Pereiti prie turinio

Atsargiai d2 tipas automobiliui kainuoja apie 2000lt.


valdasamaliai

Rekomenduojami pranešimai

Užsienio valstybės išduotame registracijos liudijime privalo būti šie duomenys:

(B)/> - transporto priemonės pirmosios registracijos data;

(D.1) - markė;

(D.2) - tipas (privalomas registruotoms nuo 2009.04.29)

(D.3) - komercinis (-iai) aprašymas (-ai) – modelis;

(E) - transporto priemonės atpažinimo numeris - identifikavimo numeris (VIN);

(F.1) - didžiausia techniškai leistina pakrautos transporto priemonės masė (išskyrus motociklus, kuriems ši masė gali būti nenurodyta);

(G) - eksploatuojamos transporto priemonės masė;

(K) - tipo patvirtinimo numeris (privalomas įregistruotoms nuo 2009.04.29);

(P.1) - variklio darbinis tūris (nurodomas cm3);

(P.3) - degalų tipas arba galios šaltinis;

(Q) - galios/masės santykis (nurodomas kW/kg);

(S.1) - sėdynių skaičius (įskaitant vairuotojo);

(S.2) - stovimų vietų skaičius (jeigu yra stovimų vietų);

(J) - transporto priemonės kategorija.

 

Si,maza pataisa man kainuos mazdaug 2000lt.,ir apie menesi truks dokumentu forminimai.Musu valdininkeliai tyliai kurpia mums zabangus.Masina atvaziavusi is prancuzijos lietuvos zemele laisvai nevazines.

O rimtai noreciau pagalbos is zinanciu si reikala,ka ir kaip daryti ir nuo ko pradeti,kur skustis ir panasiai.

 

kiek domejausi, tai situ duomenu truksta ne tik is Prancizijos, bet ir Italijos, ir Belgijos berods atveztiems automobiliams

 

reiskia reikia pirkti automobilius is Vokietijos :) - tie duomenys yra

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kad pas mus isrinktieji susitvarke istatymus taip ,kad nelabai ir paprotestuosi :D/>

 

vo vo. pas mus gi net streikui reikia gauti leidima! o kas gi ji duos tokiam reikalui, o jei be leidimo, tai bus istatymo pazeidimas ir bus baudziama! va kaip viskas sustyguota musu ariju. neperseniausiai streikavo lyg ir alaus daryklos darbuotojai, jei gerai pamenu, nu ir kuo baigesi? bosai padave i teisma organizatorius del nuostoliu atlyginimo, ir kiek girdejau laimejo... grazu?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pavardinsiu placiau ,kokiu direktyvu reikia regitrai ir ekspertams is automobilio atstovybes:

 

1.leistinas skleidziamo triuksmo lygis.

2.ismetamieji tersalai.

3.Stabdziai.

4.Vairavimo sistema

5.Vairo mechanizmo apsaugines savybes.

6.Sedyniu tvirtumas

7.Saugos dirzu tvirtinimo itaisai

8.Saugos dirzai ir apsaugos sistemos.

Zodziu susumavus apie 1000 puslapiu informacijos.

Ir tai gamykloje pagamintam fordui,kuris sekmingai buvo eksplotuojamas europoje.

Praejau sita procedura kai nupirkau komercini citroen c3. Tikrai 1 men ir +2000 lt.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar nereikejo kurnors palikti automobilio,aktualu ,nes ji eksplotuoju su tranzitiniais nr.

Teko apziureti keleta senesniu vokisku automobiliu dokumentu (briefu),tai juose nebuvo irgi tose grafose D2 nieko irasyta.Nezinau ,kaip naujesniu masinu briefuose situacija,jeigu irgi nebus tu duomenu sukils lietuvele kokiam streikui.

Seniau muitindavau masinas ant sienos uz du tris simtus markiu,dabar 578 eurai uz nieka :scratch:/>/>/> .

Nereikejo. Bet as su ja nevazinejau. Neturejau numeriu, apziuros. Ekspertai atvaziavo i vieta. Regitros eksperta "tapatybei" nustatyt irgi atsiveziau i vieta. Beje sertifikatu isdavimo kaina priklauso nuo gamintojo, Citroenas buvo is pigesniu (700 lt), kiti gali buti virs 1000.

Redagavo Darius77
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

speliojat braliukai,speliojat...

 

Pradedu nuo pradziu- kiekvienas automobilis(ar kitokia transporto priemone) isejes is gamyklos ir registruojamas ES salyse turi praeiti sertifikavimą(tipo patvirtinima).Tam gamintojas(tarkim Audi)pagamines nauja modeli siuncia tam tikros valstybes kompetetingai institucijai(musu atveju transporto inspekcijai,tai paciai,kuriai mokat tuo 2000 Lt)modelio,stabdziu ir kitu syst. aprasymus(kiekvienas auto mazgas,detale ir visas kita taip pat turi buti sertifikuotos Es)aprasyma gali sudaryti nuo 500-600 puslapiu(pvz.motoroleris) iki 2000-3000 psl.(sudetingesne t.p.).Transporto inpekcija(musu atveju)ivertina pateikta medziaga ir jei viskas gerai registruoja NAUJA T.P. TIPA,kurio galiojimas yra nurodomas EUROPINIU TIPO PRIPAZINIMO NUMERIU(pvz e1*2001/116*----).Tas yra "K" grafa reg liudijime(ne d.2)+ yra isduodamas europinis tipo patvirtinimo sertifikatas,kurio yra vadovaujamasi registruojant nauja T.P.

