Pereiti prie turinio

lasas

Nariai
  • Pranešimai

    125
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

lasas Pranešimai

  1. o tai gal zinai pigu runeri, kat taip drasiai komentuoji...

    tingiu veltis i durnas diskusija, suprantu Tamsta, kaip devetu daliu pardaveja, tai tau noretusi, kad zmogus remontuotu ir pirktu tas dalis (turbina, galvute ar visa varikli, sankaba, +remonatas ir dar jei pagrindiniai mazgai damusti su pakaba bus ir ne kas), kistu i sena automobili, bet tai butu nelogiska investicija.

  2. Sveiki,

    turiu problemu su savo Toyota 4Runneriu'iu.

    Istorija tokia esu naujokas ir isigyjau labai pigai runner'i. Beabejo jeigu pigiai tai ir problemu nemazai.

    Pakeiciau oro, tepalo filtrus pacius tepalus bei tarpine dangtelio nes kazkaip pasirode jog nuo virsaus variklis apsitepalaves buvo.

    Ir situacija dabar tokia uzvedus varikli ir gazuojant spaudinejant gaza(meta juoda duma gausiai). Tada pastovejus ramiai kelias minutes ant laisvu apsuku po biski pradeda matytis jog meta balta, gal baltai melsva duma ir kvapas toks tepalo... atntifryze tepalo nera

    Gal vyrai galite pasakyti kame cia problema (Ziedai gal ??) ir kiek visas malonumas tvarkymo kainuotu ?

     

     

    O del dezes problema itariu kad isminamas guolis arba jeigu neklystu pirminis velenelis.. simtomai tokie jog ismynus sankaba garso jokio o atleidus ant laisvo begio girdisi lyg kazkas suktusi ir liestu kazka garsas gana didelis ? gal zinote kas gali buti ir taip pat orientacine detaliu kaina ?

     

    pigiau kita runneri pirkt, nei sita bus tvarkyt..............

    Aciu uz visa info

     

     

    pigiau kita runneri pirkt, nei sita bus tvarkyt..............nebent ten kebulas ir remas idealus...........

  3. Forumo taisyklės pakoreguotos ir papildytos

    Ryšium su asmeninių duomenų skelbimu 4x4SOS rubrikoje, bei atvejais, kai forumo resursus ir technines galimybes kai kurie nariai naudoja be administracijos sutikimo savo komercinės veiklos vystymui.

    Naudojimasis AŽ (asmeninės žinutės) funkcija taip pat yra neatsiejama šio forumo dalis ir visos šio forumo taisyklės galioja AŽ taip pat kaip ir įrašai bendrame forume. Administracija nekontroliuoja AŽ turinio, bet apie pažeidimus praneša pastebėję tokių AŽ gavėjai.

    KAS SUTEIKIA TEISIAS TRINTI ZINUTES FORUME SKELBIU, JEI JOS NEPAZEIDZIA FORUMO TAISYKLIU? IR KAS TAI ATLIEKA?

  4. tai geriau sena zinomos firmos, nes nauji kinieciu tokiais plonais remais ir vienkartinem detalem, kad laiko kol garantija, ant nelygumo pataikysi remas susivartis, dirzus pjaus, nespesi keist, man patiko "Stigo" patikimos ir patvarios

  5. Yra keletas apie 15cm skersmens bet seip tai ploni jie vienas plotas 2 hektarai berziukais apauges, kitas plotas ir apie 2 hektarus karklais

    cipsams pats tas, butu bent 50h ir is ignalinos atlektu issipjauti, bet cia per mazas kiekis, pas konkurencija patys iesko pas ukininkus, kam isvalyt griovis ir pamiskius, tad keista jog apie kauna niekam nereikia...........

  6. Turiu toki reikaliuka. Sklypas apie pora hiektaru anksciau buvo dyrbama zeme bet jau kokiu 10-15metu ten nieko nedaryta tai labai uzele berzais ir visokiais krumais. Pries kelis metus bandem pjauti tuos berziukus tai

    ten kur ispjovem 5kart daugiau ju priaugo. Gal kas ka protyngo patartumet kai juos isnaikint. Ar ispurksti koke chemija, o gal kas bijokura ruose ir noretu isipjauti. Dar galvojau apie buldozeri kad atvaziuotu nustumdytu viska nafik bet sitas nepigus malonumas butu.

    Laukiu protyngu minciu

    atiduok kas biokura gamina iskirs ir aciu pasakis

  7. Geras yra tas A klases mersas, kaimynas jau penktus metus drozia.. Jei paimsi geram stovyje ir priziuresi tai jokiu bedu nebus. A2 esu turejes irgi liuks buvo..

    neblogas, gedimu nepakliuvo, bet kai reikia dirzeli, lempute, zvake keist, dar kazka neatsimenu, tai zinau kad priejimas, blogesnio nebuna, o siaip zmona jau keturis metelius drozia, jei patiko isvaizda ir atkalbinejimu neprijeme, patogi, manevringa ir svarbiausiai GRAZI:) be problem vazineja, sarnyra, kalade;es, amortikus teko keist per 50000km....

