Pereiti prie turinio

country

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Laimėta dienų

    1

country Pranešimai

  1. Pora žodžių pasakysiu aarw'iui:

    senokai dirbu aplinkosaugos sistemoje, kuri tau įdomi. Nuo 95 metų niekas čia ypatingai nesikeičia - šiandien maksimalus atlyginimas, kurį gali gauti specialistas į rankas yra apie 2000 lt, didžioji dalis gauna apie 1500 lt (paklaida - pora šimtų į abi puses) ir taip iki pensijos :rolleyes: Įstaigų vadovai gauna apie 5-6 t.lt, bet jų darbo krūvis ir atsakomybė verti daugiau. Karjerą galimą padaryti turint energijos ir praktinių atitinkamos srities žinių, bet galima ir nepadaryt - vadovų kaita nėra didelė. Kaip matai, atlyginimas pakankamas pragyvenimui, bet tik tiek. Kad jaustumeisi laimingas, pirmoje vietoje turėtų būti svarbi idėja, o ne atlyginimas, gamtininkai, kaip ir mokslininkai paprastai būna "idėjiniai".

    Čia valstybinis sektorius. Su privačiu viskas kitaip, ten atlyginimas gali būti didesnis ir 10 kartų (tikrai), bet tam turi būti vienas iš geresnių savos srities specialistų, o patirtis įgyjama ne per vienus metus, todėl ir nekviečia privačios įmonės pas save tik mokslus pabaigusių jaunų žmonių. Taigi, jei esi "idėjinis" gamtosaugininkas ir susitaikai su tuo, kad dešimtmetį, o gal ir visą gyvenimą gausi nedidelį atlyginimą (valstybės tarnyboje negalima dirbti papildomo darbo, išskyrus kelias išimtis), tai vandenvalos specialistų tikrai yra didelis poreikis (tikrai žinau). Į valstybės tarnybą galima patekti ir be pažinčių, paprastai žmonės ateina į pakaitinio vietą (moterys vis dar gimdo, todėl pakaitinių visada būna), o paskui - kaip jau pasirodysi.

    Tik pirma sau pačiam turi 100 proc. būti aišku, ko nori: pinigų, įdomaus darbo, nepriklausomybės..ir įvertink tai, kad žmogus su amžiumi ir jo norai keičiasi :rolleyes: Sėkmės.

  2. Nesuprantu apie ką tu čia. Per daugybę metų ir galybę Subaru esu keitęs tik vieną kartą ir tik priekines išorines. O pakeitus dešimčiai metų užmiršti.

    Čia matyt mano problemos, turėjau subaru - visas gumas teko keist nekartą (gal dėl važinėjimo vieškeliu - į mėnesį net 500 km būdavo), dabar važiuoju iki 10 000 km per metus, bet granatų gumos keičiamos po žiemos (šiemet dar ir vidinę teko keist) ir po vasaros sezonų (auto - audi), taip gyvenimas ir privers pirkti UAZ :rolleyes:

  3. Vaziuokle Legacy iki 99 ir Foriko iki 08 tokia pati. Nelabai yra ten kam gesti isskyrus stabilizatoriu traukutes ir gumas,bet tai kapeikos. Arba det originalias ir uzmirsti ilgesniam laikui.

     

    Keista, bet niekas nekalba, kad reikia gan dažnai keisti granatų gumas, o jų net 8. Tiesa, gali būti, kad tai mano automobilių problema, nes kiek jų turėjau, visuose (išskyrus "Pobiedą" :rolleyes: ) tai daryti reikia bent 2 kart į metus :(

  4. Kaimynas su tokiu važinėja ir pusbrolis džiaugiasi :D. Kaimynas žiemą "pilvu" braukia sušalusį ledą ir priekiniu buferiu "kabina" bortelius, o pusbrolis kategoriškai atsisako nuvažiuoti nuo asfalto net į gerą vieškelį ir įdėmiai apvažiuoja visas duobes, atidžiai parkuojasi :rolleyes:. Jei galvoji, kad turėsi visureigį - gali paskui brangiai kainuoti.

