Pereiti prie turinio

Kas patars gera teisininka?


SuzukiMonstr

Rekomenduojami pranešimai

ir bus kaip su gėju paradu... biggrin.gif

jus žiūrėkit kas už ko stovi - tie kas turi tuos šunis, turi užnugarį - organizacijas ir teisininkus gynančius "šunišką" verslą... o apkandžiotas ar išgasdintas žmogus ? - ju manymu tik "šunofobiją".... biggrin.gif

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar kartą parašysiu, gal neprimušit.

Jei reikia sutvarkyt reikalą, tai tvarkyk taip, kad pačiam būtų mažiau vargo, o rezultatas pasiektas.

 

Sakei šuo loja daug, nu tai užtenka, kad amteltų po 18 val. ir skambink policijon- atvažiuos baudelę išrašys.

 

Prie kelio, ar bet kurioj kitoj viešoj vietoj, šuo be antsnukio (kadangi buldogams antsnukių išvis negamina, tai progų turėsi daugiau negu reikia) skambink policijon- atvažiuos baudelę išrašys.

 

Pasiskaityk vietines šunų laikymo taisykles. Kaune pradedant laikyti šunį reikalingas, sienomis besiribojančių butų savininkų raštiškas sutikimas, šuo privalo būti su mikročipu (tatiruotės nepakanka) ir registruotas, reikia mokėti mokesčius, persikraustant reikia užregistruoti naują šuns gyvenamąją vietą ir vėl gauti visus parašus. Tvarka priklauso nuo savivaldybės ir skiriasi butų ir privačių valdų savininkams. Gyvūnų laikymo taisyklėse tiek punktų punktelių, kad tikrai rasi kur prikibt. Radai- skambink, atvažiuos- baudelę išrašys.

 

Paskambink, kad šuo kažkoks pasiutlige sergantis (agresyvus, apsiputojęs, griuvinėja), atvažiuos patikrins knygelę, gal ir šunį pasiims į karantiną patikrinimui, jei netyčia kas netvarkoj. O jeigu taip neprižiūri šuns, tai laisvai gali būt netvarkoj.

 

Parašyk po pora pareiškimų per savaitę, kad šuo agresyvus ir užpuolė, tegul dar kas nors parašo. Policija kiekvieną kartą kviečiasi savininką.

 

Nesiimk jokių kryžiaus žygių, tiesiog po truputį nuodink gyvenimą (tik prašau ne šunį), šeimininkei labai greitai visa tai nusibos, pati išvadas padarys, kad ir kokia durna būtų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kadangi pats save prie "sunininku" priskirciau, o ir namie turiu nemaza augintini, bet tikrai labai nemegstu neatsakingu ir netvarkingu sunu seimininku. Kolegos cia tau tikrai nemazai naudingu patarimu pazere ir manau tikrai galima rast teisini problemos sprendimo buda. Administraciniu teises pazeidimo kodekso 110 str. isvardinta uz ka gali buti konfiskuotas suo. O jai sakai kad ten seininkai prastai priziuri savo augintini ir tie ju nusizengimai kartojasi, yra ir teisinis budas kaip is tokiu seimininku suni konfiskuoti.Kuo daugiau bus uzfiksuota faktu del gyvuno laikymo taisykliu pazeidimu, tuo ta dalyka padaryt bus lengviau. Gal taip pavyktu sunekui rast padoresnius seiminkus, nes kazkaip siulyti uzmigdyti ar nusauti suni nekyla bent jau man ranka. Aukleti reikia seimininkus!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vaikų neturiu, tai po šios žinutės plaunuosi iš diskusijos :)

 

Tiesiog aš 10m. auginau pitbulį (dabar jau uždrausta veislė) ir neadekavačių reakcijų prisižiūrėjau daugiau negu pakankamai.

