Pereiti prie turinio

gieska

Nariai
  • Pranešimai

    37
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas gieska turinys

  1. Truputį domėjausi 120-o tuo pačiu klausimu ir supratau,kad misija beveik neįmanoma. Kadangi su egr susietas turbo slėgio numetimas. Greičiausiai geriau karts nuo karto valyti įsiurbimo kolektorių. Ar teko išardyti ir suprasti kiek ten 'asfalto' išvirta?
  2. Labai geras auto pasirinkimas, sveikinu. Ir geras aprašymas. Pagarba, bet vis tik papildysiu ir patikslinsiu: Rėmas - taip, reikalauja pastovios ir kruopščios priežiūros, kas nesupranta arba tingi geriau golfą rinktis, o tokių deja dauguma. Pagalvės - taip, geras inžinerinis sprendimas kaip labai gerai izoliuoti kėbulą ir transmisiją nuo keturių cilindrų "vibratoriaus", bet susidėvi tiesiog greičiau. Nieko baisaus. Purkštukai - taip, Denso yra labai tiksli, gera bet labai jautri kuro sistema. Labai mažai kas LT turi originalią įrangą restauruoti Boschą, abejoju ar iš vis kažkas turi Denso. Tarpinės - taip, čia rimčiausia gamintojo klaida, atšaukinėjo keitė, bet ne visiem tai įdomu buvo. Jeigu nėra sudalyvauta "akcijoje", tikėtina cilindrai lopinti. Galioja tik 122 kW. Galinė pniaumatika - ne taip, patikima ir naudinga sistema, kartu turinti ir reguliuojamus amortizatorius. OME - jeigu keisti tai visą komplektą spyruoklės ir amortizatoriai. Tikslas - prošvaisa. Bet tada pirmiausiai padangos. Yra rimtesnių produktų. Atskira ir ilga tema.
  3. Matai registraciją ir supranti Tavęs laukiančius džiaugsmus ir liūdesius. Pagrindinis liūdesys tikriausiai - korozija. Bet kaip lietuviškai Toyotai atrodo dar vidutiniškai, bet reikia žiūrėti dugną ir ypač rėmą. Taip ilgai Lietuvoje gyvenant su Toyota ją reikia kruopščiai antikoroziškai prižiūrėti ir žiemą plauti (kaip rėminį sunkvežimį) prieš kiekvieną temperatūros pasikeitimą. Pagrindinis džiaugsmas - maža rida. Pagal salono būklę - panašu, tik, kad pardavėjas kvailai slepia vairuotojo sėdynę. Kas tokios ieško gi žino, kad Toyota turėjo pigią odą ir tai nerodiklis. Ridą gali atsekti pagal TA ir bent pirmuosius aptarnavimus. Telefono numerio kodas ir ta pati rida leidžia galvoti, kad gal čia pirmas savininkas. Manau vertas detalaus žiūrėjimo kandidatas su pagrindine korozijos grėsme.
  4. Auto važiuos kitaip, bet viskas laikys. Tikiuosi supranti, kad reikia pakelti +2" ir reikia max ET20 diskų, geriau dar kiek mažiau. Pažiūrėk interneto platybėse, daug info rasi.
  5. Vyručiai, Arctic Truck - dirbtuvės labai rimtos ir gerbiamos, jos turi Toytos licenziją panašiai, kai pvz. Overdrive. Tai reiškia važiuoklė visa modifikuota ir joks stockinis daiktas ten netinka. Juolab 150 amortikai. Turėjai jau pagauti stogą po teisybei. Jieškoki seno amortiko, skaityki kas ten parašyta ir bus aišku. Gali tekti pasikreipti ir į AT. Bet mane neramina vaizdas, visi matyti AT gaminiai buvo stipriau aukštinti ir su originaliais sparnų ir bamperių išplatinimais. Galbūt čia koks light variantas. Ar ir priekį sudėjai 150 amortikus ir per prievartą sužeminai rizikuodamas žiauriai? O išplatinimus kažkas nuorino? Bet kokiu atveju ten stovi ilga pagalvė gale, ilga spyruolė priekį bet gal būt pavyks išsisukti su +2÷+5 amortikais, kurių neproblema gauti. Techniškai labai įdomu suprasti kokius amortikus AT deda ir ar jie keičiamų parametrų/reguliuojamo kietumo kaip stockiniai?
