Pereiti prie turinio

Kordonas 2020


Hoooo

Rekomenduojami pranešimai

Jei niekas nesugrius, važiuosim su šeimyna (4 džipistai ir šuo :D )

Jei rimtai, tai ekipaže du suauge, du vaikai po 10 metų ir šuo.

Prisiduodu, nes gal kas irgi formuoja šeimyninį ekipažą....

Suniui dokumentus susitvarkyk ir kazkoki skiepa stebuklinga reikia padaryti ir po menesio patikrint ar imuniteta igavo, gauti popierka ir tik tada ileis atgal i EU (is EU isleis. Mes taip nenuvaziavom i Albanija, tik pries savaite iki keliones suzinojom, tai teko apsiriboti Kroatija.

Pasidomek veterinarijoj. Sekmes.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dekui, Sauliau, uz info. 

Butinai pasidomesiu. Siaip ne beda ir be suns. Tiesiog yra tokia mintis. Pasidomesiu.

Rimtesnis reikalas pradet masina gaminti, nes kol kas standartas ir dar su gedimais :( Bet laiko lyg ir pakanka :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Suniui dokumentus susitvarkyk ir kazkoki skiepa stebuklinga reikia padaryti ir po menesio patikrint ar imuniteta igavo, gauti popierka ir tik tada ileis atgal i EU (is EU isleis. Mes taip nenuvaziavom i Albanija, tik pries savaite iki keliones suzinojom, tai teko apsiriboti Kroatija.

Pasidomek veterinarijoj. Sekmes.

Tas stebuklingas skiepas, tai nuo pasiūtlygės, jis privalomas LT įsigyjant kiekvieną šunį. Jų kiekus svarbu.

Reikalinga pasidaryti deklaraciją (tą galima atlikti kiekviebame regiono nemaisto vet. Sk), pagal šalis į kurias važiuoji, tada EU pasas reikalingas, EU reikalavimus atitinkantis čipas, tada skiepas (arba keli, arba keliolika skiepų) nuo pasiūtlygės. Nuo skiepo padarymo turi būti praėję min mėnesis. Tada reikalinga sereologinis pasiūtlygės antikūnų testas, kad galėtum įsivežti šunį į EU, kainuoja 50eur plius 5eur vertimas į anglų kalbą, kuris reikalingas. Kraują paima veterinaras, tada veži į Vilnių ne maisto veterinarinėn tarnybon, antrad arba ketvirtad priima, ir rezultatai atitinkamai, ketvirtad/antrad. Tyrimas dar nieko nesprendžia, turi būti reikšmė didesnė negu vienas. Tada tą atsakymą veži savo veterinarui, pasiemi visus dokus ir važiuojį į ne maisto vet tarnybą, deklaracijos ir kitų dokų. Šiaip viską reikia pradėt tvarkytis minimum metai iki kelionės. Nes kaip minėjau, vienam šuniui, kad susidarytų tinkamas pasiūtlygės antikūnų kiekis užtenka vieno skiepo, labai retai, kitam reikia dviejų-trijų, dar kitam ir virš 10 (čia lemia šunų genai, kuo kilmingesnis ir kuo mandresnės veislės, didesnė tikimybė, kad vieno skiepo neužtenka), po kiekvieno skiepo reik lauk 30dienų ir vėl mokėt 50eur. Tada dar reikia, pasičekint pagal šalis į kurias važiuoji ar nereikia vaistų, jie suduodami 24val prieš kertant sieną (tarkim serbija, malta..). Dėl vaistų reik čekint kiekvienos šalies ne maisto tarnybų psl. Lietuvoj nieks neatsakys. Dėl pasiūtlygės antikūnų tai yra EU direktyva, surašyta šalys į kurias reikia. Šis visas reikalas reikalingas ne kad važiuoti su šuniu į kelionę, bet, kad galėtum įsivežt atgal į EU šuniuką (iš tų šalių kur pasiūtlygė) ir nereikėtų kažkokioj šalį palikt karantinui 30d. Jei ką domina viskas tiksliau, ryt galesiu prisegti pdf su direktyvom spie šalis ir t.t.

