Pereiti prie turinio

Šunų ėdalas


fronterapsakas

Rekomenduojami pranešimai

Dauguma laikom šunis ir kuo mes juos šeriam? Kažkaip apie Lietuvoje gamintą šunų labai daug internete negerų atsiliepimų kaip ir importuojamą iš kitų šalių, nes tipo iš kitų šalių kai kurių firmų maistas yra skirtas Vakarų rinkai, o Rytų rinkai jau prastesnės kokybės.

Redagavo Frontis
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Savai as pats verdu...

kilas svieziu sprotu arba kapelanu cia kainuoja 2-2,7 litus... jaucio galva galima nupirkt uz 8 litus... o nuopjovas po 2,5-3 litus uz kila... kruopos urmu 1,2 lito... darzoviu savu i valias...

 

215808902.jpg

 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na as kiek bandziau nuo pat mazens prie sauso maisto saviski pratinti nu niekaip konservai prasau belekokie kad ir patys pigiausi (cento) tik duok bet pagrindinis racionas vistienos kiaulienos sriubos rinkiniai minusas tas kad zaraza kaulus kieme megsta uzkasineti tai israusia tokius katlavanus kad zmogu gali palaidoti. O konservai isgaruoja akimirksniu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Siaip sausiaka pamaisau - viena menesi hills, kita koks eucanuba, ar pamaisau lietuvisko berods araton, kurio veisejai sake visai nebijoti, jog pakankamai kokybiskas. Papildomai gaunas mesytes,kartais kosiu pasmaguriaut. Nesiskundzia, is bado nekaukia, sveikata nepriekaistinga.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jus ne pavadinimais šerkit, o žiūrėkit kokia sudėtis... pvz kai kurie šunys labai jautrūs baltymams, jei procentas didesnis - prasideda niežuliai, blogas kvapas ne tik iš burnos... Mes kai važiuojam per PL, nusiperkam kelis didelius maišus tinkamo, gaunasi ženkliai pigiau nei LT ir svarbiausia, randam tai ko reikia...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias lomis

Savo draugui perkame cekiska maista arba Eminent arba Brit (kur dideliais gabaliukais, kad kramtytu, o ne rytu :) )

 

Kailis blizga, sonkauliu nesimato, kaina padori

Redagavo lomis
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mano suniui grikiai ypac pirmadieniais patinka :)

o siaip nieko neperku, is kavines isjedu kasantra diena po visa kibira gauna, tai vadinam vegetaru:) burokeliai, bulves, kopustai

pasitaiko daznai ir kaulu, skuru, cebureku, kotletu kepsniu

rotveileris didelis kaip tankas, ketvirtainiskas, galima ir I parodas vezt

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na šunes mano arkliukas :)/>

1. reikėtų skaityti maisto sudėtį, dažniausiai pirmu punktu rašomas produktas, kurio yra daugiausiai (pigesniuose tai būna dažniausiai grūdai...)

2. kiek pridėta visokio kitokio sintetinio š. Kartais paskaitai sausiako sudėtį ir nustembi kiek jame įvairiausių sudėtinių dalių pridėta, o tada stebisi žmonės, kad bbž kam alergija pas šunį...

3. reiktų atkreipti dėmesį į klasę (nors aišku tuo aklai tikėti gal ir neverta), superpremium: acana, orijen, taste of the wild, Arden grange ir t.t. iš ekonominių vertas dėmesio britas, nes jis gan optimalus kainos-kokybės santykiu ir sukelia mažiau problemų nei kiti panšaus lygio pašarai. Nors aišku jis grūdinis, teks susitaikyt su didelėm š krūvom. Dar nėra didelė blogybė josera, net jei ir rašo superpremium - tai vos premium klasės maistas, bet ir tai kur kas geresnis už chappi.

Hilsai, royal canin - nėra mano favoritai kadangi kaina neatitinka gaunamos kokybės.

