80 kg ir lyst i misko kelia, kur duobes iki kelio ir daugiau. kadangi masina nenusedo, dugnu nekabinau net tose duobese apsisukinedamas.

    stabilumas irgi geras. jei comfort rezimas, tai galima islekti is sedynes, kai vaziuoji keliu su didelem duobem, nes ji visa plaukia. bet nusistatai sport rezima ir viskas susitvarko. siaip esu patenkintas. taciau dideliais greiciais vaziuojant nissan pathfinder ilgas ir gylias duomes sugerdavo geriau, nesijaute.

    bet gyvendamas kaime, ukininkaudamas, pildamas normalu dyzelina ir priziuredamas auto, tai problemu neturiu. kaimo salygomis, specialiai lisdamas i sniegynus, plykledziais,vaziuodamas dugnais per pazliugusi zvyrkeli ir pievas, tai pravazumas palyginus yra geras ir be galiniu blokiruociu ir niekur neteko dar istrigt. istrigau karta,kai dideliu greiciau vienkiemio keliuke nesuvaldziau auto ir ilekiau i nuvalyta sniega salikely. bet tada pakibau ir vos duris atidariau. aisku, jeigu nori tikro offroado, tai pats zinai,kokiu masinu reik. cia vis gi standartas.

    anksciau vairavau nissan pathfinder, su juo ir lyginu.

    o cia biski 4x4 sistemos bandymas, kur pats dalyvavau:

    geras filmukas,toyotos nepasisiukslino,gaila nebuvo pathfinderio,ar grand cherokee.beje nesupratau kam po visais ratais rolikus kisti... :rolleyes:

  3. Hidros (hidraulinės pakabos) TLC120 nėra.

     

    Blokiruotę įdėti galima. ARB blokiruotė su kompresoriumi grubiai 4000Lt plius darbas.

     

    TLC90 galinio tilto blokiruotė nėra retenybė, ar tikrai galinio tilto blokiruotė retai sutinkama TLC120?

    ar galima kaip nors vizualiai atskirti ar TLC turi gale blokiruote ar ne?

  4. Dar galinio tilto blokiruote naudinga, kai kabo vienas priekinis ir vienas galinis ratas, o priekinio eiliniam zmogui tai praktiskai nereikalinga ir nenaudojama...

    galinio tilto blokiruote yra super,vazinejau su audi quattro,kur tarp asiu buvo torsen ,o gale lsd.tai pravazumas l.geras isskyrus geometrinius parametrus.o dabar vazineju su nissan x-trailu,tai ten centras lyg ir blokuojasi,bet ratai istrizai buksuoja ir viskas-reikia kasti.

  5. tarpašinė visuose TLC yra full 4wd... o galinė ar priekinė tai jau opcijos arba atskirai statomos... bet manu vienos galinės pakaks... HJ60 be blokiruočių desėtką metų atvažinėjau ir nelabai man jų reikėjo..

    tarpasine yra torsenas,kiek girdejau,bent senesniuose taip budavo,bet gi jis savaime kietai nesiblokuoja.tai gal yra dar papildoma funkcija leidzianti uzblokuoti kietai tarpasini difa

  6. Retas atvejis kai yra blokiruotes gamyklines,daznas atvejis uzpuna cilindriukai priekiniu stabdziu,bekeleje daznai plisineja granatu gumos,ir pacios granatos nusisuka,automatai pabuksavus su didesniais ratukais,kad ir sniege greit perdega,keliems egzemplioriams jau keiciau razdatkes grandines.Jei purkstukai tvarkingi gan ekonimiski varikliai,beje jiems butina stebeti variklio tepalo paemejo sieteli...uzsinesa nuo nesandariu purkstuku variniu saibuciu.Gal nevisai atsakiau i tavo klausima...bet cia is technines puses.

    atsakiai ne visai i klausima,taciau informacija l.vertinga,tik kyla kitas klausimas:kodel juos taip vertina ,jei turi tiek rimtu trukumu>? dar norejau paklausti del blokiruociu:nelabai supratau,kaip nebuna gamykliniu,tai reikia paciam susidet?