Taip pat drąsiai galiu teigti, kad ne šuns veislėje esmė, o auklėjime. Specifinės veislės reikalauja specifinio auklėjimo ir šeimininko supratimo. Fizinės šuns galimybės neapsprendžia to ar jis agresyvus ar ne. Tie patys pitbuliai iš prigimties neturi jokios, visiškai jokios, agresijos žmogui ir tai pasiekta selekciniu keliu, mat parodęs agresiją žmogui šuo būdavo iškart užmušamas. Kaip žinia, jie buvo veisiami šunų kautynėms, o šeimininkams buvo nepageidautina, kad kovos apakintas, sužeistas, stiprus, kautis pripratęs šuo, užpultų juos pačius (juk reikėdavo eit į ringą ir išskirti šunis), todėl vat buvo vykdoma tokia paprasta selekcija, kuri turbūt nei vienai kitai veislei nebuvo taikoma.

 

Dabar auginu labiau dekoratyvinės veislės šunį ir susiduriu su kita problema. Vaikams šuo labai patinka (gražus), todėl pastoviai visi nori glostyt ir žaist. Gerai, kad kalė apsoliuti gerietė, nes būna, kad išėjęs iš parduotuvės, prie pririšto šunio randu krūvą vaikų, kurie glosto ir žaidžia su visiškai jiems nepažystamu šunimi ir tik del to, kad jiems gražus. Belieka viltis, kad nelaimės niekada nebus, vien del puikaus šuns charakterio. Joks antsnukis tokioje situacijoje negali padėt, mat vaikai kiša pirštus per antsnukį, kad šuo galėtų palaižyt...

Šunys nėra blogi arba geri, jie tiesiog šunys, kaip išauklėji tokie ir būna.

 

SuzukiMonstr susidūrė su problema, jeigu tas šuo tikrai toks, kokiu jį apibūdina, tada aš nuoširdžiai linkiu rasti sprendimą ir pasiekti, kad vaikai, bei aplinkiniai žmonės būtų saugūs, o šeimininkė "sugadinusi" šunį nubausta.

Tiesiog ne šunys būna pabaisos, o jų šeimininkai, ant jų ir pykt reikia, juos ir baust.

Patį šunį (su labai labai retomis išimtimis) galima bent jau dalinai perauklėti, manau, kad atsiras žmogus, kuris pasiims tą šunį sau.

 

Kad būtų aišku- SuzukiMonstr, aš laikau tave geru žmogum ir asmeniškai tau jokio piktumo nejaučiu- priešingai puikiai prisimenu kai sutikai padėti apžiūrėti vitarą Trakuose, kai dar tik ieškojausi ką pirkt- ačiū. Taip kad rimtai linkiu išpęsti susidariusią situaciją, tiesiog situaciją vertink iš tos pusės, kad ne šuo, o jo šeimininkas kaltas.

Siuo atveju kalti abudu, nes suni ji neuzaugino. Jis toks nuo pirmos dienos, ankstesni seimininkai ji atveze ir ikalbejo ja paimti. Tiksliau manau atsikrate neapsikente jo budo. Jos kalte kad ji nebando jo aukleti, o i perspejimus del pavojingos situacijos reaguoja neadekvaciai. Tai yra ne bando suni aukleti o bando mus pulti kaip tipo mes cia kazkodel problemas jai asmeniskai keliam...

"Šunys nėra blogi arba geri, jie tiesiog šunys, kaip išauklėji tokie ir būna" Deja manau klysti, sunys kaip ir zmones buna visokie. Vieni pasiduoda auklejimui, kiti ne. Jei butu kaip sakai viskas tik auklejime reikalas tai profesoriu-inteligentu geru zmoniu sunus nesedetu kalejimuose. Deja genai musa nezinia is kur, ir visko atsitinka. Tas pats ir su sunimis, vienas ir neaukletas gyvybe uz zmogu paaukos. Kitas auklek kiek nori, vis tiek nusisukus uzpuls. Ar palauks kol nusilpsi, ir uzpuls kaip vilkas. Cia ne taip viskas paprasta( vienoje vadoje ir geri sunys ir visiski urodai pasitaiko)...

Del tavo suniuko kaip matai atspejau, tipo pudeliuka turi ir galvoji kad visi geri( deja ssis suo visai nepanasus i d ekoratyvini, vaikai jo bijo is tolo, suauge taip pat, todel lysti prie jo bent jau arciau 100 metru niekam nesauna i galva, jis puola is tokio atstumo ir taip nuozmiai kad net minciu tokiu niekam nekiltu prieiti... Del pitbuliu tu teisus, manau ta pati.

