Pereiti prie turinio

Карпатський Кордон ka reikia turet su savim ?


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki 4x4 asai.

Norim planuojam su 2 masinom, prisijungti prie busimos 4x4 forumo keliones i Карпатський Кордон 2018.
Bet reikia patarimo ka reikia turet is irangos/ekipuotes kelionei naujokui. Trosai, gerves,  kokias MT padangas, kas yra butiniausias minimumas.

 

Automobiliai NP GR Y60 ir LR

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

važiavom ir su AT padangom ir būdavo metai, kai niekam gervės net neprireikė, užtekdavo vienas kitą trūktelt su buksyru.

Svarbiausia techniškai tvarkingas, prieš kelione pasikeisti stabdžių kaladėles (jei pusiau sutrintos), filtrus, rankinį stabdį susitvarkyti, ratų guolių ir kardanų klibėjimus pašalinti... 
Nissan GR būdavo problemos su viskomovomis, aušinimu, kuro sistemos užsiorinimu. 

Kai sausa, važiuojasi lengvai, po lietaus visko gali tikėtis.

Ekipiruotė - maisto ruošimui gamtoje ko reikia, patikmiau ir greičiau verdi su lenkiškais 2kg dujų balionais, nei visokie turistiniai flakonėliai... 3x4tentus  mašinose verta turėti, jei stovykloje lytų. 

Šilti miegmaišiai, nes būna ir šalnos užpuola.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kas čia bus per 4x4 forumo kelionė? :)

 

Pernai Kordoną pravažiavau su 33' ne naujais all terrainais, gervinausi tik vieną kartą, per lietų. Šiemet vėl pravažiavau visą trasą, bet su naujasi 35' Coolerio mudais, gervinausi kiekvieną dieną ir ganėtinai daug, negelbėjo ir blokiruotės. Su 35 ratais daužiau tiltais akmenis, tad su mažesniais ratais ten šiemet buvo bėda.

 

Važiuoja vietiniai ir su nivom, ir su uazais, net su transporteriais sinchriniais. Bet trečią trasos dieną kažkaip visos tos nerimtos technikos važiuojančios nebesimatė...

 

Gervė turi veikti patikimai, išbandyti su geromis apkrovomis dirbant ilgesnį laiką. jeigu sintetinis lynas ne naujas - pasitikrinti jo tvirtumą, nes kalnuose mažiau juokų, nei sėdint pelkėje.

 

Na ir svarbiausia - važiuoti tinkamoje kompanijoje. T.y. panašaus pasiruošimo lygio automobiliai, ekipažų požiūris į bekelę, poilsį ir t.t.

Du naujokų ekipažai pilnai gali važiuoti savarankiškai, jeigu tarpusavyje gerai sutaria ir turi bent kažkiek bekelės patirties Lietuvoje, tvarkingus paruoštus automobilius.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.