Pereiti prie turinio

arunas_307

Nariai
  • Pranešimai

    159
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

arunas_307 Pranešimai

  1. Starteris yra sveikas, pamiršau, kad norėjau dėti į 4d56 variklį, netiko krumplių skaičius. Perduosiu, dar turiu 3 ratus, oro filtro korpusą su rezonatorium.  

     

    Prieš užvedant reiktų sutepti hermetiku apatinį dangtį.

     

    kazkur prapuole starteris... be pykcio.      malonu kad radiatorius pilnas ausinimo skyscio, tai guodzia,variklis prasisuka....mazu kada ir uzsikurs.

  2. post-2066-0-65640300-1469004569_thumb.jpgpost-2066-0-65640300-1469004569_thumb.jpgSveiki,

     

    Parduodu subj., krovininis, nevažiuojantis, 2.3 dyz., ne turbo.

     

    Pastatytas ir nenaudotas nuo 1997 m.

     

    Kėbulas surūdijęs.

     

    Variklį prieš kelis metus buvau užvedęs, bet per karterio dugno tarpinę bėgo tepalas.

     

    Laminuoti dok. mano vardu.

     

    DEFA variklio šildytuvas nuo 220 V.

     

     

    Viso kaina 100 eu.

     

    Vilnius, Liepkalnis

    8686-74392

    post-2066-0-69743300-1469004998_thumb.jpg

    post-2066-0-40574500-1469005050_thumb.jpg

    post-2066-0-95982000-1469005124_thumb.jpg

  3. Gal kas turi kokiu minciu kodel jis skila? Pavaliau saviski nuo tepalo ir ziuriu kad vel bega pro ten ir aiskei matosi kad jis skiles. Turiu kita dangti bet ir tas jau kaskieno klijuotas butent toi vietoi.

    Man irgi skilo, klijavau iš lauko, laiko...

     

    A.

  4. Tikrai keisti įstatymai - ž.ū. paskirties žemę galima paversti miško paskirties žeme, o priešingai - ne. Turbūt, kad pasiektume ES miškingumo rekordą...

     

     

    Zero, kiek paciam metu kad klausi tokiu dalyku? Aplamai 10 ha uzsodintint misku ir gluosniais yra visiskai skirtingi dalykai.. uzsodines miska turesi ji po kazkiek metu pervest is zemes ukio paskirties i misku ukio paskirti... o sioje misko paskirties zemeje turi augt miskas ir visiskai jokiu statybu. Mano nuomone kaip eksmiskininko tai turek tu tos 10 ha ir jei nezinai ka daryt, tai nuomuok kaimynams ukininkams.... dar ir babkiu gausi... o iveises miska babkiu gaus tik tavo anukai.... gal....

  5. Su fizika čia prasilenkta, ši formulė taikoma idealioms dujoms, o "v" yra ne greitis, o tūris...

     

     

    Paprastai jei didesni slegi duoda aparatas tai ir didesni debeta, bet  fizika paziurim  p*v=cost (p slegis , v greitis ) nuo to priklauso ezektorinis efektas. itariu didele reiksme turi ir debetas... :)

  6. Įdomu, o kaip su traktoriais? Kaip suprantu, dabar ratinį traktorių iki 80 AG galima vairuoti su mašinos B kat. teisėmis. Kokią juo galima tempti priekabą? Gal tą nustato ne KET, o kokie nors ŽŪ ministerijos reikalavimai? Ar kas su tuo susidūrėte? Nes dalis visureigių registruoti kaip traktoriai... 

     

    Jau kelis metus vazineju busas 2200 kg +1200 kg priekaba =3400 kg,su B kategorija

  7. Koks jo veikimo principas? ABS išlydomas ir lašeliais lipdomas iki gatavo gaminio?

    Gamina is ABS plastiko, gavus didele apkrova jis neluzta, o linksta, na nebent per sluoksni gali luzt. Spausdina 200X200X200mm.

  8. Gerbiu tokį požiūrį ir jam pritariu.

     

    Pats esu vyresnės kartos, iš 3 mano suaugusių vaikų 2 yra Lietuvos kariuomenės savanoriai.  

     

    Būdamas šaukiamojo amžiaus, tikrai atlikčiau šią svarbią ir garbingą pareigą. Kas žino, gal taip ir bus, nes karinių veiksmų atveju mobilizacija (visuotinė ar panaši) būtų visai reali.

     

    A.

     

    Aš asmeniskai už šauktinius. Pokolkas man dar 23m ir jai pakvies tikrai eisiu ir su mielu noru atitarnausiu, yra pareigos jausmas. Aišku yra visokių kur tik prastumt laika eina, kad tik nereiktu mokytis ar dirbti.