As be reikalo zmoniu nepuolu, ir i policija nesikreipiu :rolleyes: Tiesiog jau pribrendo reikalas... Sunis megstu, pats auginau. Todel nera jokios kazkokios neapykantos grynai gyvunui, yra neapykanta debilui...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mano patarimas

nevark nei su teisininkais, nei policijom, nei dar visokiom instancijom, pavargsi kariaut, prarasi laika, nervus, pinigus.

nupirk slapiankos desros, idek priedu (receptas i pm pagal pageidavima bus), ir bus ramybe.

nebera cia jau vietos visokiems humaniskumams. sorry toks gyvenimas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš irgi iš šunininkų klano :) Pritariu tiek Kykui, tiek kitiems. Čia diskusija gali temptis tiek į vieną, tiek į kitą pusę.

Iki Bosnijos galvojau, kad auginu visiškai neagresyvius šunis. Bet kuomet pamačiau vietinius, supratau, kad pas mane du po 9 kg sveriantys "monstrai".

Aplinkinių (tiek suaugusių, tiek vaikų) reakcija į jų lojimą išmušdavo maniškius vietoj iš vėžių - niekas, jų nebijo, niekas nuo jų nebėga... po trijų mėn suprato, jog loti šioj šaly bergzdžias reikalas.

Iš kitos pusės, su žmona niekada neleidžiam, kad mūsų šuo butų agresyvus tiek mūsų, tiek aplinkinių atžvilgiu.

Deivi jei reik pagalbos savivaldybėj, su malonumu padėsiu.

ypač ateinančią savaitę prieš rinkimus - pats geriausias metas.

Alio turi, galim susitikt, paskambinsim kai kam, parašysma kai ką :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kaip matau jau trys puslapiai nesamoniu prirasineta, o naudos visiskas nulis. suzukimonstr jau pirmoj zinutej rasiau ka tau reik daryti. jei nori humaniskiau nei su svinu, tai vakare sutemus numesk tam zveriui koki mesgali su "vaistais" kad uzmigtu visiems laikams. ir problema bus isspresta ir net bites nieko neitars...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kaip matau jau trys puslapiai nesamoniu prirasineta, o naudos visiskas nulis. suzukimonstr jau pirmoj zinutej rasiau ka tau reik daryti. jei nori humaniskiau nei su svinu, tai vakare sutemus numesk tam zveriui koki mesgali su "vaistais" kad uzmigtu visiems laikams. ir problema bus isspresta ir net bites nieko neitars...

Toks pasiūlymas lygiai tiek pat tinkamas kaip ir siūlymas nušauti triukšmaujantį kaimyną. Gal išmokime vieną kartą tvarkytis civilizuotai, teisinėmis priemonėmis.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

beje Kykui ir kitiems ciuciku myletojams..

Pavasaris ateina , gerai butu miestuose akcija "surink suda is kiemo" padaryt ??? nes jau buksuot kieme zmones pradeda ant kakuliu :pig:

As siaip irgi neabejingas sunims ir katems, kitus keturkojus gerbiu bet kartais stebiu per optika.. :rolleyes: , bet viskam yra sveikas protas ir ribos, Deivi, uzuojauta ... nes sunininkai pamins zmogiskaji oruma, kad tik ciuciukus apsaugot, geriau jau jie tegul vaikus augina.. , turejau as jaga, seteri, laika ir prijaukinta Džeka (canis lupus)... , bet tikrai nekeiciu nuomones, kad jei netycia kazkoki judesi ne toki parodei ar garsa ir suo uzpuoles yra nekaltas.. cia yra briedas ir tokie suniukai verti win308 bucinio

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Toks pasiūlymas lygiai tiek pat tinkamas kaip ir siūlymas nušauti triukšmaujantį kaimyną. Gal išmokime vieną kartą tvarkytis civilizuotai, teisinėmis priemonėmis.