Kadangi bet kokioje ES valstybeje sertifikavimas kainuoja didelius pinigus,kai kuriose valstybese,t.p. neturincioms(del ivariu priezasciu) minetojo sertifikato gali buti atliekama ekspertize,individualus patvirtinimas ar dar kokia nors procedura,kuria remiantis t.p. ir buna iregistruojama.Tokiu atveju europinis pripazinimo numeris NERA suteikiamas.Tai reiskia,kad t.p. be papildomu ekspertiziu ar sertifikavimu gali buti perregistruota TIK TOJE PACIOJE SALYJE,KURIOJE BUVO REGISTRUOTA PRIES TAI.Kitose ES salyse turi buti atliekamas atskiras sertifikavimas(tas pat ir Latvijoje,jie taip pat daro individualu tipo patvirtinima,taciau jis galioja tik Latvijoje).

Es salys tokios tvarkos laikosi jau mazdaug nuo 95 metu(su tam tikrais pakeitimais),pas mus,(kaip visada),si tvarka pradeta taikyti tik nuo 2009 metu,pagal transporto inspekcijos virsininko isakyma.

Taip kad pykit-nepykit,visoje ES tokia tvarka,geriau ziurekit ka perkat,jei auto virs 2009 metu ir "K" grafa tuscia arba joje nera iraso e1*2001/116*---(ar panasaus),nusiteikit didelems islaidoms. ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kaip tada su d2,cia tema apie sita pastraipa?

Didelem islaidom nenusiteiksi,jas privers isleisti musu istatymu leidejai,labai butu idomios siu mokslininku pavardes bei partijos ,kurioms jie priklauso.Zinociau uz kurios nebalsuoti ateinanciuose rinkimuose.

 

 

Kada automibilis gauna europini tipo pripazinimo numeri (skaityti auksciau kaip jis isduodamas),be sio numerio,kiekvienam t.p. modeliui yra priskiriamas atskiras tipas,variantas versija (D.2 grafa tech.pase).Esme tame kad tipas yra skiriamas identifikuoti atskira tam tikro gamintojo modeli pvz. 3 golfo tipas yra 1x***,4 golfo 1j,penkto 1k, sharano senesnio 7m,audi 80- 89,audi a4 b5,naujesnes 8e ir t.t.Variantas ir versija parodo tam tikrus to tipo(modelio) ipatumus,konstrukcija, iranga ir t.t.

 

Bet kokiu atveju,svarbiausias yra europinis tipo pripazinimo numeris,o tam tikrais atvejais variantu net ir tipo ir versiju gali nebuti(kai kurios valstybes tiesiog neraso).

 

Visus siuos dalykus,kaip ir rasiau,reguliuoja ir nustato ES direktyvos,o mes budami nariai privalome siu direktyvu laikytis patinka jos mums ar ne.

Tesiant tema apie Latvija,auto po 2009 metu be europinio tipo pripazinimo registruoti galima,taciau,kadangi ten bus daroma individuali ekspertize,ta t.p. bus skirta eksploatuoti tik Latvijos rinkoje, onorint ja registruoti kitoje ES valstybeje ta ekspertize tures buti atliekama is naujo.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar klausimas, o kaip su seno tipo tech pasu ilaminuotu, kur neraso net variklio? Seniau tai su tokiais visokius UAZ registravo kaip dyzelius, nors tokiu nebuvo, idomu kaip dabar? Turiu 4runeri tu tokiais dokais, ir norejau i ji det koki V8. Ar beiseis tas bairis su senu tech pasu?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Didelem islaidom nenusiteiksi,jas privers isleisti musu istatymu leidejai,labai butu idomios siu mokslininku pavardes bei partijos ,kurioms jie priklauso.Zinociau uz kurios nebalsuoti ateinanciuose rinkimuose.

Uz dyzeliu smaugima tech. apziuros metu turime but dekingi LIBERALUI Eligijui Masiuliui. Kai ateis rinkimai, atsiminkite sita fakta.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Uz dyzeliu smaugima tech. apziuros metu turime but dekingi LIBERALUI Eligijui Masiuliui. Kai ateis rinkimai, atsiminkite sita fakta.

ne i tema

už tai kad negaunam alaus nuo 22val.dėkingi A.Matului.nu ir ka?ir nieko gyvi sveiki išsiblaivę.....

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nieko nebesupranu. radau mondeo mk4. 08 metu. d2 grafa kaip ir k tuscios atrodo ryt tik dokus matysiu. tai man jos nepriregistruos? as nusiteikes pirkti iskart. bet jei tos grafos tuscios.. masina 08 metu

ar masina turi buti nuo 09 ,04 butent ?

Redagavo Gezatron
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.