  9. Galiu paaiškinti savo skaičiavimą.

     

    Suspaudimo laipsnis yra santykis tarp tūrio kai stūmoklis yra apačioje (cilindras + deg. kamera), ir tūrio kai stūmoklis yra viršuje (deg. kamera). Jis parodo, kiek kartų sumažėja tūris pakilus stūmokliui. Kadangi tai tūrių santykis, jis nepriklauso nuo variklio būklės ir yra grynai konstrukcinis parametras. 

     

    Kompresija neskaičiuojama, o tik matuojama (slėgio vienetais). Ji parodo slėgį, kai stūmoklis yra viršuje. Ji priklauso nuo suspaudimo laipsnio, variklio būklės (žiedų ir vožtuvų sandarumo), sukimo greičio ir t.t. Naudojama įvertinant variklio būklę. 

     

    man atrodo kad jus skaiciuojat neteisingai,suspaudimo laipsni painiojat su kompresija

  10. Suspaudimo laipsnį skaičiuoti reikia šiek tiek kitaip: imi cilindro tūrį (darbinį tūrį), pridedi degimo kameros tūrį, ir tą sumą dalini iš degimo kameros tūrio. Koks skirtumas? Pvz., darb. tūris 90, deg. kamera 10. Turi gautis ne 90/10=9, o (90+10)/10=10.

     

    A.

     

    svirkstu, tada eik su kalkuliatorium paskaiciuot... iimi cilindro tuir, jis yra 199 ir dalini is kubiku kuriuos supylei i degimo kamera... gauni skaiciu,  95 

  11. Gyvenu būtent senų rąstų name, sandarintame kiminais. Apkaltas lentutėmis iš vidaus ir lauko, po apkalimo pastebimo skirtumo nepastebėta. Kūrenu malkas, palaikyti 20 laipsnių jų nedaug reikia, bet jei šildyčiau iki 25, manau, reiktų gal dvigubai daugiau. Stačiau pats, beveik visų rąstų griovelius tašiau iš naujo, smagiai pamojavau kirviu. Spynas dariau paprastas stačiakampes, jose kirtau papildomą vertikalų griovelį sandarinimui kiminais. Spynas perkaliau vinimis, nežaidžiau su gudriais sukirtimais, manau, jie buvo būtini tik statant be vinių. Ar statyčiau dabar iš rąstų? Turbūt taip, bet iš karto planuočiau dar ir apšiltinimą iš lauko.

     

     

    senais laikais rastiniu neapmusinejo, lentukem su siltinimo sluoksniu. didziausias siltinimas tai kiminu visus kampus prikamsyt.va cia ir pieva tavo atsakymo.nes klausimas buvo apie anuos laikus atsakymas irgi, o tu sneki apie dabarti ir baisiai stengiesi irodyti kad as neteisus...

     

    p.s. as irgi uz medini, karkasini konkreciau, bet tai ne i tema visiskai

  12. Geriau nupirk lengvą japonišką endurą, ir važiuoja gerai, ir remontuojami lengvai. Turiu panašų (1987 m., 4 taktų, 350 kub. cm, 130 kg, pagal aprašymą galima šokinėti iki 1 m aukščio), pradžiai paaugliui galėtų būti ir lengvesnis, kokia 250 kub. cm. Palyginimui: Jawa 155 kg, o Tula irgi sveria ir valdoma labai šiaip sau...

    butent kad greitis nedidelis ir ismoktu varztus sukiot. pacanui bus pavasari tik 15 metu. jawa 638 turiu, jis jos pribijo, didele sunki. dar galetu buti vosxodas. kaina iki 1000lt

  13. Aš tai tikrinčiau tą grybą ant kuro siurblio, kuris padidina kuro padavimą, kai turbina sukelia slėgį. Panašu, kad ten gali būti kas nors įstrigę padidinto kuro padavimo padėtyje. Kai kurių modelių grybas yra reguliuojamas, kai kurių - ne.

     

    A.

     

    Tepalo lygis nemažėja išvis, kaip ir antifrizo.

     

    Dėl EGR tai nežinau, jis turėtų būt sujungtas su išmetimo koletorium ir kažkaip valdomas, ten yra tik pritvritintas kžkoks cilindriukas ant metalinės kojos ir turi ploną šlangelę greičiasiai vakumui. Įtariu kad turbinos reguliavimui. Prie išmetimo kolektoriaus daugiau nieko nėra.

     

    Turiu dar įtarimą, kad gal ne pagal gamyklinius parametrus kuro siurblį reikia reguliuot kai jau mašinai trečia dešimtis... Ką manot? Kaip kuro siurblius tikrina? Degimo kampas geras, viduriai sveiki, bet gal mišinį kažkaip reik nuo gamyklinio reguliuoti? Ar MPI yra koks nors kuro paankstinimas šaltam automobiliui lengviau užkurti? Kaip jis veikia? Gal toje sistemos dalyje gali būt problema. Nuo temperatūrinio vožtuvo turi būt signalas? Jei siurblys pilnai perrinktas ir patikrintas ir jame viskas veikia, kur dar bėda gali būti?

