Pereiti prie turinio

Hoooo

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Laimėta dienų

    1

Visas Hoooo turinys

  1. Iš to, kaip aprašyta esama situacija, galima įtarti dvi problemas: 1) Jei yra įtarimų, kad visos vibracijos dėl to, kad OSB plokštės blogai guli ant sijų ("užkaišiota" fanera ir noras į esamu plyšius "pripūsti" klijų rodo, kad autorius turi tokį įtarimą), tai tada geriau viską nusukti, normaliai išlyginti sijas per visą jų ilgi (o ne tik keliais gabaliukais) kad ir tomis pačiomis faneros juostomis ir vėl viską atgal susukti. Kadangi OSB plokščių jau pjauti nereikės, tai darbo bus dienai, gal dviem darant savo jėgomis. Jei bandyti situaciją ištaisyti pripučiant klijų į plyčius, tai darbo/vargo bus vos ne tiek pat, klijai irgi nemažai kainuos, o rezultatas visiškai nenuspėjamas. Dar ir smagumo bus po to viską sutvarkyti / nusiplauti, kai visur klijų bus pritaškyta. Jei vis tik sprendimas bus klijuoti - iš klijų vieninteliai (kiek aš žinau) poliuretano klijai džiūdami plečiasi. Jų būna tūtelėse, kaip kad sanitarinis silikonas, tinka toks pat pistoletas Bet kokiu atveju reikia skaityti gamintojo aprašą. 2) Vibruoja pati medinė perdanga. Ir jos visos, lyginant su betoninėmis perdangomis, vibruos. Jei visas gyvenimas praėjo gyvenant ant betoninių grindų, tai medinė perdanga iš pradžių atrodo baisiai. Bet žmogus prie visko pripranti. Gal šiek tiek situacija pagerintų garso izoliacija tarp sijų ir lubų/grindų plokščių. Tai pat pirmame aukšte lubas irgi reiktų daryti iš OSB plokščių, jas iš apačios prisukant prie perdangos sijų - konstrukcija bus stangresnė, judėjimo bus mažiau. Bet kokiu atveju teks išmokti antram aukšte gyventi ramesnį gyvenimą. Kaip patikrinti ar OSB "vaikšto", ar visa perdanga - pasiūlė Giedrius.
  2. Dar trys mėnesiai, taip kad spėlioti nėra prasmės - per tiek laiko viskas gali pasikeisti ir ne vieną kartą... Belieka tik laukti ir melstis (kam padeda).
  3. Gavosi puikiai ! Visada su nostalgija prisimenu Niva, daug teigiamų emocijų net ir situacijose, kur įžvelgti kažką teigiamą nebuvo jokio pagrindo... Tiesa, o kaip su TA ? Kai kurių perdarymų nepastebėti neįmanoma.
  4. Sveiki, jau anonsuojamas Kordonas 2021. Data - gegužės 7-10 dienomis. Bet panašu, kad visam pandemijos kontekste, dalyvavimas tik Youtube būdu nusimato... Карпатський Кордон '21 :: Позашляховий клуб «Львів 4×4» (lviv4x4.club)
  5. Skaitantiems rusiškai... Kaip suprantu - tikra, nors ir kelis kartus perpasakota istorija iš pašėlusių 90-ųjų, pagal kurią be jokių perdarymų galima būtų kurti filmą "Nacionaliniai offroad'o ypatumai {Rusijoje}". Как «буханку» спасали | Немодный клуб (nemodniy.ru)
  6. Aš visada pirmiausiai parašau elektroninį laišką - pridedu sąrašą prekių, kurios man reikalingos, ir klausiu, ar turi visas prekes, ar siunčia į Lietuvą, kokia kaina ir koks apmokėjimo būdas - bankiniu pavedimu ar per PayPal. Paprastai gaunu aiškų atsakymą. Lenkams, kiek pamenu, mokėdavau bankiniu pavedimu. Siunčia dažniausiai per DPD (kartu prašau kad atsiųstų ir siuntos tracking'ui reikalingą informaciją, kad galima būtų matyti, kur kas yra.) Siuntimo kaina apie 10-30 eurų, priklausomai nuo svorio. Savaime suprantama, ES ribose jokių papildomų mokesčių. Kol kas jokių apgavysčių nebuvo, bet rizika, aišku, visada išlieka. Tad pirmą kartą iš nežinomo tiekėjo neužsakinėju už tokią sumą, kurią būtų skausminga prarasti. Bendravimas anglų kalba, nors dažniausiai kartu siunčiu ir paklausimą lenkiškai, išverstą per google translator'ių. Iš esmės viskas paprasta. Guolius keičiau tik priekinių ir galinių ratų, juos man rado Lietuvoje. Kol kas su kitais susidurti neteko.