 

 

nu as sutinku, kad galima ir teisiniu budu spresti problema. bet tam reikia turbut nedirbti kad butu kada rasinet zajavas ant kaimynes, kvietinet policija, metus ar dar ilgiau po teismus tampytis. tuos pacius metus ar kelis vaikus laikyt kieme ar troboj uzdarytus nes gatvej juos suva uzpuls, o tai kaimynei vistiek nedasunta kodel cia taip o ne kitaip... perspektyva laukia "grazi"

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

dažnai, kai neturi vaikų arba su jais bendros kalbos neranda.... bando tai keturkojais draugais kompensuoti... va tada ta "akla meilė" ir užgožia sveiką protą...

Kartais pavyksta užtaikyt momentą pažiūrėt TV laidą apie šunų perauklėjimo pagalbą UK... aina sau, kokie debylavoti žmonės būna... ir kaip šunys tampa padėties šeimininkais...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kolegos... gera ir daugeliui gyvenime tikrai aktuali tema... pas mus, karačiūnuose vietiniai be duonos nevaikšto - dėl šunų... turėjau problemų ir pats, kai atvarė pora mersu su bičiais tipo mano šuo sukandžiojo... išpy...greitai, patikėkite... suzukimonstr, ir visi forumiečiai... kitą kartą kai siūlau pagalbą, tai nereiškia paslaugos suteikimo, tiksliau paslaugos už pinigus... o helpas mano supratimu yra labai geranoriška pagalba... todėl lauksiu Suzukio-monstro ir kitų laiško, kai tikrai reikės ar tai ieškinio, ar tai ko... būčiau Moisejevas, pasakyčiau - aš jūsų bachūras... ačiū dievui, aš tik džintato... bet kas kreipėsi, niekada nenusivylė... tfu-tfu - bylų kol kas net tiesiogiai nedalyvaudamas nepralaimėjau... ir pakraipa teisinga... o ir Strasbūra pažįstu :)

reziumė: laukiam policajų išvadų ir dusinam kas mūsų gyvenimą gadina... orhuso konvencija: žmogaus teisės į prigimtine steises gyventi palankioje aplinkoje

 

o pavasarį turėsiu naują vadą... padovanosiu šarpą... ir pinigėlių teisininkams nereikės, ir šuo/gynėjas vaikučias bus

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

dažnai, kai neturi vaikų arba su jais bendros kalbos neranda.... bando tai keturkojais draugais kompensuoti... va tada ta "akla meilė" ir užgožia sveiką protą...

 

 

buna ir atvirksciai.. dvieju kambariu bute gyvena vyras su zmona, du vaikai, du cucikai ir kate.., smarve net laiptinej nesa .. bet jiems gerai..

Mano nuomone, tokiu kuriozu buvo ir bus, gal net ir dauges, kadangi savo augintinius prilygina savo seimos nariams ir del to nesirupina jiems isbegus i lauka, kitu saugumu, nes isitikine, kad savo seimai ju cucikai yra sventi, o kaip su kitais bus jiems dzin ...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mano patarimas

nevark nei su teisininkais, nei policijom, nei dar visokiom instancijom, pavargsi kariaut, prarasi laika, nervus, pinigus.

nupirk slapiankos desros, idek priedu (receptas i pm pagal pageidavima bus), ir bus ramybe.

nebera cia jau vietos visokiems humaniskumams. sorry toks gyvenimas.

 

nepyk Kolega, bet fui...

 

esame atsakingi už tuos, kuriuos priglaudėme... jeigu priglaudžia iškrypėliai - blogai... policija... tingi.. bet prversti uos galima... jų mastysena- padarom kad atsinknistų... o kadangi ATPK leidžia įspėti - įspėja, kai patikėjęs tkia nesąmone asmuo prisipažįsta,, teisinės priemonės beviltiškos? ne visur, ir nevisada.. tiesiog reikia kovoti jų priemonėmis, patikėkit... gerai Arvydasaulius sako - užkniskit juos... ir tik raštu... po gero rašto jie yra bejėgiai :) va čia ir galima pradėti opera rašyti... o gyvūlius naikinti tik kraštutiniu atveju, jeigu jie neadekvatūs... pats vežiau savi kaukazą migdyti kai auto nutrenkė - dėl vaiko bijojau

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sutinku su kolega. Kai siūlai paslaugą, tai nurodai telefono numerį ir prašai paskambinti, o ne viešai diskutuoji.