     

    Nesugebu suvokti kodėl greit važiuojant jis nemeta nė dumelio, o ant laisvų nėra kuo kvėpuoti.

     

    Gal kas kokį dyzelista parekomenduotų kas galėtų visą kuro kelią prasekti įranga? Akimis kol kas niekam nepavyko :D/>

  14. Girdėjau tokį patarimą, pats nebandžiau, kad tokio užakusio kamino dervas gerai atmirkina aušinimo skystis (antifryzas). Gal tiesos yra, nes etilenglikolis yra neblogas tirpiklis, naudojamas pramonėje, o jo virimo temp. yra aukšta, taigi įmirkius apaugusias sieneles ir užkūrus krosnį, dervos tikrai galėtų patirpti ir atšokti gabalais.

     

    prie to pacio- kaimynas niekaip negali ishvalyt kamina.silikatiniu plytu. ish 25 cm diametro liko vos 10 cm. kas tik neatvaziuoja valyt- sako kad negali, ar pasi...sa ir nuvaziuoja. vienas pasake kad galima su grandine.bet tada gali tada paty kamina ishdauzyt nepataisomai. dar pasakojo, kad yra skystis kazkoks litras ~100 lt. tai irgi ne variantas, nes to skyscio prireiks kokiu 8-10litru :D/> o ir dar, tiesa ar ne, kad visi milteliai kaminam valyt ir kitos medziagos tury sudetyje krachmolo. taigi manau galima tiesiai profilaktishkai bert krachmolo. kas dar kokiu minchiu turit kaip pavalyt? kaip suprantu toky kamina jau nebegalima naudot.

  15. Turiu A4 quatro 2,5 TDI -99, pagrindinis trūkumas - labai žema, prošvaisa pagal popierius tik 11 cm. Priekyje labai žemai aliuminis karteris, kondicionieriaus vamzdeliai ir siurblys - jautrios detalės.

     

    Todėl pasisakyčiau už Subaru.

     

    A.

     

    sveiki,

    ka patartumete pirkti audi quatro dyzeli, ar koki subaru su dujom?

    biudzetas iki 5000lt .

  16. Gal per žarnelę galima išsiurbti? Su užpylimo švirkštu.

     

    labai aciu, hmh , kaina sudaro virs 10 procentu lietuvisko atlyginimo, oho :D/>/> :D/>/>

     

    nu o jei rimtai, dar gal zinai, prieky, toi ale razdatkei, ya tepalo ypilimo varztas, ir nuleidimo. o vat gale nera. atsukau galiny varzta ta vienintely ypilimo, tepalo mazoka, juodas kaip sudas, ir da smirda isvis ubagan. bet jokio isleidimo nemaciau. tik ta plosktele kur is galo nu kaip ce pasakyt pritvirtinta, matosi kazkokiu silikonu sutepta, kazkas matomai jau arde gala. nu ir taip suprantu tik ta nuemus visa gala issileis tepalai ane ?

  17. Metų frazė :).

     

    Verta buvo pasukt galvą - šauniai gavosi :)/>/>

     

     

    O tai ko čia taip pergyveni kad užpakaly smėlio pilna - žiemą ant pusės etato galėsi pas kelininkus įsidarbint :P/>

  18. Gaila, kad įstatymai ne visiems galioja, pvz., čioperistas gali važinėti su tiesiais išmetimo vamzdžiais ir skarele ant galvos, o policininkas demonstratyviai "nemato" ir nestabdo galimai įtakingo veikėjo.

     

    va va butent ka ir sakau,tik tas dievas nenaujas tik jam naujų progų papisimui ir pasipelnijimui suteikiama :D/>

  19. Turiu tokią seną, Agria, šienapjovė 120 cm pločio, 180 kub. cm dvitaktis variklis, ima ir jaunus medelius iki 1 cm skersmens. Iš senesnių populiarios čekiškos MF70, tai motoblokas, prie jo galima jungti ir kitus mechanizmus. Naujesnės būna keturtaktės. Dabar ieškočiau tokios, daugiausia pasiūlymų būna "skelbiu.lt". Pjaunant aukštą žolę, daugiausia darbo yra ją sugrėbti, ta prasme patogu turėti ir vartytuvą, yra tokie prie MF70.

     

    A.

     

    Sveiki,

     

    Ieskau savaeiges zoliapjoves galincios pjauti auksta zole, su trimeriu mosuoti pabosta, perdidelis plotas kaime... :)/> Gal kas kokiu patarimu turite, kur ir ko ieskoti? Geriausia naudota...

     

    Teke yra matyti tokiu, priekyje toks kaip dantytas pjuklas ir kerpa aukstus zabus :)/>

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.