  7. Pačių populiariausių dalių mano vaikis ir jo draugai randa Intercars'e (kaladėlės, stabdžių cilindriukai ir diskai, karbiuratoriaus remkomplektas, diržai, žvakės, termostatats ir pan.) ar pas kitus panašius tiekėjus - tik reikia turėti priėjimą prie katalogų ir kantrybės. Kitas šaltinis - lenkų skelbimų portalas allegro.pl . ebay.com ir amazon.com standartinėmis dalimis prekiauja tiekėjai iš Indijos - ten vis dar tebegamina Samurai. Pirkti iš jų dar nieko neteko, bet kokybė turėtų būti blogesnė už kinietišką pačia blogąja prasme. Jei reikia kažko retesnio ar "tiuninginių" dalių - tada internetinės parduotuvės, kurių specializacijoje yra ir Suzuki markės auto: Italų - https://www.hm4x4.com Prancūzų - https://www.masterforest-boutique.com Amerikiečių - https://www.lowrangeoffroad.com/ Lenkų (ką pavyko prisiminti) - radzikone.pl; snorkele.pl. Tiesa, jų pačių gaminiai kokybės prasme irgi ne stebuklas. Kol kas pavyko rasti visko, ko reikėjo, tik kaina ne visada būna tokia, kokios norėtųsi. Pavyzdžiui, modelinių priekinių kilimėlių komplektas JAV kainuoja apie 90 USD be siuntimo ir mokesčių - manau, kad ne kiekviena Toyota gali tokia prabanga pasigirti
  8. Šioje situacijoje aš dar pabandyčiau: a) apeiti artimiausias metalo supirktuves ir pasiūlyti atlygį už informaciją (jei tai vis tik metalo sanitarų darbas); b) reguliariai peržiūrėti padangų ir ratlankių pardavimo skelbimus Latvijoje (aš žinau tik vieną - ss.com); c) autopliuse ar pan. įdėti vieną skelbimą, kad parduodami /perkami du ratlankiai ir kitą analogišką apie padangas. Aišku, ne savo telefonu ir vietą ne Biržuose, o Kaune ar Vilniuje. Jei domėsis - bandyti išsiklausti, kam jiems reikia nepilno komplekto (pardavimo atveju) arba kodėl pardavinėja ne pilną komplektą (pirkimo atveju) ir pasiūlyti atvežti / atvažiuoti apžiūrėti. Pagal kalbėjimo manierą ir pristatymo / būvimo geografiją (arba nenorą pasakyti, kur jie yra) bus galima spręsti, ar tai potencialūs "klientai"... Ir nepamiršti užregistruoti policijoje pranešimo apie vagystę. Nes jei pasiseks ir pavyks rasti, tai dar bus ne viskas,.. Teigiamo rezultato tikimybė nedidelė, bet nors sąžinė bus rami, kad viskas išbandytą...
  9. Labai domina. Iš anksto didelis dėkui. Nors šuniukas tokiais mano ketinimais tai tikrai neapsidžiaugs...
  10. Sveiki, laukiančių žiniai - jau anonsuojamas Karpatų kordonas 2020 - balandžio 30 - gegužės 3. Detaliau - http://lviv4x4.club/calendar/carpathian_border_2020.html
  11. Ačiū iš anksto, bandysiu išsiaiškinti. Tik Grand Vitaroj diržas 4PK, tad klausimas, ar toks pasirinkimas iš vis tada turi prasmės...