 

Turiu retriverį ir prieglaudinę beveislinę. Spjoviau į sausiakus, kur moki šimtais už grūdus ir priedus ir perėjau prie RAW: t.y. šėrimas žalia mėsa ir sub produktais. Šunys nėra visaėdžiai, kaip kad mes bandome padaryti, jie iš vilkų kilę mėsėdžiai. Kas matėt vilką košes verdant... Aišku šunys noriai ėda košes, bet čia kaip makdonaldas vaikui: numirt nenumirs, bet ir naudos maža.

Tai va, pvz šnd mano šunų vakarienė laukia: mėsingi jautienos krūtinės kremzliniai kaulai (jokie kiti nelabai tinkami, dar uodegos ir aišku žalios vištos, jei nealergiški), gabalas kiaulės kepenų, gabalas jaučio skrandžio. Kitom dienom racionas kažkiek keičiasi. Bet esmė - truputis kaulingos mėsos truputis subų/raumens. Šventė medžiotojų šunims: juk RAW esmė mėsos įvairovė :)/>

Gal kam, šeriantiem šunim kaulus, pravers informacija apie Kaulus

Dėl daržovių - šunų organizmas jas nelabai įsisavina, BARF'istai šeria daržovių kokteiliais, bet tai jau apdorotos daržovės. Aš vadovaujuosi taisykle: ar vilkas tai ėstų? Turbūt nei vienas negirdėjom istorijos apie tai, kaip teko vilką iš javų lauko vyti nes ans grūdis ėda...

Apie daržoves bei pieną truputį parašyta čia

 

 

Aišku iki RAW reikia užaugti... Aš pirmus du metus vis rinkausi sausiukus, bet kadangi žiūriu kas natūraliau tai ir radau alternatyvą.

 

Info tiem, kas sausiaku šeriat: šuns virškinimo sistemai ir kasai gerokai palengvinsite darbą, jeigu šersite šunį brinkintu maistu. t.y. pvz vakare užpili drungnu (jokiu būdu ne karštu) vandeniu sausiaką ir sušeri jį pusryčiams, tuo pat metu užpili vakarinę porciją. Sausą maistą yra patogiau pardavinėti ir laikyti gamintojui, bet ne šuniui virškinti. Tai reiškia, kad ne tik palaukti, kol viršus aptiprs granulyčių, bet kol gausis visiška košė. Žinau - sakysit, kad į sausiaką dantis nusivalo. Aš jum pasakysiu nifiga :)/>

Dar šeriant sausiaku rekomenduojama bent vieną dieną per savaitę padaryti mėsadienį. Neduoti sausiako, duoti mėsos. Ir jokiu būdu neapdorotos termiškai. O paprastos žalios mėsos.

 

Bet kokiu atveju, šeriant šunį reikėtų laikytis taisyklės: suvirškinti sausiaką reikalingas žemas skrandžio rūgštingumas, suvirškinti mėsą: aukštas, todėl kaitaliojant ir duodant visko po biškį - skrandis nuolat išbalansuojamas.

su RAW pradėjau bendrauti nuo šio puslapio

 

Aišku kaip ir su vaikų auginimu, kiekvienas pasirenka jam priimtiną metodiką. Bet mano atveju mėsa VS sausiakas nugalėjo tuo:

 

1. prieglaudinė priaugo svorio per pusmetį, ko nepavyko padaryt su sausiaku per metus

2. šuniui eina penkti metai - nėra jokių dantų apnašų ir niekada jų nevaliau

3. šunys kaifuoja rydami mėsą

4. kakų krūvelės juokingai mažos lyginant su sausiaku (aktualu parenkant maišelių dydžius :D/> )be to šunes rečiau tuštinasi.

