Pereiti prie turinio

martiis

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

martiis Pranešimai

  1. Toks problemos šalinimo būdas, tai ką aš žinau.... Viską iš eilės keist tai.... O kas kaltas buvo dėl blogo stabdymo? Greičiausiai, kad manžetai pagrindiniame stabdžių cilindre? O be slėgio reguliatoriaus, tai galiniai stabdžiai niekada ir nestabdys, arba visada čiuož, nu remonto būdas tai kaip arkliniam vežimui kokiam :D

    jei pats darai, tai tau sitas budas kainuos ~50e nemanau kad verta ieskoti problemos pasikeitus viska turesi tvarkingus stabdzius

  2. Šiaip tai OF yra Isuzu Trooper klonas tai didžiausia tikimybė kad tiks , kad pritaikyt visa kita jau reiks gan nemažai paburtininkaut - o va nuo šitos vietos prasideda kita pusė šito veiksmo kuri kartais kvepia labai neskaniai.

    Mano patarimas būtų toks ; ieškokis viso tilto ar net abiejų ba tilto su Lsd ir be jos skiriasi pedavimai ir bus mažiau galvos ir piniginės skausmo nei bandant kažką suburt , ir ypač jei tame reikale trūksta patirties ir sąlygų tai padaryt.

    salygas konstruoti turiu, zinau kas turi daug galiniu tiltu, bet nezinau ar turi su lsd, aisq jei rasciau su lsd iskart visa tilta ir keisciau, patirtis atsiranda bedarant

  3. Buvo ir gamyklinė LSD , galima pamatyt per tepalo užpylimo probkę jei žinai kaip ten atrodo , galima pasitikrint ir užstabdžius hvastavyką ar pusašį - vienu atveju sukant už vieno pusašio kitas suksi į tą pačią pusę , kitu bus sunku prasukt pusašį.

    gal zinai jei nuo kitokio ne is opel modelio lsd deciausi tiktu ar jie neuniversalus?

  4. 50 diametro vamzdukas per plonas tokiam reikalui ba oro trukuma jaus variklis - ir tik nereikia pradet gincytis motyvuojant tuom kad is oro filtro butent tokio diametro isejimas ba tuoj pasiulysiu padaryt paprasta ekspermenta  ;)

     

    Bent as darydamas is to kas po ranka buciau dares is lietvamzdzio (elastingas , sujungimai delikatus , spalvu gama zymiai didesne ) o ne is kanalizacinio vamzdzio.

     

    Oro paemimo "kepure" galima ir nuo rusisko traktoriaus pritaikyt .

     

    Siaip tai saunuolis kad stengiesi pasidaryt pats ir matau kad gaunasi gan neblogai .

    masina lyg ir nedumina daugiau, idomu kaip bus kai bus didesne apkrova,

  5. pakeiciau generatoriaus skyva i siek tiek didesni (patare generatoriu restauratorius, nes su didesniu skyvu leciau dils) isemiau gumas pastaciau ant metalu, bet garsas nepasikeite,

     

    Pas mane lygiai tas pats, pastoviai reikia patemdinėti dirželį, nes sušlapęs, apsinešęs purvais ima cypti ir nekrauti ant mažų apsukų arba, kai didelė srovė reikalinga. Ir negana to, jau antra generatorių važiuosiu pirkt šiandien. Nusipirkęs fronterą pernai, keičiau gana greit, nes nustojo kraut ir vakuumas dingo, dabar vėl, greičiausiai angliukai susidėvėjo, nes kai šaltas nekrauna, pravažiavus kokius 20 km, pradeda krauti.

    kur pirkai naujas gumas ir kokia kaina ju? jei jas pirkai

  6. Kai dar turejau fronte 2,3 su dirzeliu buvo tik viena problema,kad reikdavo keist kas 20tuks.km,nes prie 23tuks.pats nutrukdavo.Isbandyti buvo visokiu firmu dirzeliai,sitaip ir pravazinejau apie 150tuks. km.

    as tiek nenuvaziuoju bet jis net greiciau cypt pradeda

    Is kur pats kolega busi?

    Kaunas, galetumet man suteikti pagalba?

  7. Sveiki esu naujokas cia sitam forume, frontera turiu jau metus ir niekaip nesisprendziu bedos su generatoriaus dirzeliu karta trukes-dinge stabdziai, pervaziuojant per purvus apsinesa cypia, eda dantukus, nekrauna pilnai akumo, nerodo apsuku kol nepergazuoji, nerandu sprendimo kaip ji teisingai itempti nes kiek tempsi po kurio laiko visteik atsilaisvina, kas ka paratsit, dirzas trapecinis.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.