  5. Vienas medžiotojas draugams pasigyrė, kad užrištomis akimis pačiupinėjęs kailį, gali pasakyti, koks tai žvėris, kiek kailis vertas, ir kokiu būdu buvo sumedžiotas. Draugai nutarė patikrinti, užrišo akis, atnešė kailį. Medžiotojas pačiupnėjo: - Meška... 500 lt...Šratais. Atspėjo. Atnešė jam kitą kailį. -Lapė... 200 lt...Kilpa... Vėl atspėjo, draugai sužavėti, privaišino medžiotoją iki žemės graibymo... Ryte pabunda jis namuose, savo lovoje, žiūri - ogi žmona visa išbalusi, apsiverkusi, užtinusiom akim. Jis ir klausia: - O ko tu čia dabar bliauni? -O kaip aš galiu nebliauti, jei tu mane visą naktį čiupinėja burbėdamas: "Žiurkė...3 litai... Kirviu..."

     

    Kolegos metė darbus, klausinėdami, kas atsitiko, o papasakoti negaliu :D Nepadorus, bet labai geras :liux:

  6. del dumingumo yra atskira tema ten daugiau galvojanciu :D

    Aš matyt kažką praleidau, o dabar pagal paiešką nerandu. Būčiau dėkingas už nuorodą į temą apie dūmingumą. Ačiū!

     

    Jau radau :rolleyes:

  7. Nebalsuodami visai atiduodat automatiškai galimybę but išrinktiems tiems kurių nieks nenori, sakau automatiškai

    Kažin ar galima tikėtis teigiamo rezultato renkantis tarp blogo ir blogesnio :rolleyes: Nebalsuodamas nesuteiki valdžiai teisėtumo - t.y. jei daugiau žmonių nebalsuotų, išrinktoji valdžia negalėtų sakyti, kad atsovauja žmonėms, o jeigu sakytų - mes nebegalėtume vadintis demokratine respublika :rolleyes:

  8. Yra dar ir toks niuansas - Subaru reikia mokėti vairuoti. Pripratus važinėti viena varoma ašim, pastovus 4x4 gali kelti rūpesčių. Vasarą kaime važinėjau su subaru visur, senesnių modelių dugnas turėjo apsaugas, palėtintojas praversdavo irgi. Tačiau kai iškrito sniegas ir keliai pasidarė slidūs posūkiuose mašina pradėjo elgtis visai kitaip, nei esi įpratęs ir tikiesi. Man asmeniškai priprasti buvo sunku. Jei niekada nevairavęs Subaru, reikėtų pirma pabandyti, vieniems "prilimpa" iškart, kitiems ne.

  9. uzjauciu, pas mane panasi situacija. tik tiek kad ten vietiniai lupa ivairiais budais tas zuvis ir visi aplink zino kas as ir kur mano sodyba, buvo keleta kart pasakyta apie gamtos apsauga, tai buvo uzsiminta apie raudonojo gaidzio apsilankyma sodyboje...

    Prie kiekvieno inspektoriaus nepastatysi, o ir inspektorius kas prižiūrės? Aš bandau žmonėms aiškinti, kas būtų, jei visi taip elgtųsi. Ir nors paprastai žmonės būna nusiteikę priešiškai, vėliau kai kuriuos pradeda sąžinės kirminas kamuoti. Baudų griežtumo užtenka, švietimo trūksta.

  10. Bulves as ir sodinsiu. Per ziema pasidariau bulviasode vienos vagos ir samadielna traktoriuka...2 lr MB dyzelis, gaz-53 galinis tiltas ..mmmm kaip laukiu pavasario.

