Pereiti prie turinio

forsunke

Nariai
  • Pranešimai

    66
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

forsunke Pranešimai

  1. Problema yra kita sakyciau - yra greitesni pinigai salia. Kam jiem tavo stogas jei gali paiimt rajona pvz. Statybu tarkim brigados ateina - "nu cia plytelininkui kelis kartus po puse dienos, cia santechnikui 3 dienos, gipsininkam 4 dienos - all in menuo - atsiusim samata" ir dinsgta - nes kam as jam jei yra kruva 2-3 kambariu butu kur jis 30k nuraut gali - o cia dar vienos vonios tik nori - prastas klientas.

    Sedziu toj pacioj valty, paciam nekyla jau rankos. Speju tau reikes atsikrai ieskot skeletininku ir atskirai stogininku - kaip ir man meistru atskirai :)

  2. Prisitaskydavo man kai buvau prastai metalus nusveites. Jei varai su milteline - tai poliskuma reik sukeisti lyginant kai virini su mix'u ar co2. Bet dazniausiai - permazas duju srautas arba perdidelis vielos greitis. Taigi idomu koks aparatas ir virino ar su dujom ar su savisauge.

  3. Prieš 16 minučių, Alvianas parašė:

    Tiesioginė pavara, kaip suprantu max sūkiai, be ekscentrinio judėjimo? 

    Valdai, dėkui už niuansėlį.

    Ekscentriniam paprastam judejimas lieka, sukimosi nelabai - jei labai atsiguli ant jo, o sitam sukimasis priverstinis ir plius judejimas. Pats jo darbas pvz Video i Festool rotax

    Nesigazdink festool'o - gamina juos ir bosch ir makita :D

  4. Jei finansai leidzia - imk ekscentrini su tiesiogine pavara. Galima juos naudoti ir ijungus tiesiogine pavara ir neijungus. Taigi - reik siek tiek nuimt - paprastai varai, daugiau - jungi tiesiogine pavara. Is esmes bulgarkes su reguliuojamais sukiais ir ekcentrinio hibridas. 

    Gali pabandyt issinuomuot kad suprastum ar tau jo reik :)

  5. As bobika savo tiesiog nusiveziau i veterinarine ir viska issiaiskinau :)

    Siulau nepamirsti kad uzieni ziuri kaip savo bobika transportuojat :)

    Kai kurios salys labai grieztai ziuri i palaida masinoje suni. Bet mums keliaut su ciuciku atkrito nes daug kur nakvynems nepriima su gyvunais. 

    Tiesiog nusprendem kad porai menesiu (gal daugiau) paliksiu kaime. Maziau streso ir suniui (kaime turi chebra - kurortinis oras i sveikata, maziau bokse bus, bus vietu kur stosiu su seima ir neileidzia su gyvunais - pabandyk i technikos muzieju su shuniu uzeit :D:D ). Taigi maziau egoizmo kartais - ir pagalvokim apie savo zveris :D

    P.S. Mes ne i kordona, mes ieskosim saules :)

  6. Esminis klausimas ir buvo ar su tuo tepalu reikia mopar'o priedu. Is esmes turetu nereiket :) Keisim, ziuresim. Kartu ir diffo bushingus - nes jau yra laisvumo.

     

    Ne tik kai tapke sunki ;) Kai yra apkrova. O tai ir tempiant ir bekele :)

     

    DANA44:

    Thermally stable SAE 80W-90 gear lube
    Mopar® P/N 04874468

    For heavy-duty or trailer tow use:
    SAE 75W-140 synthetic
    Mopar® P/N 04874469

    NOTE: Trac-lok and Vari-lok equipped axles require 4 ounces of Limited Slip Additive be added to the lubricant.

     

    DANA30:

    Thermally stable SAE 80W-90 gear lube
    Mopar® P/N 04874468

    SAE 75W-140 Synthetic
    Mopar® P/N 04874469

    NOTE: Trac-lok and Vari-lok equipped axles require 2.5 ounces of Limited Slip Additive be added to the lubricant.
    Trac-lok for the front axle is available only with (and included with) all QuadraDrive systems

     

    Informacija apie tai http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm

  7. Jei tapalas skirtas LS, tuomet priedo nereikia.

    For highly stressed axle drives with and without limited-slip differentials – especially for vehicles in which the aggregate or vehicle manufacturer specifies oil with Limited Slip additives (LS). Perfectly suitable for motorsports. Comply with the vehicle or aggregate manufacturer’s instructions. LIQUI MOLY recommends this product especially for BMW axle drives.

  8. man ir atrodo ,kad pas juos tik zandai ispusti ,kad svarbus atrodytu, o porina ta pati ka ir kiti kazkur girdejo....

     

    Problema kita - lengviausias toks atsakymas. Kam gi lyst ir ieskot problemu - jei po to turbut vistiek taisysis ne pa juos. O jei ir pasakysi iskarto - negalsi valandu ipiesti uz paieskas :)
    Haldex'as ziurekit kaip norit yra FWD :) O ligos - kaip ir dazniausiai - sensoriukai visoki (musu xc90 atveju), kaimynu atveju pompos :) Ir visi atvejai susije su 3 kartos haldex. 
  9. Idomumo delei - ar yra grafikas kaip turbina ta 1bar uzpucia? Kada peak'as ir kiek nukrenta no peak'o.

    Kas dare remap'a?

     

    Tokius simptomus esu turejas:

    1. Kai buvu skyle intercooleryje ir shalnga viena iplysus :) - ten buvo senobine su wastegate turba

    2. Kai buvo geometrija uzstrigus - ir natidarydavo vartu pilnu srautu i sparnuote - apsikoksave viskas buvo.

  10. Pagarba kad juda viskas. As tai niekaip navi net neatsinaujinu (alpine 2din stovi) :| Reik ieskoti budu zemelapiams neoriginaliems

     

    projektas stovi, reikia kažkur rast (galvoju) kitą stiprintuvą viduriukams ir pradėt galvot apie darbus su stiklo audiniu - daryt gražiai aukštadažnius ir bandyt kažką galvot apie galutinę viduriukų pastatymo vietą........ gerai tam darbui būtų donoras  - panelė kokia nuo tokio modelio kad ir sugadinta kad viską nebijant papjaustyt ir pamatuot

    todėl dabar dėžutės su viduriukais yra šiuo momentu nuimtos matavimams ir šablonams, ir į gamyklines vietas pastatyti Pioneer garsiakalbiai iš TS-X1 dėžučių ir kadangi jie gavosi kad dirba ant atspindžio nuo stiklo, prisiėjo jungti DSP pas Pionierių..............

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.