 

868518094... mano paštas yra viešai paskelbtas mano profilyje... ir aš BABKIŲ už pagalbą neprašau... šiaip suprantu kad buvau palaikytas konkurentu (iš kai kurių bendrų diskusijų), bet taip nėra... tiesiog niekada neatsisakiau padėti NIEKAM, kas kreipėsi... o apie advokatus irgi turiu nuomonę, ir tikrai negeriausią - Kolega pasiskaitinėk mano žinutes... taip, aš suprantu - bylos perpektyvumo menkinimas - advokatų chodas, leidžiantis susireikšminti ir sureikšminti bylos sudėtingumą... ir paimti babkes... rasi nors žodį Pinigai - išeinu iš čia... o jeigu kortas maišau - atleiskite... nediskutuoti? osakai? numeri nurodyti? ir žmogus pagalvos, kad renkant numerį reikia sumą nurodyti... pagalbos esmė - geranoriškumas, ką ir norėjau pasakyti... jeigu reiks - suras - juk mano ketinimai akivaizdus... o jeigu tik numeri nurodyčiau - zagadka ir jums, ir dar kai kam... ir kaip ten teismai pas jus dirba, kad girtus išteisina.. pasidomėk LAT praktkos apibendinimu 1998 metų - nėra ten variantų (reikės- permesiu)... o juk komercinė reklama čia uždrausta... nepyk, bet nesutinku su daug kuo... jeigu esi advokato padėjėjas (man taip atrodo), tao nereiškia kad esi pasaulio bamba... my nekonciali akademiji, no akademikov konciali packami... aš neparsiduodu, jeigu neaišku, ir nepudrinu smegenų - aš tik noriu padėti... kaip nekeista - už ačiū... na, kada nors susitiksime ir padiskutuosime... nieko asmeniško, bet užklinijo "Kai siūlai paslaugą, tai nurodai telefono numerį ir prašai paskambinti"... ir, beje, mano numeris irgi viešai paskelbtas, o ne PRIVATUS, kaip ne kai kurių asmenų (ar ne?) :) na, forumiečiai, kiek iš ko džintato yra babkių paprašęs?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesibarkit-bet kooks didelis suo bet kaip aukletas-galu gale atnes L.Dideliu problemu.-Kaukazas-nuostabus veislinis. Zajobas uzejo-per visas tvoras-gatveje sudraske i gabalus 2 sunis ac dievui nebuvo vaiku.... Teko nusaut.. gaila 2metu meiles DEJA...Ne baikos...ne zaidimai ir jei jam gres pavojus-ar skausmas-suplesys bet ka kad ir seimininka. dievinu sunis BET....NEGALI SUVALDYT-ATSISVEIKINK...

post-1570-12981852463375_thumb.jpg

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

tu (dzintano) apie advokatus taip negraziai.....

 

Jurijau, jeigu įdėmiai skaitei, buvau vos ne tokiu 'apšauktas" pasiūliau pagalbą (geranorišką), o ne paslaugas (apmokamas)... ir aplinkybė, kad diskutuoju forume kažžkam nepatiko: tipo nurodyk numerį kad žmogus paskambintų, o ne diskutuok (suprask, tipo čia komercinę reklamą darau)... bredas kažkoks... mano nuomone, tik telefono nurodymas kaip tik reikštų kad tipo pasuk, susitarsim... visada padedu tik iš geranoriškų paskatų ir už Ačiū - priešingu atveju e čia, o mersų forume sėdėčiau... o advokatų/gerų žmonių (nekalbu apie tarptautininkus ir su verslo reikalais susijusius) kol kas nesutikau... juk advokatūra kai kuria prasme jau senai tapo verslu, o ne žmogaus interesų gynimo institutu... jeigu įžeidžiau kažką asmeniškai atleiskite, galbūt būsite būtent tas asmuo, kuris mano nuomone kada nors pakeis...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.