Pereiti prie turinio

statybos - patarkit kaip daryti


pika`sso

Rekomenduojami pranešimai

Kokiu mišiniu užtaisyti tarpus tarp akmenų ir medienos?

Betonu atsisakyt bandome kadangi traukia drėgmę, molis? Smėlis+kalkės? Kokiu santykiu?cemento išvis nedėti?

Jeigu del to, kad papuves rastas virs pamato, tai as asmeniskai dariau taip, isvaliau papuvusias vietas, pripurskiau medienos antiseptiko, ir pripuciau skyles makrofleksu. Makrofleksa galima del grozio ir kad peles negrauztu paspakliuot ir uzdazyt kokiais nors dazais i rastu spalva.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymus 967
  • Sukurta
  • Paskutinis atsakymas

Aktyviausi šioje temoje

Aktyviausi šioje temoje

Nuotraukos

Čia jau kitas atvėjas, kaip ir viskas nuspresta bet norisi ir kitu nuomoniu isgirsti.

Apatiniai rastai visi jau išpjauti ir ikisti nauji, viskas betonuosis dar su 5cm puta. Lieka klausymas ka tarp balkio ir akmens,tarp akmenų ,supilti?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 Pas mus pietų Švedijoj yra palyginti daug senesnių namų, vadinamų "korsvirkeshus", t.y. medinis karkasas su tarpų užpildu(turėtų jų būt ir Lietuvos pajūry). Medinės konstrukcijos dalys būdavo impregnuojamos medžio derva (gaminama iš pušų sakų), užpildui naudojamas molio ir šiaudų mišinys, dažomas kalkėmis (jokiu būdu ne cementas). Dauguma namų su plačiais stogo užlaidais, kad nelytų ant sienų. 

 Manau, ir šiuo atveju reiktų daryt kažką panašaus, impregnuot medines dalis ir naudot molio mišinį užpildui, natūralios medžiagos tam tikrais atvejais turi didelių privalumų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

popierini turi omeny?

pas tevus toks pat, tai is vidaus nuemem visus medinius kampukus ir visas siules uzsandarinom su silikonu. as naudoju penosil skaidru all wheater. man jis pats geriausias. iseiga gaunas nemaza nes tos siules kitur po kampukais net  laukas sviecia. nu ir paskui visur dejom plevele, kalem makaronus, tarp ju vatos ir gipsas ant virsaus. virtuvej dar pries gipsa osb gal 18mm uzdejau, kad spintelem pakabint butu kur. antra auksta ta pati darem is palepiu puses, o lubas irgi is virsaus dejom vata ir plevele, bet ant virsaus vatos ar tai 10 ar 20 nepamenu. efektas nezmoniskas. tik turi neuzsidaryt ventiliacijos is soniniu palepiu i ta virsutine, nes tada ka padedi palepese viskas pelyja. tai as dariau tokias karobkes tarp kazilu toj vietoj 5cm storio angom per kazilu tarpa is presuoto popieriaus berods. ten praliotas kazkas apie 80cm berods, tai atpjauni popierio tokio 50cmx80cm, ir trys makaronai po 50cm, du is sonu vienas per viduri.ir ikisi tokia karobke i kampa. ten pas mus kai vatos jau buvo prideta tai ta vata spaudzia karobke prie stogo, nereikejo niekiap nei tvirtinti.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

gal kas zinot apie santexnika?

pirkau plienine vonia, maciau kad ja apipuskia makrofleksu ar siaip montazinem putom, kuo geriau ir kokiu tikslu tai daroma? ar svarbu storis, tolygumas(purskimo)? ar visa vonia purskia ar tik atskiras dalis?

 

aciu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

jei blogai vata sudesi suses aisku. langus geriausia isnestus daryti.

 

bliekines vonios, akrilines taip pat apipurskiamos makrofleksu, kad geriau laikytu siluma. nes neapipustos labai greit atvesta. jei yra mazu vaiku, nespeji vandens pripilt ir jau saltas, nespeja vaikai pasidziaugt :) seniau taip daryt nereikejo, nes vonios buvo storos spizines.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nieko nenutiks jei prisilies, tik geriau dėt kietesnę vata (gal netgi su folija is vienos puses). Svarbu kad ji nesukristu ir išlaikytų forma, gausis dar vienas priešgaisrinis barjeras. Kaminas jei gerai supratau su keraminiu indeklu, jei tvarkingai padarytas, laikys ilgam. Ir jei uzsidegtu vidus kamino, didelės bėdos neturėtų būti. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu jo, klausimas buvo are nieko nenutiks jei vata prisilies prie kamino. Atsakymas-nieko. O vat atstumai tarp mediniu konstrukciju ir kamino cia jau kitas klausimas ir kita diskusija. Esu mates toki varianta kad zmones net gegnes tiesiogiai prikala prie kamino, nezinau ka jie galvoja taip darydami....

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

skaityk istrukcijas nereiks durnu klausimu uzdavinet, raso nuo kamino min atstumas mediniu daiktu 10-12cm. tame tarpe ir visokios osb makaronai ir kitos malkos.  neatsimenu kuris duoda 10 kuris 12, konekt ar shindler. ir kazkurio net paveiksliukais papiesta kad tas tarpas turi izoliacine medziaga(vata) uzpildytas...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kamon, nuo kada vata degi? Nu negi instrukcijoj pas tave niekas nenurodyta? Kaip ir sakiau perdangoj, stoge turi buti tarpas 10-12cm priklausomai nuo gamintojo rekomandaciju nuo bet kokio pagalio, ir tas tarpas uzpildytas vata. Kokia desi dideles esmes neturi. Kaip anksciau minejo kieta su blizguciu butu optimaliausias variantas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Del sventos ramybes,reiktu vadovautis galiojanciomis statybos normomis, arba/ir gamintojo instrukcijomis. Bet zinant kad kamino indeklas keramika apsiuta keramzitu ( kuris labai geras izoliatorius ir turi aukstus ugniaatsparumo rodiklius) belieka apdet kieta akmens vata ir apdirbt priesgaisriniu gipsu ir uzmirst. Ir kuo daugiau bus nedegiu arba degimo nepalaikanciu medziagu tarp kamino ir mediniu arba kitu degiu konstrukciju tuo geriau. O siap pati medi galima padengti antipirenais. Pagrindine kaminu beda yra nesandarumas, Kai karsti degimo produktai patenka ne ten kur reikia. O jei paimti blogiausia scenariju kai kaminas nesandarus, nevalytas ir kurenimo metu perkaitintas uzsidega - tada turim nuosavam name aukstakrosne virs 1000 -1500 laipsniu, ir daugiau. Tai patys isivaizduokit kas gaunasi - nerudyjancio karsciui atsparaus plieno indeklas sviecia baltai. P.S. medienos pirolize prasideda berod nuo 300-350 laipsniu, jei gerai pamenu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.