  6. Faktas pirmas - TLC150 amortizatoriai paskaičiuoti kiek didesnei apkrovai. Bet Tavo ratai ženkliai sunkesni už standartus turėtų pasidengti skirtumas, net per silpni jie tikriausiai. Faktas antras - šitos padangos per didelės šitai važiuoklei (jeigu nemodifikuota). O su tokiu protektoriumi dar ir betikslės ant mūsų krašto. Islandijoje kitaip. Faktas trečias - Islandai žino ką reikia daryti šitiem TLC, nebent koks individas prispaustas ekonomikos "suchaltūrino". Greičiausiai islandas dėl ratų (ir dėl ekonomikos) 150'o amortikus ir sudėjo. Faktas ketvirtas - TLC150 amortizatoriai turi visai kitą reguliavimo algoritmą negu TLC120, jiegu jie reguliuojamo kietumo, kas abiem atvejais būna gamykliškai prie pneumo. Klausimas pirmas - kaip pakeltas galas - ar tiuninginė aukšta pagalvė (brangus malonumas) ar originali pagalvė "suchaltūrinta"? Klausimas antras - kaip tada pakeltas priekis - ar tiuninginė aukšta spyruoklė ar vėl "chaltūra" ir kokie amortizatoriai? Padangų aukščio reziumė - jeigu pavyktų gauti USA išmatavimą 275/70R17 - tai yra visiškas max šitam modeliui net ir prie +2", jei kiti mazgai originalūs. Optimalu 265/70R17. ps - turiu pats patobulinęs pneumatinį120 į +2".
  7. Kruopščiai rinkausi prieš du metus. Patikrinau visus Lietuvoje prieinamus prekinius ženklus, visus jų modelius ir keletą garažinių manufaktūrų. Prioritetas buvo faktinė keliamoji galia. Naudoju žalios medienos transportavimui iš miško ir po to sausos transportavimui į paskirties vietą. Ir visokiems betkokiems poreikiams. Vilkikas TLC120. Rimčiausias, vertingiausias pasirinkimas 750 kg be stabdžių rinkos segmente Taurigos B706S. Tai yra 1800 kg bendrojo svorio priekaba "netyčia" homologuota kaip 750kg. Yra kitų modelių kitokiem poreikiam. Dar galima žiūrėti estų Brentex arba lenkų Rydwan. Bet jos tiek nepakels. Vėlgi kokie poreikiai priklauso. Bus galima plačiau.. Kaip kolega minėjo - sunki priekaba be stabdžių - nėra saugu, reikia labai ramiai keliauti.
  8. Plačiai paplitęs modelis, labai daug info rusakalbiuose ir anglakalbiuose forumuose. Nepatingėk. Mes mažai čia dar žinome. Civiliniam ir universaliam naudojimui geriau ratas apačioje, bekelėje tik ant durų, apačioje dar papildomas bakas montuojamas esant poreikiui. Baltijos rinkai skirti nuo 2004 pabaigos visi su ratu apačioje, kitoms rinkoms visaip. Laikai ir vartotojai keičiasi, bet antrinėje rinkoje modeliai be rato ant durų turi didesnę vertę, prekeiviai durų be rato kainą buvo sukėlę iki negalėjimo.. Visų 125 ratas ant durų, apačioje bakas. Ten jam ir vieta, nes keturdurių bako vieta ir ypač kairės pusės eisme yra šioks toks blogis. 122kW ir 127kW (nuo 2007) tas pats variklis su neesminiais vartotojui skirtumais kaip ir 120kW bei 140kW (150-as modelis), kur skirtumai truputį žymesni. O apie čipavimą ir aš norėčiau išgirsti daugiau, nes iki šiol niekas negalėjo pasigirti apie rimtą programos korekciją apart tiuninginių "chip kit", kurių tik keli turi vartotojų "approval'ą".
