Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

1 diena?, neprudai. tai darykit tradicini golden circle, kad daugiau pamatyt per viena diena iseitu thingvellir>>geisyr>>gullfoss>>seljalandfoss>>skogarfoss, gal net ice laguna dasikesit po skografosso,  bet cia jau reikia buti greitabegiams, nes kovo menesi temsta anksti, o atstumai nemazi. seip muziejuose yra ka veikt, bet cia kitai dienai kada nors kai busit vel, o  jei vakarosit islandijoj tai galit i perlan nueiti, ten toks kaip televizijos boksto restoranas. reiktu viertas is anksto rezervuoti.

daug kas gryztant i lektuva pakeliui dar i blue laguna uzsuka. irgi visai nieko pirma syki buna :D

jei ka mano draugelis su rimtu aparatu turistus vezioja, galiu kontaktus duoti.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu kompaktiskai, bet kai reikia aplekt tiek besiranda. kilometrazas yra. pas mane tevai buvo atvaziave, tai as marsruta sudeliojes nebuvau labai intansyvu ir tai po puse dalyku liko neaplankyta kasdien :D

siaip keliai geri, jei visi motyvuoti, ir sudo nemalantys gal ir apleksit. dar atsiminiau ten pietuose dyrholaey yra uz skogafosso, nelabai toli, bet ten pavaiksciot iseis laiko, ir paskui nuo dyrholey matosi i rytus tokios uolos, tai ten reikia dar 1keliu siek tiek pavaziuot ir pasukt galima prie tu uolu pries pervaziuojant ikalne, arba jau is vik'o puses irgi gerai matosi. bet ten is tos puses kur arciau dyrholaey, tai jei atoslugis tai ten labai netoli tu uolu prieiti gali, ir ola yra gana ispudinga i jura atsisukusi, bet kaip sakaiu reik ant atoslugio pataikyt, ir yra sesiakampio bazalto siena visi fotkinasi, ta tai visada prieinama. yra ir fotkiu mano is tu vietu, bet daba isvaziaves tai neparodysiu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ir paprastai buna jei po viso turo ankstesnio kur rasiau  stoji i dyraholey tai i ice laguna nespeji, o jei leki i laguna tai dyraholey tik per langa matosi. ir geriau matosi gryztant jau prietemoj :D

ir dar pats pieciausias taskas yra kazkur netoli uz Viko, pakeliui i laguna.as jau nebeatsimenu  kaip vadinas reik paguglint. bet ten pasuki i sona siek tiek tokiom juodom pakrantem paralineji ir ale jau pieciausiam taske puikst pokst su fotikais ir leki toliau.

tik atsargiai masina statyk koki 50m maziausiai nuo kranto  ar toliau kur bebutum, nes jei pradeda vanduo kilt tai ant akiu gali nuplauti i jura, man vos nenunese syki prie tu uolu uz dyraholey, bet pamaciau ir siaip ne taip issikapsciau padangas nuleides. (smelis prisigere vandens ir pradejo masina smegti)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Taip, centre, vyksta čia veiksmas pas juos śeštadieniais :). Apvažiavome vakar Golden Circle, ink Vyk nespējome, vėloka buvo. Atstumai nemaži pas juos, pervažiuoti, užtrunka. Žiema uždaryti kai kurie keliai, nevisur leidžia įvažiuoti. Norėjosi arčiau ledyno, bet nelindom po ženklu, vietinio 4x4 SOS kontaktu neturejau :). Užtvėrę matyt, kad turistai neprisigrybautu, o pirktu ju bigfooto ekskursijas :).
 

Redagavo Juozas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Seip uztveria kelius ne bereikalo. Kitur buna kad ir su balionais neivaziuoja kai polydis, o kitur is vis nieko neleidzia nes pauksciai tuoj peret prades.

Jei ka susiesiek su icelandplanet.is

Lietuvio ten kontorele. Patars kas galima o kas ne. Jei tinges sneketi, pasakyk kad nuo manes, bet seip geras zmogus, ir be pazystamu sukalbamas tik buna ziema uzimtas baisiai su tom kelionem

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

šiaip islandų tikrų neaišku kiek buvome sutikę :) , labai daug lenkų, lietuvių ir nemažai dirba turistų aptarnavimo sferoje.

CR-V ir pas lenkus nuomavomės, ten ir sava istorija. Geriau neimti nuomos iš Wizzair puslapio, parduoda nuomą, pasirodo pilnas draudimas tai ne nuomotojo jis, o trečios šalies, paima 2750 eur iš tavo kreditinės, tipo užstatas, grąžina, jei nieko nepadarei po 8 dienų. Jei ką rastų, tada turėtai kreiptis į jau savo tą kompaniją, kad atlygintų nuostolius. Mašina paruošta tai kaip prieš 25 metus į turgų mašinas ruošdavo, būdavo toks greitplovis, žibalo pavidalu :D, tai rankos paskui limpa , defektus gal bando maskuoti, įdomu ar nenurašytų, jei visko neapžiūrėtai.

 

Tai tų lenkų nuoma ne oro uoste, aš kai neradau to pavadinimo kiosko, o sutikau vyruką su mėlyna striuke laikantį plakatą su pavardėmis, pagalvojau, kad nerimta, čia kažkas, ir dar tuo pat metu pamačiau prie oro uosto CR-V kokių 99 metų aukštintą gerokai pavargusį, pagalvojau, nejaugi šitas :) Tada nuomotojai vežasi pas save į firmą, surinkę į autobusiuką, iš lėto formina, aiškinai visiems už ką tie 2800 eurų, tada mašinas rodo, vienu žodžu 2-2.5 val paaukoji mašinos atsiėmimui, kai jau norėtųsi lėkti miesto ar šalies žiūrėti, ar tiesiog ilsėtis po skrydžio, kai tuo tarpu rimtose nuomos kompanijose gauni raktus, viskas jau būna paruošta ir leki. Na čia gal visureigis, didesnė galimybė apgadinti, dar iš tikro ir nežiūrėjau, kiek parketinis visureigis kainuoja europinėse nuomos kompanijose.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

seniau taip nebuvo, bet kuo toliau tuo daugiau lenkeja tenais.  labai  lengva lenkais atskiesti populiacija, kai lenku daug o vietiniu nebus nei 300k :D yra jau ir miesteliu kur lenkai vien gyvena, ir parduotuvese lenkiskai snekai, vietiniai absoliuti mazuma :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.