  7. I isvaizda. Keleives. :)/> Ne daug kas turi cia tokius egzempliorius, kaip jau turbut pastebejai :)Kadangi niekas nieko specifinio nepasakys, tai standartiskai, kaip visoms masinoms reikia ziuret: indeklus - ar nera riskiu, cilindrus - ar nera elipses, ir t.t. :D/>

    vakar dar perskaiciau straipsni "za ruliom "saite http://www.zr.ru/content/articles/373414-jeep_grand_cherokee_poslednij_iz_nastojashhih_indejcev/ tai ten prirasyta apie si jeep visokiu trukumu,kad mane siek tiek nuliudino,atrodo,kad nusipirkes,is seviso neisvaziuosi.tai ar tikrai jie tokie nepatvarus,ar ten surasyti visi imanomi trukumai,kurie gali ivykti,bet nebutinai ivyks.kaip kad su vaistais,kai paskaitai anotacijoje pasalinius poveikius tai nebesinori ju ir gerti,atrodo,kad nuo ju kapkas tuoj uzversi,bet tai tik farmaciniu kompaniju apsidraudimas,kad atseit mes jus perspejome...,O siaip galvoju pirkti is BRC autocentro http://www.brcauto.eu/lt/car.brc?id=645875 arba http://www.brcauto.eu/lt/car.brc?id=651301 .ka manot.

  8. Cia tik lietuviams neva nelygis dujomis vazineti. Visame pasaulyje ivairiomis formomis gerbia tokius zmones (dotacijos irangai, nemokamas ivaziavimas I centra ir t.t.), o USA pries zmogu vazinejanti dujomis kepure nusiima.

     

    Kas geriau: piltis dujas degalinej (kitur nelabai ir isipilsi), ar kaip traktoristui pilstyti saliarka garaze?

     

     

    P.S. Visu Anglijos karalienes autoukio masinu benzininiai varikliai varomi dujomis, tame tarpe ir ROLLS ROYCE.

    is kur tokia informacija? :)

  9. Ka daryti jei tavo megstamos markes auto neturi dyz. variklio, jei turi, o tie varikliai s..., arba uzknisa dyzelio karkimas. Benzininiai auto buna pigesni ir maziau nuvaziave. Mano lengvojo auto variklis 3.5cm, 184kw., benzo 100km/13ltr., duju 100km/16ltr. Per metus pravaziuoju 45000km. Su benzu 100km nuvaziuoti kainuoja 62lt., su dujomis 40lt. Skirtumas per metus 9900lt. Uz 40lt. 100km. nuvaziuoji su dyz. varikliu, kurio kuro sanaudos 8.8ltr/100km.

    visa tai suprantu,pats vazinejau kuri laika su dujomis,kai turejau audi a6 ir benzas nuo 2,5lt subrango iki 4lt,kur dingsi.bet dabar tik dizelis,nebent pasiekciau toki lygi,kad pirkciau kokia sportine ar pramogine auto ,kuriu varikliai benzininiai,bet pravaziuojamas kilometrazas nedidelis.bet cia jau keiciasi mastymas,taupumo ir universalumo bei praktiskumo kriterijai prapuola,i pirma eile iseina kitos automobiliu savybes...neesu pries dujas,bet kodel tik labai nedaug gamintoju i l.nedaug modeliu dejo dujine iranga?

  10. mano filosofija kiek kitokia,nelabai suprantamas dalykas pirkti aukstos technologijos varikli turinti automobili su isankstiniu nusistatymu ideti dujas.juk jeigu tai butu labai super ,gamintojas jau idetu dujas.pries 10 ir daugiau metu buvau isvykes i kelione i Monaka,aplankeme Monte Carlo.teko stebeti vaizdeli,kai atvaziuoja palosti i kaczino zmones su didziuliu baltu rolls royce kabrioletu,vaizdelis ispudingas,realiai tokiu automobiliu retai kada gali pamatyti.tai vienas is musu bendrakeleiviu susizavejes uzsdege :viskas pirksiu padeveta rolls royce,o kitas praktiskesnis ,sako:nupirkt tai gal ir nupirksi ,bet tai kiek benzo ryja pagalvojai.O tas pirmasis atsako :taigi dujas isimesiu ir vazineju.Tipiska lietuviska filosofija...As kazkaip gyvenime ieskau universalumo ir taip bandau sutaupyti.Suprantu ,kad rades universaluma turesiu tik optimaluma,t.y.neturesiu nei l.gerai,nei l.blogai...,bet i rolls royce deti dujas man atrodo ne visai protinga.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.