5. bent jau žinau kuo šeriu (kaip jau ta mėsa užauginta kitas klausimas, bet to vistiek nepalyginsi su sintetiniais maisto priedais)

 

 

ajomajo kaip aš čia išsiplėčiau :D/> nu bet mano interesus kabinanti tema :)/>

 

1005420_10200192791484331_12429358_n.jpg

Redagavo Šturmanienė
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano Haskis ryja viską, išskyrus sausą maistą, nemėgsta jo nuo mažens. Vieną bliudelį sausiukų, apie 0.5 ltr, suryja atbulais dantimis per 2 savaites. Ką paduodi nuo savo stalo, net silkę, ryja su didžiausiu malonumu.

šuniui turėtų būti įvestas režimas, kurį diktuoja šeimininkas. atėjo rytas: davei bliūdelį, per 20 min nesuėdė - atėmei. Vakare taip pat pasiūlai tą patį bliūdelį: nenori? vėl iki ryto. Tada aišku reiktų griežtai nieko iš šono neduoti. Šuva nedurnas - greit susivoks, kad šeimininkas diktuoja ritmą ir reik ėst kol duoda.

Pas mus griežtas muštras. Bais nemėgstu šunų, kurie išsi*isinėja mol "ėsiu, neėsiu, kaip nuotaika bus"...

 

 

P.S. iš kitos pusės, kam ėst kombikormą, jei silkutės gauti gali :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nustebau, kad Šturmanienes pateiktoj nuorodoj bulves ivardintos,kaip nuodas. Maniske skutant bulves visada saujele lupenu ispraso. Ir nieko blogo nepastebejau. Gal dabar jau reiks neduot? O pagrindinis maistas vistu kakliukai. Iskarto isfasuoju i maiselius vienam edimui ir i saldikli. Kai kazkada skaiciavau,tai pigiau buvo uz padoru sauseka. Dar pasilepina kartais elniena. Serniena reikia,bent truputi apvirti. O kokiu plauciu geriau nei nesiulyti. Tokiom akim pasiziuri atsisukusi,kad turetu labai geda pasidaryti.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu ir as ikisiu savo trigrasi :)

Daug nerasysiu, tik va nuoroda idesiu: http://www.koebers.lt/

Negalvokit tik, kad reklama :) Tenka nemazai susidurti su "sunininkais", veterinarais ir veisejais, tai butu galima labai ilgai ir nuobodziai cia rasyti apie sunu maista.

Realiai, Lietuvoj nieko gero nera... Tie visi Hills'ai ir panasus superpremium klases edalai, tai toli grazu nera super :) Ypac, kas pas mus yra atvezama.

Asmeniskai as su savo pirmu suniu visus superpremium klases edalus isbandes buvau (dar supratimo istikro nebuvo apie suns auginima), i kaina tikrai nebuvo ziurima. Pirmus 5 metus Hillsu serem, tiesiai is importuotojo. Po tu metu prasidejo didziules alergijos ir pan. nesamones (suo buvo sarpejus, bet netipiskas, t.y. jokiu alergiju ir visu kitu ligu kokios turetu buti pas sarpeju :) ), bet va viena diena butent nuo maisto prasidejo nesamones. Tada puolem bandyti visoki kita maista, bet nieko gero tai nedave. Pabandem Keobers'a ir viskas pasibaige. Suo atsigavo, alergija dingo, svoris nukrito iki standarto ir t.t.

Cia aisku tik mano asmenine nuomone ir patirtis. Dabar auginam Cane Corso veisles kale, seriam tuo paciu edalu :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • 7 metų...
  • po 1 mėnesio...
2021-02-18 15:16, buildingas parašė:

Jeigu koki optima linija perki is maximos, tada gal ir blogas. As visada perku is sito eshopo konservus, eda suo labai skaniai, jokiu alergiju, svoris toks koks ir turi buti. Sudeti visada pries perkant svarbu pasiskaityti. https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/sunims/konservai-sunims/

dar spameris?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • 1 metų...
  • po 2 savaičių...

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.