Redagavo AsistemosTeam
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Važiavom į Ukrainą-Rumuniją-Bulgarija su šuniu . Ukrainiečiams visiškai dzin . Ukrainos - Rumunijos pasienyje ( Dyakovo berods ) rumunai mūsų nepraleido - tipo pas juos nėra veterinoriaus . Pasiūlė važiuoti per kitą postą ( dabar nepamenu ) už 20km  . Ten veterinorius buvo išlėkęs savo reikalais kažkur  :unsure: . Pasienietis su muitininku palinkėjo mums geros kelionės ir praleido . Atgal iš Bulgarijos per Rumuniją , Vengriją be jokių stabdymų . Prieš kelionę žmona taip pat buvo prisiskaičiusi apie skepus , rezultatus ir t.t. Viską darėm kaip priklauso - apmaudu kad niekam to nereikėjo . Girdėjau pletkus kad skandinavams tai labai labai svarbu . Ypač norvegams . Bus klausimų - skambinkit . 

Redagavo Krakatukas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Rumunija - Bulgarija - Vengrija. Eu šalys. Ukraina ne prie ko. Jiems, tik ko gali reikėt, nebent tų vaistų nuo kirminiavino, arba vizito pas local vet. Viskas čia reikalinga dėl EU, jeigu tu grįžti į EU ir pirma EU šalis yra LT, PL, LV tai visiškai jiems px, kaip ir kitų EU direktyvų nesilaiko, taip ir šitų :D bet jei tu į EU įvažiuoji ir pirma šalis Kroatija, Ispanija, Suomija, Norvegija ir t.t. tada šikna.

Ir p.s. viskas daroma ne dėl popierių, o dėl šuns saugumo, komforto, nes antigenų tyrimas parodo ar tavo šuns organizme susiformavęs reikiamas kiekis, kad įgytų imunitetą. Aišku yra čia ir LT žmonių kurie laiko šunis lenciūgų pririštus, neskiepytus, be čipų, be reguliarių vizitų pas vet. be nagų priežiūros ir t.t. :)

Redagavo AsistemosTeam
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

TIKSLI INFO:

 

Prieš išvykstant su savo augintiniu (šuo) į kitas ne ES šalis, kurios nėra įtrauktos į sąrašą šalių, iš kurių nėra reikalaujama pasiutligės antikūnų serologinio tyrimo (reglamentas 577/2013 II priedo 1 ir 2 dalys), pargrįžtant augintinis turi turėti galiojanti teisingai užpildytą ES augintinio pasą, kuriame yra atžymos apie savininką (kuris vežtu katę. šunį...), identifikavimą, vakcinavimą nuo pasiutligės (galiojanti) ir išvykstant turite padaryti pasiutligės antikūnų serologinį tyrimą, kuris bus įrašytas į pasą. Kartu turėti pasiutligės antikūnų serologinio tyrimo protokolo originalą

Reikalavimai vykstant iš kitų trečiųjų šalių (nepaminėtos Reglamento Nr. 577/2013/ES II priedo 1 ir 2 dalyse),  į Lietuvą ir kitas ES šalis:

 

1. Ženklinimas ( https://vmvt.lt/node/711 )

2. Vakcinacija nuo pasiutligės ( https://vmvt.lt/node/712 )

3. Gyvūno augintinio pasas arba veterinarijos sertifikatas su Deklaracija (pagal Reglamento (ES) Nr. 576/2013, 25 straipsnio 3 dalį) ( https://vmvt.lt/node/713 )

4. Pasiutligės antikūnų serologinis tyrimas ( https://vmvt.lt/node/714 )

5. Echinokokozės profilaktinis gydymas reikalingas jei planuojate su augintiniu keliauti į arba per Jungtinę Karalystę, Suomiją, Airiją, Maltą, Serbiją... (žiūr. konkrečios šalies VMVT puslapiuose)

 

 

