Pereiti prie turinio

Bauda del greicio...


Zydrunas

Rekomenduojami pranešimai

Aš nemokėjau. Prieš metus laiko prasižengimą padariau. Nemokėjau iš principo: pranešimas atėjo paprastu paštu, išverstas belekaip - tik iš sveikos nuovokos eina suprasti ko norima, rekvizitai parašyti latviškai (pašvaldibas, valsts ir t.t.).

B**į dėjau - kai išmoks normaliai dirbti, tada gal ir sumokėsiu, jei dar kartą nusižengsiu :)

Dabar reikia tik pasisaugoti ir važiuojant ta pačia mašina, neužsirauti ant juodo Superb'o (latviai prisipirko jų su blatna įranga), bei pasistengti būti nesustabdytam kelyje ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gaila ne gaila bet jau... Buvo laikai kai galėjai nemokėti, net neateidavo i Lt bet dabar geriau kuo greičiau, taip pat pervedžiau internetu

Iš civilizuotų šalių gavus pranešimą kitokios pasekmės, nei iš Latvijos ;) Kaip suprantu, Latvija su Lietuva pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį tik dėl informacijos pateikimo. Redagavo Jeep-V8
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš gerą mėnesį grįždamas iš žvejybos Norvegijoj, Latviuose 3 kartus buvau nufotkintas į šikną :D  nors prieš kiekvieną priešais mane stovėjusį matuoklį pristabdydavau... gavau paprastu paštu tris laiškus, nemokėjau, nors po to vėl su tuo pačiu auto važiavau per latvius į Rusiją, galvojau užtrumpins ant sienos, sumokėsiu, bet kažkaip neužkliuvau ;)  jeigu per metus su tuo pačiu auto nevažiuosi pas latvius, gali nemokėt ;)  kol kas visa EU tik keičiasi duomenimis apie transporto priemonių vairuotojus, mūsų policija neįgaliota išieškoti kitose šalyse skirtų baudų :salut:  

p.s. kartais galima gauti grasinančių laiškų iš iš visokių  pinigus išieškančių LT kontorėlių, kurios ale bendradarbiauja su EU fotikus aptarnaujančiom tarnybom, bet siūlau į tuos laiškus nekreipti dėmesio, nes teisiškai išieškoti galima tik realiai paskirtą baudą (o ne pasiūlymą susimokėti), tačiau EU kaip ir LT žmogui už akių, t.y. jam nedalyvaujant, galima surašyti protokolą ir paskirti baudą tik 100 proc. žinant kas pažeidimo metu vairavo automobilį...nekaltumo prezumpcija

Redagavo turbozuki
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na jei pagaus ant sienos ar šiaip ant kelio tai susimokėsi kaip didelis o paskui galėsi duot į teismą (latviška) bandydamas įrodyt kad bauda sumokėjai be reikalo ba ne tu tada vairavai ir esi nubaustas be pagrindo.

Ne visai taip ;)

"Ant sienos" tikrina ne policija. Tikrina formaliai - tik pažiūri dokumentus, kompiuterių nebrazdina. Didžiausias pavojus jei važiuojama tuo pačiu automobiliu ir netyčia prasilenksi su juodu superb'u ir netyčia jo ekipažas nuobodžiaus. Sustabdę max ką gali padaryti, tai sulaikyti vairuotojo pažymėjimą, iki pristatysi kvitą, kad "pašėrei" Latvijos Respublikos biudžetą :)

Grįžus į Lietuvą išsiimi naują pažymėjimą ir tiek reikalų.

Asmens tapatybės kortelės paimti negali pagal įstatymą, o automobilio taip pat negali konfiskuoti.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

80 eurų už ramybę ..... ? Nesumokėjęs, ilgai dar galvosi apie tai ir gąsdinsies visokių laiškų ar sustabdžiusių pareigūnų.

Aišku gaila pinigų. Bet, sumokėk sukandęs dantis ir pamiršk greičiau....

Mano atveju ne 80€, bet 160€ ;)

Jie tvariai už tą patį pažeidimą taiko dvigubą tarifą, jei pažeidimas padarytas tempiant priekabą.

Būtų buvę 80€, bet tempiausi kemperį.

Kaip sakiau - man ne tiek pinigų gaila buvo, kiek pyktis paėmė už tai, kad nesugeba normaliai susitvarkyti pranešimo reikalų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Neatidaro dabar ir man kažkodėl, ten sena straipsnio redakcija iš ATPK, dabar jau pasikeitęs straipsnio numeris ir pats kodeksas.

 Esmė tokia, kad administracinė atsakomybė atsiranda tik tuo atveju, kai asmuo yra kaltas dėl administracinio nusižengimo padarymo.

 Konkrečiu atveju pažeidimas (greičio viršijimas) yra užfiksuotas stacionariu greičio matuokliu, bet nėra įrodyta, kas yra pažeidimo subjektas- t.y. asmuo, vairavęs automobilį. "Pagal nutylėjimą" tokiais atvejais nuobauda skiriama automobilio savininkui, bet ar tai visais atvejais yra pagrįsta-kitas klausimas. Administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens kaltė turi būti visiškai ir pilnutinai įrodyta, renkant įrodymus, o tuo privalo užsiimti pareigūnai, atliekantys administracinio nusižengimo tyrimą. Kitaip tariant, ne asmuo, padaręs adm. teisės pažeidimą, turi įrodinėti savo nekaltumą, o pareigūnai turi įrodyti jo kaltę. Nekaltumo prezumpcija administracinėje teisėje galioja lygiai taip pat, kaip ir baudžiamojoje teisėje-asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo numatyta tvarka. 

 Dėl terminų negalėčiau objektyviai pakomentuoti, žinau tik tiek, kad pagal anksčiau Lietuvoje galiojusią tvarką  administracinė nuobauda išnyksta, praėjus vieneriems metams nuo nuobaudos įvykdymo dienos, bet ne nuo administracinės nuobaudos paskyrimo dienos. Senaties terminas baudos išieškojimui (pagal ankstesnę tvarką) administracinės teisės pažeidimų bylose buvo du metai.

 

 O šiaip, važinėkit saugiai ir tvarkingai, kaip tai daro, pvz., estai, va ten tai tikrai drakoniškos baudos už greitį...

Redagavo valdas-76
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.