Pereiti prie turinio

oni

Nariai
  • Pranešimai

    26
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Profilio informacija

  • Lytis
    Vyras
  • Miestas/Klubas
    Jonava

oni's Achievements

0

Reputacija

  1. Pridedu, kaip atrodė guolis - o atrodė tikrai blogai, su korozija. Be abejo, veržlės buvo dvi, su fiksacine poveržle.
  2. Kadangi gavau ir įdėjau galinę sėdynę savo LJ73 modeliui, nutariau pakeisti krovininio klasę į keleivinio auto. Techniniame pase nurodytos 5 sėdimo vietos, auto su stogu, be jokių pakeitimų, visi diržai, veidrodžiai ir viskas tinka, bet yra vienas niuansas - ekspertas iš Ukmergės įvardino, kad kiekvienas diržas turi turėti sertifikatą - tokį įsiūtą mini lapelį su serijiniais prie diržo tvirtinimo varžto. Pas mane keturi šoniniai diržai tokius turi, bet viduriniame jau iš kito modelio - Toyota Hilux (šis diržas be ritės, tiesiog įtempiamas ranka). Mano klausimas turintiems LC70 arba LC73 modelius - ar galinis vidurinis diržas pas jus turi tokį įsiūtą sertifikato lapelį?
  3. Žodžiu, finale gavau du salnikus - vienas už guolio, kitas ant pusašio. Išardžius paaiškėjo, kad būtina keisti rato guolius, nes jautėsi klibėjimas. Guolių niekas nesugebėjo man rasti (eoltas, malinas ir kt.), todėl turėdamas pavyzdžius palėkiau iki Igneros Kaune, kurie už kuklią kainą juos parinko, dėkui jiems. Gautas salnikas ant pusašio netiko (per mažas), todėl palikau seną. Beje, matėsi kad didžiąją veržlę (54 mm) prieš guolį užkalinėjo kaltu, todėl nepatingėjau pasigaminti raktą ir užveržiau atsakingai (mano galva, nors guolio ant rato dar niekada nekeitęs). Daug terlionės, bet konstrukcija gana aiški, netgi žiemą keistos hubo tarpinės puikiai išsilaikė. Dėkui visiems padėjusiems.
  4. Brangokas komplektukas.. Bet ant kelio jau užvedėt, radau online kataloge salnikų numerius, užsakiau ebay (iki 10 eur), dabar reikia sulaukti ir bandyti ardyti.
  5. Vakar pakėliau ratą - tai susikaupęs tepalas šliūkštelėjo dar vieną balą. Žodžiu, horizontaliai (už šonų) judinant ratas beveik nekliba, o vertikaliai jau yra klibėjimas. Beje, palyginimui pakėliau ir vairuotojo pusės ratą - visiškai vienodas klibėjimas, tik kad ta pusė nepraleidžia tepalo (truputį išvarvėjo vandens!). Alsuoklis neužsikišęs, burna prapučiau. Kad susitvarkyt, man prireiks riebokšlio (viduje ant ašies), greičiausiai abiejų guolių, tarpinių po alkūnėmis ir purvo/tepalo didelio diametro tarpinių iš vidinės pusės? Galima ir nieko nekeisti, vidiniame tilte liks to tepalo (su mano atsargiu važinėjamu nėra kritiška), bet jei keisti, kur tokių dalių ieškoti? Greičiausiai tas pats eina LJ70 modeliui?
  6. Sveiki, LJ73 modeliui priekinei ašiai pakeičiau tepalus, tilpo apie 3 litrus (iki užpylimo varžto). Seno tepalo išbėgo nepilnai 2 litrai. Labai nedaug pravažiavus, stovėjimo vietoje prie rato pamačiau tepalų dėmę. Viską išvaliau, bet po kelių dienų pasimatė, kad vyksta pratekėjimas iš vidinės rato pusės, per apsaugos nuo dulkių fiksatorių-tarpinę (kur prisispaudžia prie 'obuolio'). Žodžiu, ar verta keisti vidinės pusės fiksatoriaus žiedus-tarpines, ar iš karto nusiteikti ardyti tos pusės ašį? Ir ką ten keisti, per ką viduje gali sunktis tepalas, per guolius?
  7. Ką gi, peržiūrėjęs youtube filmukus (HUB ardymas), kažko stebuklingo nepamačiau, ir pradžiai išardžiau ir pertepiau vairuotojo pusės (viskas OK), bet va dešinė pusė - ne tai kad be tepalo, bet pasidengus viduje centimetro sluoksnio rūdžių sluoksniu. Kol ieškojau naujo HUB'o, stabdžių plovimo skystyje atmirko senojo HUB'o dalys, ir viską nušveitus bei surinkus priekinis tiltas pradėjo veikti . Beje, tepalas išbėgo, nes prieš tai nuimant HUBą kažkas pasidarbavo per HUBo šonus plaktuku, dėl ko atsirado kanto 'kalneliai' ir tarpinė neprisispaudė, teko pasidarbuoti plokščia dilde. Pirkau dinamometrinį raktą, tepalą, stabdžių plovimo skystį bei lapą tarpinėms gaminti - gavosi apie ~50 eurų. Ne kažin kiek sutaupiau, bet įdirbis bei įrankiai pravers ateityje. P.S. koks tepalas ir koks jo kiekis pilasi į priekinį tiltą (LJ73)?