  12. Gervės dabar iš vis neturiu ir galėčiau be jos ir toliau apsieiti, nes man atrodo kad "kiečiau" važiuoti su galva, o ne - įšokau/neišvažiauvau/išsigervinau/įšokau... Praeitą vasarą per RFC prieš mus važiavo TLC70 - "ėmė" tašką su gerve įklimpęs iki slenksčių... Mes po jų truputį kitą trajektoriją paėmė, truputį šalia gulėjusių šakų pasiklojom - užtrukom panašiai, ratų neišsipurvinom... Bet čia jei neskubi ir jei yra nors šiek tiek pasirinkimo laisvės ... O priežastis kodėl staiga gervės prireikė labai paprasta - noriu šiais metais į Karpatus pavažiuot (jei tik bus Kordonas 2020 - kažkodėl tyla), o ten be gervės stovėsi kaip elgeta su ištiesta ranka ir, kas svarbiausia, kitiems trukdysi... Taip kad ne visai ant "pointo". Kita vertus laiko ir pinigų prasme tai nelabai skirtumas, kokio galingumo generatorių dėti - bent jau dabar taip atrodo. Jei paaiškės, kad skirtumas yra - tada ir sprendimą persvarstysim.
  13. Ačiū už paskatinimą Šiaip tai aš jau apsisprendžiau rinktis VW 180 A, nes: - alternatyvų vietoj gamyklinio lengvai pastatyti kažkokį analogą praktiškai nėra - apatinio tvirtinimo matmenys gan reti, sutinkami tik auto 1996-2004 metų, viršutinį laikiklį reikia visai atvejai daryti, o ir skriemulį V formos diržui ne visi turi. Be to, galingumas iki 80 A (bent jau man pavyko tik tokius rasti). Jei dar ir apatinį tvirtinimą pačiam "burti" - taip, tada pasirinkti yra iš ko, bet ir vargo daug, ir rezultatas bus kolūkinis. O tai blogai ne tik estetine, bet ir TA prasme, jau nekalbant, kad didelė tikimybė suskersuoti diržą; - su Radzikone laikikliu paprastas ir greitas tvirtinimas, viskas išlygiuota kaip turi būti (tikiuosi), generatorius bus aukštai, o tai didelis privalumas, nors nardyti ir neplanuoju, bet kartais visiems tenka paslysti ir į balą įkristi. O balos gylio neįkritęs nesužinosi - čia autoriaus neturintis fizikos dėsnis; - pajungimo schema, kaip suprantu, nėra komplikuota - DFM kontaktas tiesiog niekur nejungiamas (bent jau tokia info iš Ru forumų); - šių generatorių "populiacija" labai plati, tad pasirinkti yra iš ko, o ir remontuoti turbūt (dar pasitikslinsim) nebus sudėtinga; - Samurajuj su tokiu generatoriumi pastačius dvi optimas, galėsiu jį registruoti kaip hibridą ir po miestą važinėti tik ant starterio ; Vienintelis dar neišspręstas klausimas - reikia keisti (mano supratimu) skriemulius ant pagrindinio veleno ir vandens siurblio, nes tokio galingumo generatoriaus V formos diržas nepasuks (o tiksliau - suks su švilpesiu be jokių kabučių ir perkeltinių prasmių). Tad beliko išsiaiškinti, ar galima paprastuoju būdu uždėti skriemulius nuo Grand Vitaros G16 variklio. Būsiu dėkingas už daugiau žinančių arba jumoro jausmą turinčių pastabas ir palinkėjimus.