     

    Pavydžiu ir džiaugiuosi tamstos sugebėjimais (dėl traktoriuko) - kad aš taip mokėčiau :(

  11. Tiesa tai, kad daugelis atsakymų slypi paprasčiausioje biologijoje - pasąmonė, kur glūdi instinktai, elgesio šablonai, reakcija į stresinę situaciją susiformavo gerokai ankščiau, už sąmonę, kuri turėtų padėti išsirinkti tinkamą elgesį besikeičiančioje dabarties aplinkoje. Yra tik vienas bet :) visi žmonės skirtingi. Tarkim, jei turėčiau neribotą valdžią - valdyčiau griežtai, bet teisingai :D , tiktai žinau, kad mano priimami teisingi sprendimai būtų palaikomi apie 1 % gyventojų, kitiems tai būtų jungas... Yra tokia Hegelio teorema, kurios gerai nepamenu, bet esmė ta, kad valdžia šalyje atitinka didžiosios daugumos lūkesčius - statistinės daugumos, sudėjus ir padalinus visų balsus turim tai, ką turim ir neseniai praėję rinkimai tai patvirtino. Ir pokyčiai žmonių galvose vyksta lėtai, ir žiūrint į tai, kas dedasi pasaulyje aiškėja, kad geriau nebus. Ir jūs kaip norit, o aš šiemet pasisodinsiu bulvių :P

  12. Bylos perspektyvumas mažiau nei 50 proc.:

     

    na, aplinkybių juk per daug nežinome, ir viskas iš esmės priklauso nuo įrodymu, ar ne? juk kolega rašė kad kaimynė buvo įspėta, kalbėta su ja ir pan. Ir pareiškimą jau parašęs... (neaišku ar išsiuntęs)...na nuvažiuos apylinkovas dabar, paims paaiškinimą... aišku pasakys, kad prisipažink - ggausi tik įspėjimą... na, moteriškaitė gal ir prisipažins... susipažįsti po to su byla, paimsi kopijas... vaiką pas psichologą... su tai liudijančiais dokumentais į teismą ir vsio... o tegu ji pati po to įrodinėja... sutinku, kad perspektyvą reikėtų vertinti žvelgiant į realiai patirtos žalos aspektą: jeigu neįkando ar kitų pasekmių baisių nėra, tai realiai ir 50 000 Lt juk nepaprašysi... bet jeigu šuo tikrai groznas ir visiems įsiėdęs savo lakstymu, bent jau policijai zajavą rašyti reikia... aš asmeniškai eičiau "iki galo" (juk iš esmės tai nieko nekainuoja), aišku, priklausomai nuo policijos surinktos medžiagos... nes pačiam įrodinėti tai sunku...

     

    Taigi, Suzukimonstr - rašyk policijai, būtinai paminėk kad ne pirmą kartą taip nutinka, kad buvo kalbėta ir panašiai... o po to padėsim kuom galėsim ;) jeigu ką - į svente@xxx.lt

    Pridursiu tik, kad labai padeda policijos apsilankymo faktas. Jei ką - pakalbinsiu kolegę, gal galima bus oficialiai paimti tą šunį, o jos buvusiai savininkei uždrausti laikyti gyvūnus (lygtai jau buvo toks dalykas) - gal taip problema išsispręstų?

  13. Pas mus dirba gyvūnų globos draugijos pirmininkė, ji paprastai gyvūnams "atstovauja", bet tvarka vienoda - pareiškimas policijai, o paskui lipimas tyrėjui ant galvos, kad bylos neužmirštų. Baudą skiria policija - už gyvūno laikymo taisyklių pažeidimus. Kolegė pataria, kad kartu (ar atskirai, kaip geriau) policijai pareiškimą rašytų seniūnas ir kaimynai, nesvarbu, kad nematė šito konkretaus įvykio, pažeidimas juk buvo nevienkartinis, seniūnijos teritorijoje yra problema, policija turi reaguoti ir paprastai tai jie daro gana greitai.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.