  9. Pamačiau Tamstos nuorodą ir nuostalgiškai prisiminiau, kad kažkada buvau aktyvus Lendroverietis su savo pirmuoju disco2... Dabar jau antras TLC120 - puikus ir labai universalus automobilis. Buvau visur - nuo magistralių iki pelkių ir poligonų. Ir tik su minimaliais patobulinimais. Reikia rinktis ramiai, daug šiūkšlių rinkoje, nors dabar kaina kiek krito ir tikrai netaupant ir nepermokant galima rasti gerą auto. Rekomenduoju rinktis nuo 2004 pabaigos nuo 122 kW, nors jei atsiras geras ankstestis spjauti nereikia. Daugiau atskirai jeigu reikės. Dėžės, sankabos labai patikimos. Geriau automatas, nieko blogo mechanika. Variklyje diržas. Purkštukai tepale, turėjo nesandarumo ligą nuo tų pačių 04, atšaukimas buvo visiems, keitė sandarinimo žiedelius. Viskas registruota privalo būti Europoje. Kas pakeitė - užmiršo apie problemas, kas ne - užlenkė variklį. Nesulyginama su d4d 2 ir 2.2 problematika. Purkštukai neremontuojami. Laiko iki 300k panašiai. Paprastai nesičipuoja, bet yra originalūs box,ai. Turiu tokį. Rūdyja tik rėmas, jis tik paprastai ,japoniškai' daźytas. Reikia saugoti.
  10. 98-00 kažkuris mėn razdatkė su blokavimu, bet valdymo nėra. 00-03 pabaiga razdatkė be blokavimo. 03-04 razdatkė su blokavimu ir su originaliu valdymu. Išvados: 1. Disko2 su centriniu bloku visai kitas auto, tas abs panaudojimas tai absoliuti nesamonė, kurią ir LR patys suprato. 2. Jeigu turi ankstyvą modelį jieškai šrote 04 modelio ir bandai nupirkti tik rankeną, kas užims metus, kitus. Arba darai pagal olegasRR nuoruodą. Pats perskaičiau labai daug UK medžiagos, radau aftermarket gatavus komplektus, tik kažkaip nerealiai kainavo ir dar terminas 3 mėn. Pagautas azarto nupirkau kitą standartinę rankeną, standartinį trosą, pritrumpinau, radau svaršciką chirurgą kuris sužaidė tuose keliuose cm viską man supervisinant. Nieko nereik daryt su elektra! Labai džiaugiausi tuo projektu, kol nenusipirkau TLC ir nepradėjau dar labiau džiaugtis. 3. Geriausiai rinktis 03pab-04 modelį, kur jau viskas vietoje. Viduriniai modeliai - žopa, reikia keisti razdatkę.
  11. Jeigu pasiliksi prie 17, ką rekomenduoju neabejotinai padaryti, tada 265/70R17. Norint daugiau reikia kelti.
  12. Kažakaip gal remontuočiau už tą kainą. Aš irgi ieškojau aftermarket'o. Pirkau iš Nissens. Įsivaizduoju, kad europietis, bet jeigu ir azijietis atrodo gal geriau negu ebay foto. Brandas žinomas "radiatorių" pasaulyje. Bandyk kažką, pasidalinsi patirtimi.
  13. Galiu tik patvirtint, kad gal 80% jų turi nesandarumo ligą dėl prasto pačio radiatoriaus. Panikuoti nereikia, t30 gal kiek daugiau "tepa" interkulerį negu nissan technokratai tikėjosi, visada ten rasi tepalo. Nuo 2004, net separatorių tepalo įdėjo. Šeimoje turiu tokį, kažkaip užsispyriau, ilgai ieškojau neoriginalo, nekiniečio naujo. Radau beveik 1k Lt, jau daugiau metai džiaugiuosi. Jeigu tik rasoja gali dar laukti. Jeigu bėga, tai blogis su nesadaria sistema... ps1 Kaune, man atrodo prie klinikų, yra chebra, kur virina aliuminį, T30 kooleris jiem žinomas reikalas. Kaina 100+ EUR. Priklausomai nuo trūkių gali ir nedaryti. Garantijų ir atsiliepimų nzn. Šrote rasti 1iš100. ps2 Turiu seną su aprasojusiu kampu, galiu už simboliką atiduoti. ps3 Teko ir TLC120 koolerį keisti (šrote pilna), pasirodė, kažkokia korozija apgraužė, tepalo radau, prieš ir po keitimo važiuoju daug ir be vargo..
  14. Matosi TLC skelbime. Kaip pasisekė suremontuoti? Rašai 120kW, bet ko gero tai 122kW. Beje kodėl susidomėjai pereiti ant XC90?
  15. traction control gali veikti gali ir atsijungti po modifikacijos. Galimybė - tai išvadas iš skirstymo dėžės, kuris dingo 2001 ir atsirado 2003.