  14. Dėkui, Mindee, atrodo, kad tai mažiausiai perdarymų reikalaujantis variantas (apatinis tvirtinimas labai panašus, skriemulio pozicija tvirtinimo taškų atžvilgiu, skriemulys V tipo diržui, pats generatoriaus dydis - turėtų laisvai tilpti į esamą vietą), tiesa - tik 80 A. Smulkiau - pridedamose nuorodose (nuotraukos, kai kurie specifikacijos duomenys, kitų gamintojų analogų kodai, automobilių markės) Samurai generatorius - http://www.irola.lt/generatorius/generatorius-ja188.html Mazda generatorius (JA1409 arba A2TA1099) - http://www.irola.lt/generatorius/generatorius-ja1513.html?keyword=generatorius+mazda+323f Donorų sąrašas: MAZDA MPV 2.5 TD [WLT] 05.1996-09.1999 MAZDA 323 F [VI] 2.00.00 2000-10 2002-10 2.0 DiTD RF4F MAZDA 323F VI 2.0 2001-03 2003-10 2.0 DiTD Touring RF2A MAZDA 626 2.0 1999-04 2002-04 2.0 DiTD RF3F MAZDA 626 Station wagon 2.0 1997-10 1999-09 2.0 DiTD GLX RF2A MAZDA 626 [iI] 2.00.00 1997-07 2002-04 2.0 DiTD RF2A MAZDA 626 [iI] 2.00.00 1999-04 2002-04 2.0 DiTD RF3F MAZDA 626 [iI] SW 2.00.00 1997-10 2002-10 2.0 DiTD RF2A MAZDA Premacy 2.0 2001-08 2005-06 2.0 DiTD RF4F MAZDA Premacy 2.00.00 1999-03 2001-07 2.0 DiTD RF3F MAZDA Premacy 2.00.00 2000-11 2001-07 2.0 DiTD RF2A FORD RANGER (TU_) 199906 0 MAZDA 323 F VI (BJ) 199809 200405 MAZDA 323 S VI (BJ) 199805 200405 MAZDA 626 V (GF) 199705 200210 MAZDA 626 V Hatchback (GF) 199705 200210 MAZDA B-SERIE (UF) 198501 199906 MAZDA MPV I (LV) 199503 199909 MAZDA PREMACY (CP) 199907 0 Vienintelė problema - surasti donorą, tai ne B6 Passat'as, bet vis tiek tai įmanoma misija.
  15. Ačiū už tokį išsamų atsakymą į visiškai išplaukusius, "egzistencinio" pobūdžio - to be or not to be - klausimus... Turėjau įtarimą, kad tokiose kelionėse reikia planuoti ne tik lankytinas vietas, bet ir kiekvieną kelio kilometrą, kiekvieną į bagažinę dedamą daiktą... Geras impulsas tolesniems pamąstymams. O Jums tik galiu palinkėti gerų kelionių ir visada gerai besibaigiančių nuotykių.
  16. Įspūdinga kelionė, puikus pasakojimas ir kvapą gniaužiančios nuotraukos... Tiesiog vėl pasijauti vaiku - IR AŠ NOOOOORIUUUUU... Tuo pačiu ir porą klausimų: 1) D3 keitėt galinį kairį kelmą - o tai ką, bagažinėje dar vieną išrinktą D3 vežatės, kad net tokio dydžio agregatas rado vietą Jūsų atsargose ? Įdomu, kokias kriterijais vadovaujatės atsirinkdami, kokias atsargines detales pasiimti - tik asmeninė patirtis ar tikslingai ieškot ir randant informacijos apie techniškai silpnas vietas, t.y. ką patartumėt neturintiems patirties ir dar nežinantiems savo auto techninių galimybių ir silpnybių ? 2) Tokių kelionių aprašymų ir maršrutų knygynuose parduodamuose kelionių vadovuose nėra. Suprantu, kad šiais laikais viską gali rasti internete, bet gal galit nurodyti, kokių forumų resursais naudojatės (ar turit kitus variantus) ir svarbiausia - kaip įvertinant, kad pasirinktas maršrutas pagal norimas aplankyti vietas dar ir pravažiuojamas su turimu automobiliu. Aš turiu ilgesnių kelionių (6-10 tūkst km) patirties, bet mes praktiškai "nenulipdavom" nuo asfalto, tad ir tokių klausimų nekildavo. O jei maršrutas planuojamas gruntiniais keliukais, tai man šis planavimo aspektas kelia daugiausia rūpesčių.
  17. Radzikone.pl yra visa informacija - generatorius Valeo 021903026L nuo Passat B6. Ta lenkų įmonė - tikra Aladino ola Grand Vitaros I savininkams. Panaršiau truputį ir pabėgau, kad baltas pavydas neperaugtų į juodą...