ES Pasienio kontrolės punktus patvirtintus augintinių kontrolei (vykstant iš ne ES šalies) rasite:

https://ec.europa.eu/food/animals/pet-movement/eu-legislation/non-commercial-non-eu/tpe_en

 

Papildomą informaciją rasite:

https://vmvt.lt/gyvunu-sveikata-ir-gerove/gyvunu-gerove/gyvunu-vezimas-keliavimas/keliavimas-su-gyvunais-4

https://vmvt.lt/gyvunu-sveikata-ir-gerove/gyvunu-gerove/gyvunu-vezimas-keliavimas/keliavimas-su-gyvunais?language=lt

 

Važiuojant su augintiniais į kitas ne ES šalis, augintiniai turi atitikti tos šalies reikalavimus, į kurią vykstama. Gal toms šalims, į kurias važiuojate užteks Jūsų augintinio paso, kuris yra galiojantis visoje Europos Sąjungoje. Tai susižinoti patariame per šalių ambasadas.  Esant reikalui gauti veterinarijos sertifikatą, jį išduoda teritorinė VMVT, pagal Jūsų deklaruojamą gyvenamąją vietą, kontaktai: https://vmvt.lt/kontaktai/teritoriniai

Susisiekus su teritorine VMVT, Jums praneš kokį prašymą ir dokumentus turite pateikti. Apmokėjimą už veterinarinio sertifikato išdavimą numato Valstybės rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. gruodžio 15 d. nutarimu Nr. 1442. ( https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalActEditions/TAR.E3A145C8DD49?faces-redirect=true )

 

4.417.1.2.            veterinarijos sertifikato išdavimą nekomerciniais tikslais (kelionė su šeimininku) gabenant gyvūnus augintinius                                     7,2 Eurų

Užmokesčio gavėjo pavadinimas: Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

Įmonės kodas: 188659752

Įmokos kodas: 5742

Banko pavadinimas: http://www.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita

Sąskaitos numeris: http://www.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita

 

Informaciją apie išduodamus veterinarijos sertifikatus rasite:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. gegužės 21 d. įsakymas Nr. B1-288 „Dėl veterinarijos dokumentų išdavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, kurį galima rasti:

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.47BFC0DF3F99/StqCSzqoXr.

 

 

 

Atlikus Pasiutligės antikūnų serologinis tyrimą ir paaiškėjus, kad pasiutligės virusą neutralizuojančių antikūnų serume lygis mažesnis kaip 0,5 IU/ml, turite augintinį vakcinuoti pakartotinai nuo pasiutligės.

Vakcinų nuo pasiutligės galiojimo reikalavimai nustatyti Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) Nr. 576/2013 dėl gyvūnų augintinių vežimo nekomerciniais tikslais,  kuriuo panaikinamas Reglamentas (EB) Nr. 998/2003,  III priede.  ( https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013R0576&qid=1484722569568&from=LT ) Vakcinacijos galiojimo laikotarpis prasideda nuo to laiko, kai įgyjamas apsauginis imunitetas, iki kurio turi praeiti ne mažiau kaip 21 diena po skiepijimo.

Šie reikalavimai galioja kaip iš trečiųjų šalių įvežant taip ir keliaujant po Europos Sąjungos šalis

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

As bobika savo tiesiog nusiveziau i veterinarine ir viska issiaiskinau :)

Siulau nepamirsti kad uzieni ziuri kaip savo bobika transportuojat :)

Kai kurios salys labai grieztai ziuri i palaida masinoje suni. Bet mums keliaut su ciuciku atkrito nes daug kur nakvynems nepriima su gyvunais. 

Tiesiog nusprendem kad porai menesiu (gal daugiau) paliksiu kaime. Maziau streso ir suniui (kaime turi chebra - kurortinis oras i sveikata, maziau bokse bus, bus vietu kur stosiu su seima ir neileidzia su gyvunais - pabandyk i technikos muzieju su shuniu uzeit :D:D ). Taigi maziau egoizmo kartais - ir pagalvokim apie savo zveris :D

P.S. Mes ne i kordona, mes ieskosim saules :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 6 mėnesių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.