  8. Jei pavyktų nustatyti gedimą, labai padėtum. Tik tie savaitgaliai vien šventiniai beliko O kai pareina hub'ai, tai kas ten - vidiniai dantračiai nudyla/nulūžta?
  9. Sveiki, iš kur ir kokius hubus pirkti LJ73 modeliui? Puslapyje (http://www.4x4shop.lt/parts/uzraktai-movos-toyota-land-cruiser-lj) matau už 145 eurus, tai normali kaina? Klausiu, nes kelintą kartą jau neįsijungia priekinis tiltas. Vakumas yra, velenas (į priekinį tiltą) fiksuojasi, lieka arba pats tiltas, arba hubai. Norėjau varyti į servisą, bet patikimo aplinkui nėra, į Kauną tolokai, peržiūrėjęs procesą nutariau pasikeisti pats, gal pajėgsiu.
  10. Ok, pasikeičiau filtrą, įpyliau kažkokio marmalo už 8 eur, bei pralėkiau 3-čiu bėgiu su 3000 apsukom, ir viskas ok, dar papildomi metai eksploatacijos
  11. Metai prasisuko - prieš technikinę pakeičiau tepalus (pripylus iki maximumo taukšėjimas beveik išnyko!), sutvarkiau duslintuvą bei patepliojau apačią, pakeičiau rankinio trosą (sužinojau kur restauruoja Vilniuje seną už 20 evrų), viskas gerai, tik - dūmingumą per didelį detektavo. Oro filtrą pakeisiu, tik ar užteks? Visi bandymai parodė 10.71, kai riba yra iki 3. Ar yra kokių ekonominių priemonių be įprasto pravažiavimo paaukštintom apsukom?
  12. Aš kalbėjau su vienu iš regitros - senų metų automobiliui nelabai daug ir kainuoja ta ekspertizė, bet sėdynes ir diržus reikia prisukti, gal pasitaikys kur proga įsigyti.
  13. Kuo baigėsi: purkštukus tikrino, su jais viskas gerai. Kadangi auto važiuojanti, šiandien jau nekreipiu dėmesio ir lakstau į medžioklę . Technikinę ką tik praėjau, metus bus ramu, bet prirašė visokių š, reikia bandyti perregistruoti į keleivinę, kiek supratau seniems auto tai nėra sunku, tik sėdynių reikia. Gal kas turit?
  14. Variklis - turbo dyzelis 2429 kub.cm, su numeriu 2L2329676, 53KW, auto registracijos data 1990 metai. Buvau gavęs kontaktus vieno remontininko (Jonavoje), bet po paskutinio atsiliepimo suabejojau jo kvalifikacija, be to, medžioklės sezonas jau beveik baigėsi, ir skubėti tvarkyti nėra reikalo. Gal kas žinot normalų mechaniką apie Jonavą? Beje, jei užsiorinęs purkštukas - kaip jį nuorinti? Užteks atsukti?
  15. Bėda po vieną nevaikšto . Išvaliau baką, auto jau važiavo ir: neperseniausiai savaitgalį (buvo apie -10 šalčio), nuvažiavus kokius 4 km - auto nelauktai užgęso ir sustojo, tuo pačiu pasklido nedidelis degėsių kvapas. Susikrimtęs jau nebandžiau kurti, parsitempiau į kiemą ir palaukiau kol atšils. Dieną, kai jau buvo apie +5 laipsniai, patikrinau vandenį, tepalus (truputį dapyliau), ir bandžiau kurti - variklis užsivedė, turbina irgi veikia, bet atsirado variklio taukšėjimas ar 'tuksenimas' kurio prieš tai nebuvo. Kol kas vietoje truputį apsuku ratelį iki parduotuvės ir atgal, tas taukšėjimas neintensyvėja, bet ir nedingsta, velniava - čia vožtuvėliai ar kitas ir ką daryti? Laukti ar iš karto pas meistrus prašytis? Kita bėdelė - nulūžo amortizatoriaus apatinė tvirtinimo ašelė, dabar bandau rasti sriegpjovę, ir jau porą radau (kažkoks nestandartinis 9mm sriegis), plikos ašelės amortike dar liko koks 1.5 - 2cm, ar verta remontuoti ar spjauti ir paimti kokių porą dėvėtų amortikų?
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.