  18. Sveiki, gal dar yra atsimenančių, kokio "donoro" (gamintojas, modelis, metai) generatorių lengviausiai pritaikyti Samurai (variklis G13A - benzinas, karbiuratorius). Šiuo metu gamyklinio generatoriaus vos pakanka pasišviesti - kur jau ten elektrinės gervė...
  19. Manau, kad per mažai informacijos, kad sulaukti aiškaus patarimo, nes įkalto tvoros stulpo stabilumas priklauso ne tik nuo gylio, bet ir nuo stulpo skersmens (32 ar 60 mm - kuo didesnis, tuo stabilesnis), nuo šoninių apkrovų (ar bus kalami tik tarpiniai, ar ir kampiniai stulpai bei stulpai, prie kurių rišama ir įtempiama išilginė viela) bei nuo grunto (ne tik grunto tipo - molis, smėlis, bet ir nuo to, ar jis buvo judintas - jei prieš tveriant tvorą išlyginamas paviršius, tai kai kur reikės užpilti duobes ir duburius, o jei tokioje vietoje reikės užpilti 20-30-50 cm ir kalti - tai tada sukalus 1 m, "laikantis" grunto sluoksnis bus mažesnis atitinkamu gyliu. Be to, kuo tankiau kalami stulpai - tuo vienam stulpui tenkanti apkrova bus mažesnė ir atitinkamai mažesnė tikimybė jam išvirsti. Na ir dar nuo kokių "žvėrių" tvora turės saugoti - jei bėgios palaidas kaukazo aviganis arba 2-3 aktyvūs šešiamečiai dvikojai monstrai, tada tvora stovės tik elektrą pajungus... Manau, kad užtektų sukalti į stabilų gruntą ir 1 m gylio, bet tik tarpinius stulpus. Visus kampinius ir kas 25-30 m pagrindinius stulpus (prie kurių tvirtinama ir įtempiama viela - tik betonuoti (net ir betonuojant jiems reikalingi 45-60 laipsniu kampu statomi atraminiai stulpai, kad kompensuoti šonines apkrovas). Šiaip jau turėtų patarti tie, kas ir užsiims kalimu su spec.technika. O jei tai planuojat daryti rankom - tada prieš pradėdami gerai pagalvokit apie estetinę pusę (lygiai nepavyks padaryti) ir piniginę išraišką (reikės žymiai storesnės sienelės stulpų, nes užplaksit vamzdžio viršutinį galą, o ir kietesnio grunto ar mažesnio akmens plonas vamzdis nepramuš - menkas malonumas sukalus 80 cm užstrigti, kai nei gilyn lenda, nei ištraukt eina).
  20. O galima bent jau savivaldybės ar nors apskrities tikslumu renginio vietą sužinoti ?
  21. -Gervė privaloma bent viena (priekis arba galas) Ir "turistams" privaloma ?
  22. Matėm matėm, kaip "šniokštė" per ištisinę liniją šviesos greičiu kita eismo juosta... Blogai, kai azarto daugiau, nei sveiko proto. Užteks vieno tragiško įvykio ir baigsis tokio pobūdžio renginiai. Jau nekalbant apie tai, kokią nelaimę atnešit sau, savo artimiesiems ir visai nepažįstamiems žmonėms.
  23. Kažkas kažkur pasakė - teisingi sprendimai kyla iš patirties, o patirtis - iš neteisingų sprendimų... Tai tik nesusipratimas ir jis tikrai nevertas tokių emocijų. Blogiausia visoje toje istorijoje yra tai, kad po tokių aistrų organizatoriams neprapultų noras pakartoti šį renginį ateityje. Tokiu atveju pralošę liksime mes visi...
  24. Linksmiausia, kad registruotas kaip kemperis
  25. Patikslinkite, plyyyz, ar "turistų" registracija šeštadienį (05.25) vyks stovykloje/bazėje ?
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...

Svarbi informacija

By using this site, you agree to our Terms of Use.