Pereiti prie turinio

Moldavija - Rumunija - Bulgarija / Vasarą


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

 

reikia patarimų iš žmonių buvusių šiose šalyse. Planuojame vasarą su šeima pakeliauti (aš + žmona + 3m sūnus ir šuo) ~2 sav.

Mano buvęs "overlanderis" apsistojo pas Žilviną Gambijoje, tad kelionė numatoma su šeimomobiliu XC90. Būtų įdomu sužinoti "gerų" kelių koordinates kuriuos galėčiau įveikti su parketiniu, be gervės ir sandtrackų  (Volvo XC90, Cooper Zeon LTZ padangos, automatas, V8, ir visa camping įranga), vien asfaltas neįdomu. Taip pat, gal yra keliavusių žmoniu ir nakvojusių vien palapinėse? Kaip ten dėl saugumo? Kiek žinau šiose šalyse "Wild camping" yra legalu (vien dėl šios priežasties atmetėm Kroatija ir visus balkanus).

 

Dėkui

 

 

 

 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Rumunijoje tikrai ramuma, tik paskutiniu metu ant kokio kalno pakilti darosi problema, atsirado daug šlagbaumų... pravažiavę tiek šiaurinė tiek pietine kalnu puses, kai kur net ir po keletą kartų, nakvynės šalia kaimų gali sudaryti šiokias tokias problemas, kai kaimai švenčia savo šventes, nes žmonės labai svetingi ir kviečia prie stalo... o ten papuolus galima ir savaitei prapulti.... :D Man asmeniškai šiaurinė pusė žymiai malonesnė, kadangi netiek paliesta civilizacijos. Dėl važiavimo be gervės net nežinau ką parekomenduoti, nes ten viena dieną kelias pravažiuojamas lengvai kitą jau išplautas, juolab kad praeitais metais ši šalis ir liko nepaliesta. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Rumunijoje viskas  :liux: ,yra ka pamatyti, bet per kalnuotas vietoves su eiliniu visureigiu butu sunkoka,,,,bet keliu nesiekiant extrimo yra nemazai,,,svarbu susideliot marsruta is anksto kad nebludyti :D ,,

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

vaziuojant i Moldavija patarciau vengti Padnestres respublikos , kuri nepazymeta zemelapiuose , ( turejau ten problemu ir gaisaties ) Rumunija viskas ok , daug ispudingu keliu nereikalaujanciu 4x4, nakvojome taip pat gamtoje , jokiu bedu , tik reik meskuciu pasisaugot , Bulgarijoj ta pati Juodoji jura ... J ir arciau galima privaziuoti ... prie juros geriau Kroatija ar toliau i Balkanus ... nepalyginama ... na cia mano asmenine nuomone , siemet su seimyna vel i ta puse trauksim ... 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mūsų pirmoji ekspedicija į Moldovą foto https://www.4x4shop.lt/foto/md11/index_md11.html  Pridnestrovė https://www.4x4shop.lt/foto/pmr11/index_pmr11.html

važiavo ir volvai, visur be gervės. Kreipkis į Pavelą, jis pasitiks ir pagelbės jei ką, aš trekus numesiu tau kur mes važinėjome per lankytinas vietas, nakvojom palapinėse.
Po Moldovos galima prie Juodosios jūros pabūti, bet mums nesisekė -  buvo labai vėjuota. O Pridnestrovę aplankyti gal suorganizuos vietiniai džipiorai, tik nelisk su savo auto ten, visko gali tikėtis :D 
Rumunija ir Bulgarija prie jūros su palapine nedaug vietos ir nelabai saugiai jautėmės, geriau kempinguose, nes publika ten tai šaudyt vakarais pradeda į dangų tai kledarais apsilanko su cepūrom ant kaklo ir varsto žvilgsniais nebendraudami :D Venk čigoniškų kvartalų, nėra ten nusiteikę gerai turistams.

 

Po kalnus yra daug normalių kelių ir vaizdai superiniai, ten ir be offroado yra kuo pasidžiaugti.

 
4x4safari-meris.jpg

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 metų...
  • po 6 mėnesių...

Na ką, susidėliojau jau 2020 lengvą maršrutą. Planuose buvo trys kryptys šiai vasarai:

 

1. Ukraina-Rumunija-Bulgarija-Graikija-Turkija-Bulgarija-Rumunija-Moldova-Ukraina;

2. Ukraina-Gruzija-Armenija-Gruzija-Azerbaidžianas-Gruzija-Ukraina;

3. Rusija-Kazakstanas-Uzbekistanas-Turkmenistanas-Uzbekistanas-Kirgistanas-Kazakstanas-Rusija

 

Pasirinkome 1 variantą (21-26 dienos), maršrutas dar pilnai nesudėliotas, bet jau griaučiai yra, jeigu kam įdomu prisegu PDF. Prieš kiekvieną kelionę pasidarau tokį "roadbooką", su planuojamais nuvažiuoti atstumais, laikais, koordinatėmis, kur sustoti, minimaliu aprašymu vietovės, rastu internete, dienos biudžetu ir t.t. Kaip sakant, dar dėliojamas.

 

Antrą variantą pasilikom kitiems metams, o trečią, kad ir lengvas maršrutas padėliotas, be didelių bekelių, nusprendžiau palikti ateičiai, kai bus norinčių važiuoti kartu. Su vienu auto, atmečiau galimybę, dėl nenumatytų gedimų, nors ir prieš kiekvieną kelionę auto pilnai perpurtau ir perenku viską kas kelia įtarimą (kaip pvz. prieš Albaniją, perpurtymas kainavo 2000eur, visi nauji stabdžiai (diskai, kaladėlės, suportai), visi tepalai pakeisti, visur, žvakės, salnikai (galvų dangtelių, dėžės), variklio pagalvės, ~16 soilentblokų ir t.t.), bet... gal kuriais metais atsirras norinčių kartu į tą pusę, lengvai su šeima... :)

ChernoMore Trip 2020.pdf

Redagavo AsistemosTeam
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.