  8. Jei nerasiu gero arklio, galvoju pasieškot nedidelio traktoriuko, iš tų vadinamų "jamoniukų", kadangi žemės neturi daug ir iki šiol apsidirbdavo su eržilu, tai manau tokio turėtų pakakt. Gal kas esat susidūrę, kokį rekomenduotumėt, kad būt mažiau problemų su remontu ir detalėm ?

    jieskok kubotos, arkliu be 20 ner ka veikt...

  9. Rusijoje net nauju nepardavinejo dyzeliu, nes saliarka neatitinka kokybes standartu... Buvau nuspirkes, pyliau rusiska. Tai po poros menesiu papuoliau i remonta :rolleyes:/> nemegsta jis nekokybiskos saliarkos.

    SNEKORIUS.........neduok pavalgyt, duok pasneket.......:) vazineja visi ir vargo nemato

  10. paprasta logika ilgas dzipas komfortas turizmas, trumpas bekele ! ;)/>

    As manau, kad geriausia pirkti neuzmusta, jei pavyks toki uz normalius pinigus rasti, o tai bus runneris, ar patrulis nera ziaurus skirtumas, man bene svarbiausia jog masina nusipirkus galvos neknistu del visokiu gedimu. Normalios sudeties zmogui uztenka vietos runnerije, tiek priekyje tiek gale, medziotojai dziaugias kad galima davaziuoti, tai kai reikia ir 7 nekudi vyrukai susigruda:) vienintelis minusas man tai galines durelis, kuriu per sekunde negali staigiai atidaryti, taip kad sekmes ieskant neuzjotos masinos uz normalius pinigus.

  11. Užsivedė šiandien galoperis (+3 C) be didesnių problemų. Ir kuras užsipompavo, ir cilindrai visi veikė. Vistiek kažkas netvarkoj, reiškias, nes prie didelio šalčio kurtis nenorėjo. Kita bėda išlindo. Pabandžiau pažiūrėti kaip eis technikinę dėl dūmingumo. Nuspaudžiau gazą.........apsukos pakyla tik iki 4500. Nors raudona prasideda nuo 5000 ar panašiai, nu esmė, kad nekelia apsukų iki raudono 500 lieka ir nekyla. Dūmų nedaug, tepalo neryja, po apkrova temperatūra nekyla-visada laikosi per vidurį, trauka man mažoka, turbina sukasi kiek slėgio nežinau. va dar maksimalus greitis 120 km/ha kažkas čia ne taip, kame šaknys? Į servisą duoti, kad siurblį žiūrėtų (įpurškimo kampą) bijau. Gal prisuktas siurblys? Kuro ryja tiksliai nepasakysiu bet man vidutiniškai mažiau kaip 12 nebūna važinėjant daugiausia plentu, bet dažnokai ir priekaba prisikabina, ir nuo kelio nuvažiuoja, tai sunku ką spresti, bet kuro mano manymu daugokai siurbia. Filtrai geri viskas kaip ir norma. nuo ko pradėti žiūrėt?

    galios tai kaip nori sukinek siurbli truks, o tai tu filtra pasikeitei? gal kuro pro ji pilnai nepraleidzia, tai ir nekyla apsukos.

  12. Nekūriau galoperio, net padangų žieminių neuždėjau, bet kai reikėjo užkurti vasario mėn po šalčių, niekaip neužpompavau. Toks vaizdas, kad kuro filtras tuščias, niekaip net rankiniu būdu neužpompuoju, sukau, kol akumuliatorius nusėdo, atrodo, kad ir pakaitinimo žvakės kelios nedirba, nes lyg griebė ir numiro. Taigi klausimai tokie: Ar atšilus iki pliuso parafinas kure ištirpsta, ar jau kuro filtrą keisti (keistas prieš 15000 Km), kiek kainuoja nauja pakaitinimo žvakė galoperiui. Ant buksyro nekūriau ir nekursiu, gaila laužyti, be to, lengvoji iš kiemo nepajėgia ištempti.

    parafinas istirpsta pavasari....o jei rimtai tai kambario temperaturoje per para, taip kad ieskok sildomo garazo ir naujo filtro, kai nepadave kuro likutis dyzelio esantis siurblyje bande kuris, taip kad pakaitinimo zvakiu kol kal kas nekeisk. Jei nedaug kuro buvo bake gali dapilti stipriai pasildyto dyzelio kanistra, bet pries tai butina paeist filtra.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.