  16. Na blyn tau ir pasisekė. Aš mačiau tik kelis ir visi 2004 laidos. Pats turiu vieną iš pačių pirmųjų 1998 laidos, kelis mėnesius rinkau info iš UK saitų ir vietinių fanatų, po to kelis mėnesius sukau galvą kol viską pasidariau.
  17. deja ne kolega, kas liečia LR DiscoII. Tik nedaugelis gali džiaugtis tavo pateiktu paveikslu. LRDiscoI tikrai taip, kad visi. Nors kaip ir minėjau aukščiau, "razdatkė" mechaniškai įgali tai atlikti, tiesiog vienu atveju reikia tai "prijungti", kitu reikia keisti korpusą su pajungimo mechanizmu, trečiu tai jau "in stock", kaip tavo foto.
  18. truputį ne taip išskaitei. traction control ejo nuo 1998 iki pat 2004 (kiek patobulėjo eigoje). Skirstymo dėžė buvo paruošta blokavimui nuo 1998 iki labai pradžios 2001. T.y užklausovui gal būt dar pasisekė. Kai kur skaitant UK forumuose gali suprasti, kad pas juos galima buvo užsakyti blokavimo opciją atskirais atvejais. Tik pabaigoje 2003 LR nusileido ir pradėjo montuoti blokavimą visiems. facelift'as startavo pačioje 2002 pabaigoje.
  19. Tavasis iš gamyklos išriedėjo be jokios blokiruotės. Apart "traction control" blokavimo imitacijos kuri praverčia labai retai o apsunkina labai dažnai. Tačiau apskritai LRDisco imlus įvairiems perdarymams. Transmisijoje rekomenduoju įsirengti centrinio diferencialo blokavimą,kuris pakeičia pravažumo savybes neatpažystamai.Deja pas tave ko gero reikės nemažai perdarymo paskirštymo dėžėje ar tiesiog ją pakeisti į kiek senesnę arba naujesnę. Taip pat rekomenduoju pakelti +5cm spyruoklių ir amortizatorių komplektu ir uždėti 31"-32" ratus su gerom padangomis. Galima tęsti ir toliau, bet ten jau daugiau profesionalam arba gurmanam. Palėtintojas yra visada.
  20. Papildant Vidulio klausimą: Ar SP bus tik 1/4 rezultato, kaip pernai?
  21. Keli taskai sunkesni (is pernykstes patirties), bet tikrai drasiai be gerves. Na jei labai jau organizatoriai persistenge, tada mazo truktelejimo kolegu tikrai pakaks. As pats vaziuoju su masina su kuria kas dien vaziuoju ir be gerves. Tam ir turizmas. Iki rytojaus!
  22. Nesikarščiuok Hunteri. Rusiškuose ir angliškuose saituose yra daug detalių palyginimų. Jeigu trumpai, tai TLC120 yra geras, gyvenimo patikrintas daiktas kai reikia lakstyti tiek greitkeliais tiek vidutine bekele. Pagrindiniai jo privalumai ir yra patikimumas, paprastumas (sąlyginis), maži eksplotacijos kaštai, nereali kuro ekonomija, nerali išliekamoji vertė (kas pernai pirko, šiemet gaus beveik garantuotą pliusą). Užsimanius sąlyginai lengvai galima tobulinti rimtesnei bekelei. Trūkumai - silpnokas variklis, kuris dar neįpatingai suderintas su automatu (ypač iki 2005), konfortas (pneumo pakaba pakeičia reikalą kardinaliai), stabilumas. Keista bet konkurencija labai ribota ir pagrindinis konkurentas LRDIII. Pagrindiniai jo privalumai - žvalus variklis, puikiai suderintas su automatu, konfortas, stabilumas, pakabos artikuliacija, garso izoliacija, gerai paieškojus galima sąlyginai pigiai nupirkti. Taip tai kompas ant ratų su visom iš to sekančiom pasekmėm, bet tai yra kol kas geriausias kompas galintis pravežti net ir visiškai nuo technikos atitolusią personą per vidutinę bekelę. Niekas kitas dar taip nesugebėjo suprogramuoti kompo, paliekant tikrus ir tarpašinio ir galinio diferencialo blokavimus. Trūkumai aiškūs - apetitas kaip pas Patrol, sunkus, sąlyginai nepatikimas (ypač pirmų laidų), užsiimti tobulinti gali tik labai turtingas maniakas. Ir dar - IV karta LRDisko padarė daugiau negu TLC150.
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.